• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Prajituri / Prajitura de ciocolata cu branza, zmeura si caramel

Prajituri

Prajitura de ciocolata cu branza, zmeura si caramel

Daca vine weekendul atunci pregatim ceva delicios de pus pe masa. Si pentru ca nu se poate sa lipseasca nici desertul va las eu o idee de prajitura numai buna de servit la o masa in familie. Blat de ciocolata, crema de branza, zmeura, caramel si ciocolata sunt componentele acestei prajituri care desi pare complicata la prima vedere se face destul de simplu si este mai mult decat gustoasa. Enjoy prajitura de ciocolata cu branza, zmeura si caramel!

Prajitura de ciocolata cu branza

Blat
150 gr unt
3 oua mari
170 gr zahar
220 gr faina
40 gr cacao
200 ml iaurt lichid
1 lingurita praf de copt
1 lingurita bicarbonat
1/4 lingurita sare
1 lingurita extract de vanilie

Cheesecake
400 gr crema de branza
200 gr mascarpone
3 oua medii
100 gr zahar
20 gr zahar vanilat
1 lingura suc de lamaie
2 linguri amidon

Caramel
100 gr zahar
3 linguri apa
50 gr unt
75 ml smantana

Zmeura
200 gr zmeura
2 linguri zahar
1 lingura amidon

Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 1h 30min. Nr portii: 10

Prajitura de ciocolata cu branza, zmeura si caramel

Blat. Untul moale la temperatura camerei il mixam cu zaharul pana cand devine cremos si aerat. Adaugam ouale cate unul pe rand si mixam bine dupa fiecare adaugare.
Separat amestecam faina cu cacaoa, praful de copt, bicarbonatul si sarea. 
Punem jumatate din ingredientele uscate peste crema de oua si unt si mixam usor. Turnam iaurtul, extractul de vanilie apoi restul de ingrediente uscate si mixam din nou. 
 
Preincalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam cu hartie de copt o tava rotunda de tort de dimensiuni 20-23 cm. Turnam compozitia in tava si coacem blatul timp de 30-35 de minute pana cand trece testul cu scobitoarea. Scoatem blatul la racit pe un gratar. Curatam tava si o tapetam din nou cu hartie de copt.
 
Cheesecake. Mixam crema de branza impreuna cu crema mascarpone si zaharul timp de 3 minute. Punem cele 2 linguri de amidon si mixam usor pana la omogenizare. Adaugam ouale, cate unul pe rand, si mixam bine dupa fiecare adaugare. La final adaugam zaharul vanilat si sucul de lamaie si omogenizam. Turnam compozitia in tava, nivelam si dam la cuptor pentru o ora. Cand este gata vom observa ca s-a desprins usor de pe margini insa centrul inca este destul de moale. Lasam cheesecake-ul la racit in cuptor timp de 2 ore apoi il dam la rece pentru minim 6 ore, sau peste noapte.
 
Caramel. Punem zaharul cu apa la caramelizat intr-o tigaie pe foc mediu. In momentul in care incepe sa fiarba marim usor focul si lasam caramelul sa devina auriu. Luam de pe foc si adaugam untul si smantana si amestecam bine pentru a se omogeniza. Lasam caramelul la racit.
 
Crema de zmeura. Punem zmeura impreuna cu zaharul pe foc. Lasam sa fiarba 5 minute apoi adaugam lingura de amidon dizolvata in putina apa si amestecam bine. Lasam crema la racit.
 
Asamblare. Taiem blatul de tort in doua. Punem o bucata de blat pe un platou, intindem deasupra putin caramel iar peste caramel putina crema de zmeura. Asezam cu grija partea de cheesecake. Peste cheesecake punem din nou caramel si zmeura iar la final acoperim cu a doua bucata de blat. Peste blat turnam caramelul ramas (daca e prea intarit il putem incalzi usor la microunde pentru a-l face mai fluid) si glazuram cu ciocolata neagra. Putem orna prajitura cu fasii de ciocolata alba si zmeura. Lasam prajitura la rece pentru 2-3 ore apoi o putem felia dupa preferinta.
Pofta buna!
Prajitura de ciocolata cu branza, zmeura si caramel


15 Comments

« Tarta cu mure si crumble
Focaccia cu ceapa »

Comments

  1. Anonymous says

    August 22, 2014 at 1:11 pm

    Deci e super , tot ce imi place ciocolata caramel si zmeuraaaaa , si o prezentare de nota 10! Felicitari pt tot ce faci ! Gabriela .

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      August 25, 2014 at 8:08 pm

      Multumesc mult Gabriela! Pup

      Reply
  2. Sara & Miki says

    August 22, 2014 at 3:52 pm

    Un tort minunat… felicitari! pup!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      August 25, 2014 at 8:08 pm

      Multumesc Sara! Pupici

      Reply
  3. Micul says

    August 22, 2014 at 5:37 pm

    Ce minunatie ai facut din nou.
    Seara faina sa ai.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      August 25, 2014 at 8:08 pm

      Ma bucur mult ca-ti place. Seara frumoasa si tie!

      Reply
  4. Anonymous says

    August 25, 2014 at 3:22 pm

    Wow,minunat,spune-mi ce branza ai folosit la crema.Te sarut .Gianina.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      August 25, 2014 at 8:09 pm

      Gianina, ma bucur mult ca-ti place! Am folosit Exquisa normala, insa poti folosi orice branza gen Philadelphia. O seara frumoasa!

      Reply
  5. Ana Andreea Draghici says

    December 29, 2014 at 7:15 pm

    Pregatesc in acest moment aceasta praji minunata. Intrebare: am folosit branza exquisa 0,2 grasime. Acum am vazut ca are continut de sare. O fi de rau? :( apoi crema mea de branza a iesit cam moale inainte de a o baga la cuptor. Sper sa se inchege. Si ultima durere: ce temperatura trebuie setata la cuptor? Acum e la 180 grade pt o ora… ma poti ajuta cu cateva sfaturi? Am asa o teama pt crema asta de branza. Brrrr :))))))))

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      December 30, 2014 at 7:29 pm

      Buna Ana. Cheesecake-ul iese cel mai bine cu o crema mai grasa. Branza light nu e prea recomandata iar eu nu am folosit-o niciodata. Faptul ca are sare nu e o problema, nu se va simti deloc in prajitura, chiar va accentua senzatia de dulce. Temperatura pentru cheesecake este de 150-160 de grade pentru a-i oferi o coacere lenta. Sper sa-ti fi iesit bine. Astept impresii!

      Reply
  6. Ana Andreea Draghici says

    December 30, 2014 at 7:58 pm

    Buna Paula! Am facut blatul. Mirosea atat de bine ca-mi venea sa-l mananc deja. Yummy yummy!!! A iesit si cheescake-ul. Nu el prea crescut ca s-a lasat. Dar am rupt o bucatica si e delicios. Pt ca aseara era destul de tarziu, am decis sa-l asamblez azi. In seara de Revelion il vom devora. Multumesc pt ca impartasesti cu noi asemenea grozavii. Cu drag, Andreea
    PS: Un Nou An asa cum ti-l doresti!!!

    Reply
  7. Ana Andreea Draghici says

    January 3, 2015 at 4:28 pm

    Buna Paula! Tortul a fost o minunatie! A fost foarte apreciat si mancat pana la ultima bucatica. Cu siguranta il voi mai face! Iti multumesc tare mult! Cu drag, Ana

    Reply
  8. Savulescu Alexandra says

    June 19, 2015 at 2:43 pm

    Minunata! Abia astept s o pregătesc.. As vrea sa stiu însă, glazura de ciocolata cum se face? Ms

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      June 20, 2015 at 12:07 pm

      Alexandra, multumesc mult! Glazura se face simplu: la 100 gr ciocolata neagra pui 50 ml smantana pentru frisca si 20 gr unt – untul e pentru o glazura lucioasa si delicioasa. Te pup!

      Reply
  9. Savulescu Alexandra says

    June 20, 2015 at 2:11 pm

    Multumesc din suflet!!:) sunt cu crema de zmeura pe foc si abia astept asamblarea.

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316