• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Aluat dulce / Cuiburi pufoase cu cirese amare

Aluat dulce

Cuiburi pufoase cu cirese amare

Cand afara este vreme ploioasa, buna doar de stat in casa, ma apuc de copt aluaturi dulci care sa umple de miros ademenitor intreaga casa. Acest lucru ma releaxeaza si ma deconecteaza de alte griji. Iar baietii mei adora sa manance cornuri/placinte proaspat scoase din cuptor. Si de ce sa nu recunosc ca si mie imi plac grozav de mult, mai ales daca pun alaturi de ele si un pahar de lapte sau iaurt rece. Iar aceste cuiburi pufoase cu cirese amare sunt perfecte pentru asa ceva.
Cuiburi pufoase cu cirese amare_1
Aluat
600 gr faina
20 gr drojdie proaspata
1/2 lingurita sare
3 linguri zahar
2 oua
50 gr unt
1 lingura ulei
200-250 ml lapte
coaja rasa de lamaie
seminte de la o jumatate de pastaie de vanilie
 
Umplutura
1 borcan dulceata de cirese amare
 
Timp de preparare: 1 ora Timp de asteptare: 1 ora 
Timp de coacere: 30 min. Nr portii: 14
Cuiburi pufoase cu cirese amare_3
Incalzim usor 100 ml de lapte impreuna cu o lingura de zahar. Oprim focul, adaugam drojdia maruntita si lasam la dospit 10 minute. 
 
Cernem faina iar in mijloc facem o adancitura. Ouale le batem usor cu sarea si cu restul de zahar. Punem maiaua in mijlocul fainii apoi adaugam ouale, untul topit, coaja rasa de lamaie, semintele de la pastaia de vanilie si incepem sa framantam. Treptat adaugam laptele. Ne oprim in momentul in care aluatul este suficient de moale si nu mai necesita lapte. Mai framantam 5-10 minute pana cand aluatul nu mai este lipicios si se desprinde usor de pe marginea vasului. La final adaugam uleiul si mai framantam 2-3 minute pana cand este complet incorporat. Acoperim aluatul si-l lasam la dospit timp de o ora intr-un loc calduros, ferit de curent.
 
Rasturnam aluatul pe masa de lucru bine infainata. Il impartim in 14-16 bucati de dimensiuni cat de cat egale.
Formam din fiecare bucata de aluat o biluta pe care o intindem intr-un cerc gros de 0.5 cm. Punem in centru o lingurita de dulceata de cirese amare- sau chiar cirese amare fara samburi si presarate cu putin zahar. Unim marginile cercului in centru, il intoarcem ( astfel incat lipitura sa fie in jos ) si il punem intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt. Procedam la fel cu toate bucatile de aluat. Eu am folosit doua tavi rotunde de dimensiuni 24-26cm, insa se poate folosi si una mai mare in care sa incapa toate cuiburile iar in felul acesta vor iesi mai inalte. 
Cuiburi pufoase cu cirese amare_4
Preincalzim cuptorul la 190 de grade. Ungem cu ou batut toate cuiburile si le mai lasam 20-30 minute la dospit. 
 
Coacem cuiburile timp de 30 de minute. Dupa 10 minute reducem focul la 170 de grade si le lasam la copt pana se rumenesc frumos. Sunt grozave atat caldute cat si a doua zi. Enjoy! 
 Cuiburi pufoase cu cirese amare_2


8 Comments

« Prajitura cu cirese si mascarpone
Negresa vegana cu banane si cirese – reteta de post »

Comments

  1. Laura Nechita says

    June 24, 2014 at 11:06 am

    Minunate! Imi imaginez mirosul de aluat copt, mmm! Imbietor! Pupam mamica si baietii frumosi!

    Reply
  2. daniela64 says

    June 24, 2014 at 11:13 am

    Che meraviglia , belli e golosi, splendide le foto. Un abbraccio, buon pomeriggio Daniela.

    Reply
  3. Claudia says

    June 24, 2014 at 12:15 pm

    Ca de obicei….arata atat de apetisant :)
    Ce bine ca sunt doar virtuale :)))

    Reply
  4. simonacallas says

    June 24, 2014 at 6:12 pm

    Minunat arata pufoseniile tale! O sa incerc si eu sa folosesc dulceata de cirese amare ca umplutura, pana acum am mancat-o doar asa goala sau pe tartine, nu m-am gandit sa o mananc altfel :)

    Reply
  5. Alina Vicu says

    June 25, 2014 at 10:12 am

    Ooo,da’ ce pufosenii avem aici! <3 Vreau si eu cateva. :)

    Reply
  6. M. Angi S. says

    June 25, 2014 at 10:21 pm

    Mmmm… minunate!! Am sa incerc si eu reteta. Bravo!!!

    Reply
  7. Liana10 says

    June 28, 2014 at 2:13 pm

    “Coci” le spunea bunica-mea, la bulgarii din aluat, deci vreau si eu un “coc” 😉 :*

    Reply
  8. Paula Gafitescu says

    July 2, 2014 at 8:31 am

    Ma bucur mult ca va plac fetelor, va pup!

    Reply

Leave a Reply to Laura Nechita Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316