• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Tarte/Placinte sarate / Placinta cu carne

Tarte/Placinte sarate

Placinta cu carne

In zilele mai reci imi place sa fac mancare consitenta, calda si cu carne. Placintele sunt o solutie grozava deoarece imbina aproape toate grupele alimentare. Multi ar spune ca nu sunt neaparat o alegere potrivita pentru o mancare sanatoasa, insa orice mancare este buna daca nu este consumata in exces. Iar aceasta placinta este facuta in casa, cu ingrediente proaspete si cu legume din plin, deci nu se poate refuza.

Placinta cu carne_3

Aluat
200 gr faina alba
150 gr faina neagra
50 gr unt
50 gr smantana
1 ou
lapte cat cuprinde

Umplutura
600 gr carne de porc/pui/vita
200 gr ciuperci conserva
4 catei de usturoi
1 ceapa rosie
1 ardei rosu
200 gr branza telemea
1/2 ardei iute
2 ou + 1 albus
sare, piper

1 galbenus + 1 lingura lapte pentru uns

Timp de preparare: 90 min. Timp de coacere: 40 min Nr portii: 8

Placinta cu carne_2

Combinam cele doua tipuri de faina. Adaugam untul si framantam un aluat nisipos. Facem o adancitura in mijloc si punem oul iar apoi smantana. Incepem sa framantam aluatul si adaugam laptele treptat. Cand obtinem un aluat moale si nelipicios ne oprim. Lasam aluatul la odihnit la rece pentru o ora.

Carnea o taiem cubulete marunte. Punem 2 linguri de ulei la calit intr-o tigaie teflonata. Calim ceapa si usturoiul pana cand devin sticloase apoi le transferam intr-un bol mare. In tigaie punem carnea la calit.
Dupa 10 minute adaugam ardeiul taiat cubulete si ardeiul iute tocat marunt. Lasam amestecul pe foc pana cand se evapora toata apa lasata de carne.
Punem carnea in bol peste ceapa si lasam la racorit. Dupa ce a ajuns la temperatura camerei putem sa adaugam ouale si albusul iar apoi ciupercile scurse bine si branza telemea data pe razatoare. La final condimentam cu sare si piper dupa gust.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Pregatim un vas mare de ceramica si il ungem bine cu unt.
Scoatem aluatul de la rece si il taiem in doua. Intindem o jumatate de aluat si il punem in tava astfel incat sa acoperim si peretii. Turnam umplutura in tava si nivelam. Deasupra punem fasii din aluatul ramas.
Galbenusul ramas il diluam cu o lingura de lapte apoi ungem fasiile de aluat de deasupra.
Punem placinta la cuptor pentru 40-45 de minute, pana cand este rumenita frumos.
Dupa ce o scoatem din cuptor o mai lasam 15 minute la odihnit apoi putem sa o servim cu pofta.
Pofta buna!

Placinta cu carne_1


5 Comments

« Prajitura cu ciocolata
Tarta frangipane cu pere »

Comments

  1. Diaconta says

    November 3, 2014 at 6:58 am

    Ce bunatate !!!!Fix pe gustul meu

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      November 6, 2014 at 8:53 pm

      Multumesc Dia! Pup

      Reply
  2. Dohotariu-Avram Alina says

    November 3, 2014 at 5:22 pm

    Eu aș fi pus pariu că pregătești numai dulciuri 😉 !

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      November 6, 2014 at 8:53 pm

      Eeee, chiar daca imi place mai mult sa pregatesc dulciuri mai trebuie sa fac si mancare 😉

      Reply
  3. Gina R says

    November 4, 2014 at 3:37 pm

    Cam ce dimensiuni are vasul de copt?
    Sunt convinsa de gustul absolut delicios…e potrivita si ca aperitiv?

    Reply

Leave a Reply to Diaconta Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316