• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Prajituri / Prajitura rasturnata cu piersici

Prajituri

Prajitura rasturnata cu piersici

Prima mea prajitura rasturnata cu fructe si caramel este aceasta. Recunosc ca am vrut de multa vreme sa fac o astfel de prajitura insa nu-i venise inca momentul. Acum am avut de ales intre mai multe fructe ce as fi putut sa le folosesc insa m-am oprit la piesicile aromate. A fost o alegere buna pentru mine deoarece ador piersicile, insa, daca voua nu va plac piersicile, sa stiti ca aceasta prajitura rasturnata merge foarte bine si cu pere, mere sau prune. 
Prajitura rasturnata cu piersici

Ingrediente
3 piersici mari, coapte
suc proaspat de lamaie
60 gr zahar
2 linguri apa
50 gr unt

Blat
2 oua medii
120 gr iaurt gras
1 lingurita esenta de vanilie
170 gr faina
120 gr zahar
120 gr unt
1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat
1/4 lingurita sare

Timp de preparare: 30 min. Timp de coacere: 45 min. Nr portii: 12

Prajitura rasturnata cu piersici

Piersicile le spalam bine apoi le lasam sa stea 2-3 minute in apa fierbinte. Le scoatem din apa si le decojim cu grija. Taiem piersicile in felii subtiri apoi le stropim cu suc de lamaie. Intr-o oala cu fund gros caramelizam zaharul impreuna cu apa. Cand devine auriu adaugam untul si amestecam cu grija pana cand compozitia se omogenizeaza. 
Ungem cu unt o tava rotunda de tort de 20-22 cm diametru. Turnam caramelul pe fundul tavii apoi asezam frumos feliile de piersica.

Untul moale la temperatura camerei il mixam cu zaharul pana cand devine cremos si aerat. Adaugam ouale pe rand si mixam bine dupa fiecare adaugare.
 
Separat amestecam faina cu praful de copt, bicarbonatul si sarea. Adaugam jumatate din compozitie peste crema de oua si unt si mixam usor. Turnam iaurtul si restul de ingrediente uscate si mixam din nou. La final adaugam esenta de vanilie si omogenizam. 
 Prajitura rasturnata cu piersici
Preincalzim cuptorul la foc mediu (180 de grade). Turnam compozitia in tava peste piersici si nivelam. Coacem prajitura timp de 40-45 de minute pana cand este aurie deasupra. Cand e gata o scoatem din cuptor si o lasam 2-3 minute la racorit. Punem un platou deasupra tavii si intoarcem tava printr-o miscare ferma. Ridicam usor tava. 
Presaram deasupra prajiturii fructe confiate sau alune/nuci si servim prajitura rece sau calda cu smantana dulce. Savurati o delicioasa prajitura rasturnata cu piersici! 
 Prajitura rasturnata cu piersici


10 Comments

« Tort dietetic de inghetata de vanilie, ciocolata si fructe de padure
Budinca de paine cu nuci si caramel »

Comments

  1. DiaMar bucataria galbena says

    August 16, 2014 at 6:44 am

    arata super bine

    Reply
  2. FLORY says

    August 16, 2014 at 4:23 pm

    Prajiturile cu fructe sunt favoritele mele.Arata fantasic a ta !Pupici !

    Reply
  3. Liana10 says

    August 16, 2014 at 10:02 pm

    Ce minune aromata!! Nu pot refuza o felie 😉

    Reply
  4. simonacallas says

    August 17, 2014 at 6:00 am

    Nu as putea rezista la minunea asta, indiferent de ceas si de zi :) Felicitari pentru reteta si pentru prezentare!

    Reply
  5. Timea says

    August 17, 2014 at 6:29 pm

    Ce bunatate ai facut!

    Reply
  6. Rocsy Ciobanu says

    August 18, 2014 at 6:13 pm

    Mmm pana la mine a ajuns aroma sa!

    Reply
  7. Cristina says

    August 19, 2014 at 2:06 pm

    Delicioasa! Si eu am facut una duminica trecuta, dar a ta este mai frumoasa!

    Reply
  8. Anonymous says

    August 26, 2014 at 11:03 am

    Geniala reteta! Doar ca eu i-am mai facut mici modificări: am adăugat in aluat piersici tăiate cubulete foarte micuțe, scorțișoară si Esența de migdale.

    Reply
  9. Paula Gafitescu says

    September 1, 2014 at 8:06 am

    Ma bucur mult ca va place prajiturica mea. Pupici tuturor!

    Reply
  10. Laura C says

    August 1, 2015 at 8:41 am

    check! simpla si de efect, keep going!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316