• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Prajituri / Prajitura cu branza de vaci, mere si crumble

Prajituri

Prajitura cu branza de vaci, mere si crumble

Inca o prajitura intr-o combinatie care merita incercata si savurata alaturi de cei dragi. Branza si merele merg tare bine impreuna, iar daca mai adaugam un strat de crumble si un strop de caramel desertul se transforma in ceva minunat. Reteta nu este greu de urmat. Este una clasica cu blat fraged, umplutura generoasa de branza si mere iar deasupra un strat crocant completat de caramel delicios.

Prajitura cu branza de vaci, mere si crumble

Baza
120 gr faina
20 gr zahar
60 gr unt
1 praf de sare
2-3 linguri apa rece

Crema
500 gr branza de vaci
250 gr smantana
4 oua
100 gr ciocolata alba
50 gr zahar
1 lingurita extract de vanilie
2-3 mere mari
2-3 linguri suc de lamaie
1 lingurita scortisoara

Crumble
70 gr faina
40 gr zahar
50 gr unt
200 gr caramel

Timp de preparare: 2 ore Timp de coacere: 1 ora Nr portii: 16

Prajitura cu branza de vaci, mere si crumble

Faina o amestecam cu zaharul, sarea si untul rece taiat cubulete. Cand obtinem un aluat nisipos adaugam apa si omogenizam. Apa o adaugam treptat iar in momentul in care aluatul este omogen si nelipicios ne oprim. Invelim aluatul in folie alimentara si-l dam la rece pentru o ora.

Branza de vaci si smantana le punem in blender si le procesam pana cand obtinem o crema destul de fina. Adaugam ouale si zaharul si trecem la mixer. Mixam 3 minute apoi ne oprim. Ciocolata alba o taiem cubulete si o adaugam in crema impreuna cu extractul de vanilie.

Merele le curatam de coaja si de samburi si le taiem cubulete. Le stropim cu sucul de lamaie apoi le amestecam cu scortisoara.

Crumble. Faina o amestecam impreuna cu zaharul si untul pana cand obtinem un aluat sfaramicios pe care il dam putin la rece pana asamblat prajitura.

Preincalzim cuptorul la 160 de grade si tapetam cu hartie de copt o tava de 20/20cm dimensiune. Intindem aluatul pentru crusta intr-o foaie dreptunghiulara. Punem aluatul in tava si-l apasam usor. Peste aluat turnam umplutura de branza. Deasupra punem bucatile de mere si apoi presaram si aluatul sfaramicios.
Dam prajitura la cuptor pentru 1 ora, sau pana cand stratul de deasupra este bine rumenit.

O servim in momentul in care este rece alaturi de un delicios sos caramel. O prajiturica asemanatoare am mai facut pe blog si anume prajitura cu branza, mere si caramel si de acolo puteti lua si reteta de caramel.
Enjoy!

Prajitura cu branza de vaci, mere si crumble


6 Comments

« Tarta frangipane cu pere
Tort cu cocos, mousse de caramel si mousse de afine »

Comments

  1. Maria Udrea says

    November 6, 2014 at 5:30 am

    Combinatia mere-branza n-am incercat-o. Cred ca-i tare buna!

    Reply
  2. Cristina says

    November 6, 2014 at 8:25 pm

    Yammy! Este o combinatie reusita, o stiu si imi place! <3

    Reply
  3. Adela Zilahi says

    November 7, 2014 at 12:58 pm

    Cred ca e o combinatie foarte buna!! Pupici!!

    Reply
  4. DiaMar bucataria galbena says

    November 7, 2014 at 2:02 pm

    Tot ceea ce contine mere este super

    Reply
  5. agenda nico says

    November 7, 2014 at 3:27 pm

    Ce bine arata! Toata prajitura este o combinatie minunata care trebuie incercata!
    toate cele bune..pa!

    Reply
  6. Liana10 says

    November 7, 2014 at 6:10 pm

    O bunatate!!

    Reply

Leave a Reply to Maria Udrea Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316