• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Torturi / Carrot Cake – Tort de morcovi cu crema de branza

Torturi

Carrot Cake – Tort de morcovi cu crema de branza

Nu mai tin minte exact cand am auzit prima oara de tortul acesta de morcovi insa stiu sigur ca prima oara l-am gustat in New York. Coincidenta a facut sa se intample asta. Pana sa ajung acolo mi se parea un desert tare ciudat, cum adica tort de morcovi? Poate fi el bun oare? Si uite ca ajunsa intr-una din cofetariile din New York (si sunt multe sa stiti si tare apetisante) am zis sa incerc si eu aceasta ciudatenie. Mi-am schimbat parerea despre el de la prima lingurita. Este atat de aromat, cu blat dens si o crema fina incat nu se poate sa nu-ti placa. Asa s-a facut ca in toata perioada cat am stat eu acolo am mancat doar ‘carrot cake’ si ‘cheesecake’. Au fost delicioase, americanii stiu sa faca dulciuri grozave chiar daca uneori mai exagereaza cu zaharul.
 
A trecut ceva vreme de la primea mea degustare a acestui tort si pentru ca mi s-a facut dor (foarte dor) am incercat si eu o reteta de tort cu morcovi la mine in bucatarie. Probabil ca nu este la fel cu cel de peste meleaguri – mai ales ca nici nu am respectat reteta originala intr totul – insa a fost cu adevarat delicios si mancat cu placere de toata familia. Combinatia de arome: morcovi, scortisoara, nucsoara, nuci si crema fina de branza pe mine m-a cucerit complet, cu siguranta am sa-l mai fac cat de curand. 
Carrot Cake - Tort de morcovi cu crema de branza_1 
Blat
450 gr morcovi
270 gr zahar
550 gr faina
1 plic praf de copt
1 lingurita bicarbonat
1/2 lingurita sare
1 lingurita scortisoara
1/2 lingurita nucsoara
100 gr nuci pecan sau normale
100 ml iaurt
3 oua mari
200 ml ulei
100 ml lapte
 
Crema + decor
200 gr unt
150 gr zahar pudra
400 gr crema de branza
1 lingurita extract de vanilie
drajeuri din zahar colorate
 
Timp de preparare: 1 ora min. Timp de coacere: 40 min. Nr portii: 12
Carrot Cake - Tort de morcovi cu crema de branza_3
 
Blaturile. Intr-un bol incapator amestecam faina cu praful de copt, bicarbonatul, sarea, scortisoara si nucsoara.
Nucile le taiem geosier si le lasam deoparte. Morcovul il curatam si-l dam pe razatoarea cu gauri mici.
 
Separat amestecam usor ouale cu telul, adaugam zaharul si le batem usor. Peste oua punem restul de ingrediente lichide: uleiul, laptele si iaurtul apoi amestecam. Adaugam si morcovul ras si omogenizam.
Combinam cele doua compozitii, lichide plus solide, adica turnam ingredientele lichide peste faina si cu un tel mare (sau o spatula) omogenizam totul. La final punem si nucile tocate grosier.
 
Preincalzim cuptorul la foc mediu. Tapetam cu hartie de copt 2 tavi rotunde cu diametru de 20 cm. Impartim compozitia in mod egal in cele doua tavi si le dam la cuptor. Coacem blaturile timp de 40-45 de minute pana cand trec testul cu scobitoarea. Lasam blaturile in tava 10 minute dupa care putem sa le transferam pe un gratar la racit.
 
Crema. Untul moale la temperatura camerei il mixam cu zaharul pana cand devine cremos. Adaugam treptat si crema de branza si mixam bine dupa fiecare adaugare. La final punem extractul de vanilie si omogenizam. Dam crema la rece pentru o ora pentru a se intari. 
Blaturile reci le taiem in doua pe orizontala. Crema de branza o vom folosi pentru a umple blaturile si pentru a le decora. Eu am ales sa il decorez simplu cu niste trandafiri facuti din crema si drajeuri colorate. 
Dupa ce il decoram il dam la rece pentru cel putin o ora apoi putem sa il feliem dupa preferinta.
 
Enjoy!
Carrot Cake - Tort de morcovi cu crema de branza_2


40 Comments

« Pasca cu branza si ciocolata
Retete dulci pentru Paste »

Comments

  1. liana says

    April 10, 2014 at 6:37 am

    Eu nu am mancat prajitura asta la ea acasa, dar am facut dupa retete din tot fleul de surse si imi place foarte mult ce iese!

    Reply
  2. Anonymous says

    April 10, 2014 at 7:11 am

    Cat de frumosi au iesit trandafirasi perfect,despre tort ce sa spun e preferatul MAMEI mele deci o sa il fac cat de curand de cate ori mergem la o cofetarie fitiosa il comanda ! Gabriela

    Reply
  3. Cristina s World says

    April 10, 2014 at 9:49 am

    Vai de mine ce culoare frumoasa si ce sectiune apetisanta! ♥ Super!!!

    Reply
  4. Micul says

    April 10, 2014 at 10:37 am

    Foarte bun, il fac si eu si tare ne place. Al tau e si tare frumos ornat.
    Te pup cu drag si-ti doresc o zi faina in continuare.

    Reply
  5. Diaconta says

    April 10, 2014 at 11:13 am

    Foarte apetisant.

    Reply
  6. Laura Nechita says

    April 10, 2014 at 3:43 pm

    Senzational de-a dreptul! Bravooo, Paula!
    Tu ar trebui sa te ocupi exclusiv de bebe, nu ne mai tortura :))) Muaah!

    Reply
  7. sandra neiva says

    April 11, 2014 at 6:28 am

    Adoro bolo de cenoura coberto com queijo creme que delicia de sugestão e tão lindo.

    beijinhos

    Reply
  8. Liana10 says

    April 11, 2014 at 11:13 pm

    Foarte elegant si delicios, sunt convinsa!! Tare mult imi plac si elementele de decor <3

    Reply
  9. Rocsy Ciobanu says

    April 12, 2014 at 5:47 pm

    Cata frumusete in acest tort. Bravo!

    Reply
  10. Carol says

    April 13, 2014 at 4:46 pm

    Minunat! Eu nu pun iaunt.. dar tot delicios este… Sarabatori cu bucurii si sanatate

    Reply
  11. Anonymous says

    July 31, 2014 at 7:15 am

    Ce fel de crema de branza ai folosit? merci!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      July 31, 2014 at 12:08 pm

      Am folosit o crema de branza simpla Exquisa, insa merge si Philadelphia.
      O zi frumoasa!

      Reply
    • camelia says

      August 1, 2014 at 4:08 pm

      Buna..crema philadelphia e aia de o ungem pe paine ?original sau light ?sau este o anumita crema pt prajituri.?..multumesc

      Reply
    • Paula Gafitescu says

      August 3, 2014 at 7:42 pm

      Camelia, da da, exact despre crema aceea e vorba. Eu folosesc original, nu light pentru ca e posibil sa se taie crema din cauza ca e degresata

      Reply
  12. Louey says

    January 2, 2015 at 10:01 am

    Am facut de doua ori pana acum aceasta reteta si de fiecare data a avut mare succes.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      January 5, 2015 at 2:26 pm

      Ma bucur mult! La multi ani frumosi!

      Reply
  13. Rodiq says

    July 22, 2015 at 11:48 am

    Cum ai facut trandafirasii acestia minunati?
    Tortul l-am incercat si este excelent…Dar vreau sa il decorez la fel de frumos si eu :)

    merci!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      July 24, 2015 at 4:37 am

      Buna Rodica. Trandafirafii aceia i-am facut cu ajutorul unuk pos cu varf stelat. Poti sa te uiti la aecst video: https://www.youtube.com/watch?v=0cBOMhnHwQM

      Reply
  14. Ana says

    September 29, 2015 at 6:01 pm

    Excelent tortul! Cel puțin la fel de bun ca cel de la Starbucks. Mulțumesc pentru rețeta :)

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      September 29, 2015 at 6:19 pm

      Ana, ma bucur mult! Este o reteta tare draga mie. Te pup!

      Reply
  15. Cristina says

    October 25, 2015 at 2:48 pm

    Un tort delicios! L-am facut in urma cu doua zile si abia astept sa-l fac din nou. Totusi, inainte de-al face iar, as vrea sa-mi spuneti din ce cauza credeti ca a crescut blatul cu cocoasa, care s-a si crapat; si ce as putea face ca sa iasa bine alta data. Mentionez ca am urmat reteta intocmai cum ati prezentat-o. De asemenea, ouale au fost la temperatura camerei, cuptorul preincalzit, functie traditionala, iar compozitia am turnat-o in tava pe lateral si apoi am nivelat.
    E asa de bun ca aproape ca nu conteaza aspectul :), dar as vrea sa-l pregatesc si pentru musafiri si mi-as dori sa fie si aspectuos.
    Multumesc anticipat.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      November 1, 2015 at 1:18 pm

      Buna Cristina. Ma bucur ca ti-a placut tortul, si pentru mine este unul din preferate. Si mie majoritatea blaturilor imi cresc cu ‘cocoasa’ insa asta nu e o problema, pentreu ca mereu le indrept inainte de asamblare. Daca a crapat, e posibil sa fi fost prea mult agent de crestere. Incearca sa reduci putin din praful de copt. Iti multumesc pentru vizita si aprecieri.Te mai astept cu drag la mine!

      Reply
      • Cristina says

        November 6, 2015 at 3:39 pm

        Va multumesc frumos pentru raspuns. Am facut din nou tortul si am pus mai putin praf de copt; a iesit mult mai bine si nu s-a mai crapat.
        Va admir si apreciez mult pentru tot ceea ce ne prezentati aici si va mutumesc pentru retete si sfaturi care ne conduc spre succese culinare atat de gustoase

        Reply
  16. cris says

    November 16, 2015 at 2:57 am

    buna, ai avut cumva alta poza la acest tort? stiu ca l-am facut in decembrie 2014 si mi-a placut foarte mult. imi amintesc ,insa ,ca ar fi fost ornat altfel . dupa ingrediente si mod de preparare cred ca este aceeasi reteta. A fost delicios. Vreau sa-l repet maine :)

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      November 16, 2015 at 6:26 am

      Buna Cristina. Nu am avut alta poza la tortul acesta, insa mai am un tort cu blat de morcovi si crema de branza. Este putin altfel, un fel de carrot cake cheesecake. Reteta o gasesti aici: https://www.enjoy-dessert.ro/2015/04/carrot-cake-cheesecake.html

      Reply
      • Luminita Filip says

        December 14, 2015 at 10:53 am

        Minunat tort,am experimentat reteta dv si rezultatul a fost un deliciu !Multumim frumos!

        Reply
        • Paula Gafitescu says

          December 16, 2015 at 9:30 am

          Ma bucur mult de reusita tortului! O zi minunata sa ai Luminita!

          Reply
  17. Andreea says

    December 30, 2015 at 6:31 am

    Buna ,

    Prietenului meu ii place foarte mult blatul de la tortul de morcovi , si de exemplu as vrea sa incerc si alte tipuri de torturi ,dar nu stiu ce tip de blat este acesta ( sunt incepatoare in ale bucatariei , cu atat mai mult in lumea deserturilor ) poti sa ma ajuti ?
    Adica daca as vrea sa fac alt tip de tort dar blatul sa fie tot asa ca un burete cum spune el , cum ar trebui sa caut retete ?

    Multumesc ptr ajutor :)

    Reply
  18. miremirc says

    January 18, 2016 at 6:28 am

    Foarte bun tortul ! Mersi pentru reteta :)

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      January 18, 2016 at 7:24 am

      Mirela, ma bucur mult ca ti-a placut. Te pup!

      Reply
  19. Irina says

    July 18, 2016 at 5:34 pm

    Absolut delicios ! Multumesc frumos pt retata.

    Reply
  20. Daniela says

    July 19, 2016 at 7:01 pm

    Crezi ca poate sa fie o problema daca pun toata compozitia de blat intr-o tava de 26 de cm? Vreau sa fac reteta, dar nu as vrea sa cumpar 2 tavi de 20 de cm. Multumesc 😀

    Reply
  21. Laura says

    August 18, 2016 at 10:39 am

    Buna Paula!

    Azi am descoperit blogul tau cand am cautat retete pt carrot cake. Am o intrebare : vreau sa fac acest tort care arata senzational ,pentru weekend, dar vreau sa il fac in tava dreptunghiulara dimensiune de 38×25, si apoi sa il tai in jumatate si a 2-a jumatate sa o pun pestre prima, deoarece nu am 2 tavi rotunde. As vrea sa stiu , cu cat sa modific cantitatile de ingrediente, pentru a-mi reusi tortul?

    Multumesc

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      August 18, 2016 at 1:52 pm

      Buna Laura, ma bucur mult ca-ti place tortul meu. Este grozav de bun si sper sa-ti placa si tie daca il faci.
      Pentru tava ta, care este mai mare decat doua tavi de 20cm diametru, va trebui sa mai adaugi la ingredientele existente in reteta inca jumatate din cantitati. Deci va trebui sa folosesti 3/2 din ingrediente. Asta pentru a obtine un blat gros ce poate fi taiat in doua, si evident un tortulet inalt.
      O zi frumoasa!

      Reply
      • laura says

        August 18, 2016 at 5:19 pm

        Multumesc pt answer! Deja am facut blatul doar cu cantitatile scrise in reteta, si din pacate nu mai pot face inca o parte in plus, deoarece nu mai am suficiente oua, dar data viitoare o sa tin seama indicatiile tale. Multumesc! Sunt sigura ca e foarte yummi.. Sincer, ador carrot cake…

        Reply
  22. Tratament impotriva capuselor says

    March 26, 2017 at 5:32 pm

    Am mancat foarte multe feluri de carrot cake si inca nu am gasit o varianta care sa nu-mi placa. Cu siguranta o voi incerca si pe aceasta, chiar daca pana acum nici nu mi-a trecut prin gand aceasta combinatie!

    Reply
  23. Cami says

    April 24, 2017 at 12:19 pm

    Buna Paula!

    Am facut tortul acesta dar mi-a iesit f vartos blatul. Nu se pune prea multa faina? Data viitoare il voi face dar voi scadea cantitatea. Adultilor le-a placut dar copiilor nu prea :(. Afost tortul fiicei mele de aniversare.
    De altfel, am incercat si alte torturi si prajituri de pe pagina ta care au iesit fff gustoase, apreciate atat de adulti cat si de copii. Nu ma voi opri, mai am multe de incercat!! Multumesc pentru retetele gustoase si bine explicate. O zi frumoasa!

    Reply
  24. Mihaela Popa says

    November 13, 2017 at 1:05 pm

    Buna!

    Multumesc Paula pentru reteta si idea de decor! Am facut acest tort de 2 ori si a devenit preferatul sotului meu. Si mie mi s-a parut cam multa faina. Abia mai reuseam sa amestec aluatul spre final asa ca l-am subtiat cu putin lapte si a trebui sa dublez cantitatea de crema pentru a reliza si decorul.

    O zi frumoasa! :*

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      December 10, 2017 at 7:55 pm

      Buna Mihaela. Ma bucur ca a iesit bine tortul. Va trebui sa refac reteta sa vad ce ajustari trebuiesc facute. Saptamana frumoasa!

      Reply

Trackbacks

  1. My Carrot Cake recipe - with cream cheese frosting - Diana Rosu says:
    November 9, 2017 at 9:43 pm

    […] Recipe inspired by Enjoy-Dessert. […]

    Reply

Leave a Reply to camelia Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316