• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Torturi / Tort cu dulce de leche si krantz

Torturi

Tort cu dulce de leche si krantz

De cand am facut o pasiune pentru dulce de leche (crema aceea de lapte cu gust de caramel) am inceput sa o folosesc la fel si fel de dulciuri. Am facut biscuiti, prajituri, ba chiar si un tort insa acela a fost de ciocolata. Cea mai recenta intrebuintare a acestei creme grozave este chiar acest tort cu dulce de leche si krantz care, la fel ca toate celelate dulciuri cu dulce de leche, s-a terminat mult prea repede. Insa este un tort care merita refacut si savurat de fiecare data.

Tort cu dulce de leche si krantz_1

Blat
150 gr unt
180 gr zahar
4 oua
240 ml iaurt
semintele de la o pastaie de vanilie
2 linguri lapte
300 gr faina
2 lingurite praf de copt
1/2 lingurita sare

Crema
1 cutie dulce de leche + 2 linguri lapte

Decor
200 ml smantana pentru frisca
100 gr zahar
100 gr nuci
cateva alune de padure

Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 30 min. Nr portii: 10-12

 Tort cu dulce de leche si krantz_3
Pregatim toate ingredientele pentru blat cu doua ore inainte de a ne apuca de treaba.
Untul moale la temperatura camerei il mixam bine impreuna cu zaharul pana cand devine cremos. Adaugam ouale cate unul pe rand si mixam in jur de un minut dupa fiecare ou adaugat. 
Faina o cernem si o amestecam cu praful de copt si cu sarea. Iaurtul il amestecam cu laptele si  semintele de vanilie.
Adugam alternativ faina si iaurtul in compozitia de blat, mixand cu mixerul la viteza mica. Mixam timp de 2-3 minute apoi ne oprim.
 
Preincalzim cuptorul la 180 de grade si pregatim doua tavi cu diametrul de 16-18 cm. Le ungem cu unt si tapetam fundul cu hartie de copt. Turnam compozitia de blat in mod egal in cele doua tavi si nivelam. Dam blaturile la cuptor si le coacem pentru 30-35 de minute, sau pana cand trec testul cu scobitoarea. 

Lasam blaturile la racit pe un gratar apoi le taiem in doua.

Crema se face extrem de simplu, trebuie doar sa ne procuram o cutie de dulce de leche, o desfacem si o amestecam bine de tot impreuna cu 2 linguri de lapte pentru a o fluidiza putin.
Punem crema intre blaturile de tort si pastram o parte din crema pentru a acoperi si blatul de deasupra.

Smantana pentru frisca o mixam bine cu zaharul vanilat. Ungem tortul pe laterale cu frisca si mai pastram frisca pentru a decora tortul deasupra.

Punem 100 gr zahar la caramelizat. Cand devine auriu adaugam nucile si le acoperim bine cu caramel. Rasturnam nucile caramelizate pe un fund de lemn. Dupa ce s-au racit complet le punem intr-o punga solida si incepem sa le farimitam – eu am folosit sucitorul pe care l-am izbit cu putere peste nuci.
Acoperim tortul cu nucile astfel caramelizate si zdrobite. Deasupra decoram tortul cu frisca ramasa si pentru un plus de efect putem adauga si alune trase in caramel. 
Enjoy!

Tort cu dulce de leche si krantz_2


7 Comments

« Fursecuri cu unt de arahide si nutella
Chocolate Whoopie Pies »

Comments

  1. Anonymous says

    September 7, 2014 at 7:53 am

    De cand astept sa vad un nou tort cu crema asta minunata , mai am si eu doua cutii ce asteapta sa fie folosite, e minunat cred ca e un deliciu, e divin Gabriela !

    Reply
  2. Iuliana says

    September 7, 2014 at 10:08 am

    Tortul arata minunat!
    Eu nu am facut nimic cu dulce de leche. De unde il cumperi?

    Reply
  3. Mihaela says

    September 8, 2014 at 8:27 am

    Senzational, ca de fiecare data !

    Reply
  4. Diaconta says

    September 8, 2014 at 8:11 pm

    Excelent tort !!!!

    Reply
  5. Adriana Gherman says

    September 9, 2014 at 11:23 am

    Deşi sunt la cură de slăbire o felie din acest tort nu aş refuza. Pup!

    Reply
  6. s says

    September 27, 2014 at 10:49 am

    nu este prea dulce?

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      September 27, 2014 at 6:53 pm

      Nu este prea dulce, atata timp cat straturile de crema sunt subtiri. Iar blatul nu este dulce decat putin.

      Reply

Leave a Reply to Iuliana Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316