• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Prajituri / Negresa vegana cu banane si cirese – reteta de post

Prajituri Dulciuri de post

Negresa vegana cu banane si cirese – reteta de post

Daca anul trecut faceam o reteta de brownie cu cirese cu mult unt, oua si ciocolata adica un brownie in toata regula, acum am incercat o negresa vegana in care am inlocuit toate ingredientele de origine animala. Motivul principal a fost ca suntem inca in postul Sf. Pentru si Pavel iar eu nu am reusit sa fac pana acum nici un desert de post. Si pentru ca aveam niste banane foarte coapte la dispozitie m-am gandit sa le folosesc in acest dulce si a iesit ceva grozav de bun ce poate fi mancat oricand nu doar in zilele de post. Prajitura este umeda, densa, plina de cacao si fructe zemoase. Un desert grozav! 
Negresa cu banane si cirese - reteta de post
Ingrediente
150 gr faina
30 gr cacao neagra
1 lingurita praf de copt
1 praf de sare
80 gr zahar
100 gr gem de macese 
50 ml ulei
80 ml apa minerala
1 lingura rom
2 banane coapte
200 gr cirese/visine
 
Timp de preparare: 1 ora. Timp de coacere: 30 min. Nr portii: 16
Negresa cu banane si cirese - reteta de post
Ciresele (sau visinele ) le spalam bine apoi le scoatem samburii. Le lasam jumatate de ora la scurs apoi le tavalim prin faina – 1 sau 2 linguri de faina sunt suficiente.
 
Bananele le zdrobim bine cu furculita pana obtinem un piure. Adaugam uleiul, gemul de macese, zaharul si amestecam bine. Eu am folosit gem de macese dar se poate folosi orice fel de gem de fructe va place, insa e bine sa fie mai lichid.
Separat amestecam faina cu cacaoa, praful de copt si sarea. Adaugam ingredientele uscate peste cele umede si amestecam usor. Treptat punem si apa minerala si amestecam bine pana cand obtinem o compozitie omogena. La final adaugam romul si ciresele apoi omogenizam. Cei care nu sunt amatori de fructe in prajituri pot renunta foarte bine la cirese si vor avea partea de o negresa ciocolatoasa si atat!
 
Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam cu hartie de copt o tava mica de 20/20cm. Turnam compozitia in tava si nivelam. Coacem prajitura timp de 30-35 de minute pana cand lateralele se desprind de pe marginea tavii insa centrul e usor umed. Lasam prajitura la racit timp de 2-3 ore apoi putem sa o portionam dupa preferinta. 
Enjoy!
Negresa cu banane si cirese - reteta de post
Negresa cu banane si cirese - reteta de post_


11 Comments

« Cuiburi pufoase cu cirese amare
Tort cupola cu mousse de branza si caramel »

Comments

  1. Cristea Dana says

    June 26, 2014 at 5:30 pm

    Super faina ideea cu fructe, o fac si eu doar cu gem, de retinut pentru prima ocazie, te pup :*

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      July 2, 2014 at 8:31 am

      Dana ma bucur ca-ti place, pupici!

      Reply
  2. stefy says

    June 27, 2014 at 5:04 am

    IAU SI EU O BUCATICA PENTRU CAFELUTA DIN DIMINEATA ASTA!!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      July 2, 2014 at 8:32 am

      Stefy, si mai multe daca iti face placere :)

      Reply
  3. Timea says

    June 28, 2014 at 7:47 pm

    Arata demential!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      July 2, 2014 at 8:32 am

      Multumesc mult Timea! Pup

      Reply
  4. daniela64 says

    July 2, 2014 at 8:28 am

    Ciao Paula , ho provato la tua ricetta , l’ho pubblicata oggi sul blog . davvero una fantastica ricetta. Grazie . Un abbraccio, buona giornata Daniela.

    Reply
  5. Paula Gafitescu says

    July 2, 2014 at 12:34 pm

    Daniela, sono molto felice che hai provato la ricetta. Un bacio!

    Reply
  6. Suteu Anemarie says

    December 16, 2014 at 5:38 am

    Aș vrea să vă întreb dacă aș putea înlocui faina de grau cu cea de migdale sau nuci?
    Multumesc!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      December 16, 2014 at 8:44 pm

      Nu stiu in ce masura va fi afectata textura prajiturii pentru ca nu am incercat pana acum negresa doar cu faina de alune/nuci. Rea nu poate sa fie insa trebuie incercata si asa.

      Reply
  7. B. says

    July 18, 2017 at 1:45 pm

    Am incercat aceasta reteta (am si improvizat un pic ). A iesit absolut delicioasa!
    Multumesc!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316