• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Tarte/Placinte dulci / Tarta cu mure si crumble

Tarte/Placinte dulci

Tarta cu mure si crumble

Fructele si tartele fac casa foarte buna impreuna. Crusta crocanta se completeaza foarte bine cu fructele dulci si zemoase, iar daca mai adaugam si o crema delicata iese un desert de zile mari. Murele sunt printre preferatele mele alaturi de zmeura iar vara incerc sa profit de ele cat mai mult. Asadar va invit la o tarta cu mure si crumble delicioasa cu fructe de sezon si o crema minunata cu nuci. 

Tarta cu mure si crumble_1

Crusta
100 gr unt
250 gr faina
50 gr smantana grasa
1/2 lingurita sare
1 lingura zahar praf

Umplutura
300 gr mure
2 oua
100 gr nuci macinate
150 gr smantana
100 gr zahar
1 plic zahar vanilat
1 lingura faina

Crumble
50 gr unt
80 gr faina
50 gr zahar

Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 50 min. Nr portii: 10

Tarta cu mure si crumble_3

Punem faina, zaharul si sarea intr-un castron incapator, iar in mijlocul ei punem untul rece taiat bucatele. Incepem sa framantam cu degetele pana obtinem un aluat sfaramicios. Adaugam smantana si mai framantam pana obtinem un aluat omogen. Ii dam o forma de bila, il invelim in folie alimentara si-l lasam la frigider pentru cel putin jumatate de ora.
Cand s-a intarit suficient il intindem intr-un cerc cu diametrul cu aproximativ 10 cm mai mare decat diametrul tavii in care vrem sa coacem tarta. Transferam cu grija aluatul in forma de tarta, dupa care aranjam marginile si indepartam surplusul.
Preincalzim cuptorul la 180 grade. Acoperim aluatul de tarta cu hartie de copt si boabe de fasole, apoi punem tava la frigider pentru 20 de minute. Coacem crusta de tarta pentru 15 de minute dupa care o scoatem din cuptor, luam boabele de fasole si hartia de copt si mai coacem pentru 5 minute. Lasam la o parte.


Murele le spalam bine si le lasam intr-o sita la scurs. Cand s-au scurs bine le amestecam cu o lingura de faina.
Batm usor ouale cu zaharul si zaharul vanilat apoi adaugam smantana si nucile si omogenizam. Turnam crema peste crusta de tarta. Din loc in loc punem mure astfel incat sa acoperim toata suprafata tartei cu fructe. Impingem usor murele in crema si apoi pregatim crumble-ul.

Tarta cu mure si crumble_4

Untul rece il amestecam cu faina si zaharul pana obtinem un aluat sfaramicios. Presaram aluatul deasupra cremei apoi introducem tarta in cuptor si o coacem aproximativ 30-35 de minute pana cand se rumeneste usor.

Lasam tarta la racorit iar in momentul servirii o decoram cu mure si frunzulite de menta. Enjoy!

Tarta cu mure si crumble_2


11 Comments

« Budinca de paine cu nuci si caramel
Prajitura de ciocolata cu branza, zmeura si caramel »

Comments

  1. Maria Udrea says

    August 20, 2014 at 4:28 pm

    Vai, ce minunatie avem aici! Trebuie sa iau si eu mure si sa fac asa ceva, ca tare mi-ai facut pofta! Pupici!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      September 1, 2014 at 8:07 am

      Meri, ma bucur mult ca-ti place. Te pup!

      Reply
  2. Timea says

    August 20, 2014 at 5:56 pm

    Perfecta! Nici nu am ce zice mai mult <3<3<3

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      September 1, 2014 at 8:08 am

      Timea, iti multumesc. Pupici!

      Reply
  3. Dorina says

    August 22, 2014 at 8:50 am

    Ce minunatie , foarte buna cu siguranta.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      September 1, 2014 at 8:08 am

      Dorina, a fost tare gustoasa! Pup

      Reply
  4. Anonymous says

    August 26, 2014 at 9:30 am

    Ce sa zic….. Abia tin pasul cu bunatatile pe care le faci. Iar tarta asta e delicioasa. Am adaugat un strat subtire de pere sub crema si e tare buna. Mersi mult pentru reteta. LIDIA

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      September 1, 2014 at 8:09 am

      Lidia, ma bucur mult ca urmaresti retetele mele. Cred ca a fost tare buna combinatia cu pere, super ideea!

      Reply
  5. Laura Lupoae says

    August 30, 2020 at 7:08 pm

    De ce se pune la copt cu boabele de fasole? Care este rolul fasolii?
    Multumes

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      August 31, 2020 at 7:12 pm

      Buna, rolul boabelor de fasole este de a nu lasa aluatul sa se umfle. In loc de boabe de fasole se mai pot folodi bile speciale pentru copt.

      Reply

Trackbacks

  1. Delicioasa TARTA CU MURE – Super Women says:
    September 9, 2016 at 9:35 am

    […] Citeste aici cu se prepara TARTA CU MURE […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316