• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Prajituri / Prajitura cu mere, biscuiti si scortisoara

Prajituri

Prajitura cu mere, biscuiti si scortisoara

Toamna este sezonul recoltei, sezonul in care incercam sa ne bucuram cat mai mult de prospetimea fructelor si legumelor din gradina. Pentru mine toamna este sezonul merelor proaspete, dulci si suculente. Este perioada anului in care incerc sa profit cat mai mult de aceste fructe minunate si pline de sanatate. Tocmai de aceeaa nu lipsesc nici deserturile aromate cu mere. Prajiturica aceasta este o bunatate cu un blat dens, o crema suculenta, biscuiti fragezi, frisca proaspata si aroma minunata de scortisoara. Va invit sa o incercati!

Prajitura cu mere, biscuiti si scortisoara

Blat
100 gr unt
100 gr zahar
2 oua mari
100 ml iaurt
140 gr faina
20 gr tarate de grau
1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat
1 praf de sare
1/2 lingurita scortisoara
1 lingurita extract de vanilie

Crema de mere
3 mere mari
50 gr unt
50 gr zahar
2 linguri lapte
1/2 pastaie de vanilie
100 gr biscuiti fragezi

Decor
200 ml smantana pentru frisca
1 lingura zahar pudra
1 lingurita scortisoara

Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 40 min. Nr portii: 16

Prajitura cu mere, biscuiti si scortisoara

Untul moale la temperatura camerei il mixam bine cu zaharul. Adaugam ouale, cate unul pe rand si mixam bine dupa fiecare adaugare. 
Separat amestecam faina cu scortisoara, taratele de grau, sarea, praful de copt si bicarbonatul. Adaugam jumatate din ingredientele uscate peste crema de unt si mixam usor. Continuam cu iaurtul si restul de ingrediente uscate si omogenizam, tot usor. La final adaugam vanilia.

Preincalzim cuptorul la 175 de grade. Tapetam cu hartie de copt o tava de 20/20cm si turnam compozitia in tava. Nivelam apoi dam prajitura la cuptor. O coacem timp de 35-40 minute pana cand este rumenita frumos la suprafata. O scoatem la racit pe un gratar.

Merele le curatam de coaja, le scoatem samburii si le taiem in felii subtiri. Punem untul si zaharul pe foc mic. In momentul in care incep sa se caramelizeze adaugam merele si amestecam usor. Lasam 5 minute pe foc, apoi adaugam laptele si semintele de la pastaia de vanilie. Amestecam usor si mai lasam 1-2 minute pe foc pana scade usor sucul dar nu de tot.
Biscuitii ii zdrobim cu robotul sau sucitorul.

Prajitura cu mere, biscuiti si scortisoara

Taiem partea de sus a prajiturii pentru a nivela blatul. Punem peste blat jumatate din biscuitii sfaramati apoi turnam crema de mere. Peste crema de mere punem restul de biscuiti. Dam prajitura la rece.

Smantana pentru frisca o mixam impreuna cu zaharul vanilat pana cand incepe sa capete consistenta unei smantani mai groase. O turnam peste prajitura apoi dam din nou prajitura la rece. In momentul servirii o pudram cu scortisoara. Prajitura cu mere, biscuiti si scortisoara este foarte buna si aromata. Enjoy!

Prajitura cu mere, biscuiti si scortisoara


4 Comments

« Chocolate Lava Cake
Biscuiti fragezi cu lamaie si cocos »

Comments

  1. Florentina says

    October 20, 2014 at 4:59 pm

    Daca tot este sezonul merelor, hai sa facem prajituri!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      October 31, 2014 at 8:19 pm

      Asa este Florentina :)

      Reply
  2. Anonymous says

    October 21, 2014 at 9:46 am

    Arata super bine si as vrea sa o fac….numai ca nu am in casa tarate de grau….o pot inlocui cu altceva?multumesc.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      October 23, 2014 at 9:21 am

      Buna. Taratele se pot inlocui cu faina sau fulgi de cereale dati prin robot. O zi frumoasa!

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316