• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Torturi / Tort de ciocolata cu visine si mascarpone

Torturi

Tort de ciocolata cu visine si mascarpone

Torturile sunt pasiunea mea si de multe ori le fac fara sa am o ocazie speciala. Acest tort l-am facut pentru ca imi era dor de un tort bun, dar foooarte bun. Si am combinat cateva din ingredientele care mie imi plac grozav si anume ciocolata, visinele si mascarpone. Normal ca tortul care a iesit nu putea fi decat delicios si mancat pana la ultima firimitura. 
 Tort de ciocolata cu visine si mascarpone_4 
Blat
reteta de la tortul de ciocolata cu capsune si bezea elvetiana
 
Crema visine
300 gr visine
3 linguri zahar
1 lingura amidon
1 lingura apa rece
 
Crema alba
250 gr mascarpone
300 ml smantana pentru frisca
200 gr ciocolata alba
 
Decor
fulgi de ciocolata neagra
bomboane de ciocolata alba
 
Timp de preparare: 1 ora Timp de asteptare: 1 ora( noapte) 
Timp de coacere: 30 min. Nr portii: 10
 Tort de ciocolata cu visine si mascarpone_2
Pentru blat nu am sa va mai scriu instructiunile de preparae, va spun doar ca am folosit blatul de la tortul de ciocolata cu capsune si bezea elvetiana si ca modul de preparare este exact la fel, doar ca am folosit o tava cu diametru de 18 cm. Am copt tot 3 blaturi, pe care le-am taiat in doua cand s-au racit complet. Bun, sa trecem la creme care nu se fac deloc greu.
 
Punem visinele pe foc – eu am avut congelate- impreuna cu zaharul si lasam sa fiarba 5-6 minute. Separat desfacem amidonul cu o lingura de apa rece apoi il adaugam peste visine si mai lasam la fiert 2-3 minute pana se ingroasa. Dam crema la rece.
 
Topim ciocolata alba impreuna cu frisca la foc mic. Cand amestecul e omogen il dam deoparte si-l lasam putin sa se racoreasca apoi il introducem la congelator pentru o ora, sau il lasam la frigider peste noapte. Crema rece-rece o mixam bine de tot pana cand devine spumoasa apoi o lasam deoparte.
 
Mascarpone, la temperatura camerei, il mixam bine pana cand devine cremos apoi il adaugam peste crema de ciocolata alba amestecand usor cu miscari de jos in sus. Dam crema la rece pentru o jumatate de ora apoi putem trece la asamblare.
 Tort de ciocolata cu visine si mascarpone_1
Punem o lingura de crema pe un platou (pentru a fixa mai bine tortul), asezam o bucata blat pe care o ungem bine cu putina crema alba apoi punem 2-3 linguri din crema de visine si nivelam. Continuam in acest mod pana cand terminam toate bucatile de blat. Deasupra nu mai punem nimic. Imbracam tortul cu crema alba ramasa si il ornam cu fulgi de ciocolata rasa, crema de visine si bomboane de ciocolata alba.
 
Enjoy!
Tort de ciocolata cu visine si mascarpone_3


74 Comments

« Pastitsio cu dovleac, spanac si branza feta
Gogosi de post »

Comments

  1. Micul says

    March 30, 2014 at 8:57 am

    Ce combinatie superba. O felioaca din aia mare, tare mi-ar place.
    Sa ai o duminica faina.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      April 10, 2014 at 7:39 am

      Ma bucur mult ca-ti place, o zi frumoasa!

      Reply
  2. Cristina says

    March 30, 2014 at 9:09 am

    Un tort de vis. Pare delicios.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      April 10, 2014 at 7:39 am

      Cristina, ma bucur ca-ti place! Pup

      Reply
  3. Bucate Apetisante says

    March 30, 2014 at 10:57 am

    WOW ! Arata excelent, torturile de acest gen sunt preferatele mele!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      April 10, 2014 at 7:38 am

      Multumesc frumos! Pup

      Reply
  4. Maya says

    March 30, 2014 at 2:30 pm

    Arata de sa mori încet, dar înainte sa lesini de placere! Mmmmmmmmmmmmmmmmm….

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      April 10, 2014 at 7:38 am

      Maya :))) Asta inseamna ca e de bine, nu? :) Multumesc mult, te pup!

      Reply
  5. Anonymous says

    March 30, 2014 at 3:19 pm

    Imi era tare dor de un tortulet de al tau ,o combinatie de gusturi excelenta ,il trec pe lista !!!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      April 10, 2014 at 7:38 am

      Ma bucur ca-ti place, e chiar tare buna combinatia 😉

      Reply
  6. Rocsy Ciobanu says

    March 30, 2014 at 3:41 pm

    Wawwww…Imi place la nebunie!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      April 10, 2014 at 7:37 am

      Rocsy, multumesc mult! Pup

      Reply
  7. Zilahi Adela says

    March 30, 2014 at 4:10 pm

    Mmm o nebunie!! O bomba cu visine!! Imi place! Pupici! Pup piticii!!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      April 10, 2014 at 7:37 am

      Adela, ma bucur mult ca-ti place. Pup!

      Reply
  8. Timea says

    March 30, 2014 at 5:21 pm

    Minunat tort. Si eu tot un tort cu visine am facut ieri doar ca e cu cicocolata :) . Te pup

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      April 10, 2014 at 7:34 am

      Timea, ma bucur ca-ti place. Pupici!

      Reply
  9. GelaDumi says

    March 30, 2014 at 6:05 pm

    E de nedescris! Lesin privindu-l! Esti maiastra, draga Paula!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      April 10, 2014 at 7:34 am

      Gela, iti multumesc pentru cuvintele frumoase. Pupici!

      Reply
  10. Daniela Addario says

    March 30, 2014 at 6:44 pm

    Dementiala feliuta de tort, as minca vreo doua felii fara sa respir… Pupici !

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      April 10, 2014 at 7:33 am

      Daniela, asa am facut si eu :))) Multumesc, ma bucur ca-ti place! Pup

      Reply
  11. Andreea says

    March 30, 2014 at 7:50 pm

    Dupa cum arata, cred ca este si gustos. Felicitari!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      April 10, 2014 at 7:33 am

      Andreea, multumesc mult! A fost delicios, sa stii :)

      Reply
  12. Bea Long says

    March 31, 2014 at 3:03 am

    So beautiful and has to be delicate and delicious!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      April 10, 2014 at 7:33 am

      Thank you Bea!

      Reply
  13. Didi says

    March 31, 2014 at 7:56 pm

    esti, hotarat, regina deserturilor

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      April 10, 2014 at 7:32 am

      As vrea eu sa fie asa 😛 Multumesc mult Didi, esti draguta ca de obicei :) Pup

      Reply
  14. Anonymous says

    April 2, 2014 at 3:51 pm

    Deliciu foarte bine arata o sa il incerc la crema de visine le descongelam inainte?

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      April 3, 2014 at 12:47 pm

      Buna, multumesc frumos! Nu trebuie, le punem direct pe foc si se vor dezgheta acolo :)

      Reply
  15. Anonymous says

    April 3, 2014 at 3:12 pm

    Multumesc mult pt raspuns !

    Reply
  16. Elena says

    April 3, 2014 at 4:56 pm

    Dupa tortul cu ciocolata si caramel sarat am facut si acest tort cu visine. Multumesc foarte mult pentru retete, imi plac mult blaturile care nu necesita insiropare. Aveti un blog deosebit.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      April 8, 2014 at 7:19 am

      Elena, ma bucur ca ti-au placut retetele mele si sper sa mai incerci si altele. Si mie imi plac blaturile fara insiropare, sunt mai dense si umede. O zi frumoasa!

      Reply
  17. Anonymous says

    April 6, 2014 at 7:14 pm

    Buna. Am facut 2 torturi de felul asta.Au iesit extraordinar iar la gust ….. sublim. Ma intrebam cum ti-a iesit modelul de pe margine. Cu vreo spatula? ca mie nu imi iese asa :(. Lidia

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      April 8, 2014 at 7:20 am

      Buna Lidia. Ma bucur mult ca ai facut tortuletul si ca ti-a fost pe plac. Modelul il poti face cu o spatula sau cu un cutit cu taisul mai lat :) O zi frumoasa!

      Reply
  18. Anonymous says

    May 10, 2014 at 3:48 pm

    nu se insiropeaza blatul?

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      October 11, 2014 at 9:05 am

      Buna. Eu nu l-am insiropat, e foarte bun si asa :)

      Reply
  19. Simona Alina Manea says

    June 2, 2014 at 7:04 pm

    Si mie mi s-a parut genial tortul, asta pana am ajuns la partea cu ”Crema rece-rece o mixam bine de tot pana cand devine spumoasa apoi o lasam deoparte”. Nu stiu ce am gresit, dar crema s-a separat si o parte a devenit apoasa si alta foarte tare. Oricum, era un tort pentru ziua fiicei mele si e prea tarziu sa mai incerc altceva. Niste poze cu etapele intermediare ar fi fost folositoare.

    Reply
  20. Ruxi says

    October 10, 2014 at 8:31 am

    Buna! cand topim ciocolata alba, o topim cu frisca.. frisca la cutiuta sau zbatem smantana? multumesc!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      October 11, 2014 at 9:08 am

      Buna Ruxi. Eu folosesc smantana pentru frisca la cutiuta LaDorna si mi se pare cea mai buna, atat pentru ganache cat si pentru frisca batuta. In aceasta reteta pui smantana direct din cutie pe foc impreuna cu ciocolata si se bate doar dupa ce sta la congelator.

      Reply
  21. adriana donca says

    December 28, 2014 at 6:06 pm

    Bună Paula, vreau să fac acest tort de ciocolata dar am o întrebare legata de cremă: dacă nu găsesc amidon, ce îmi recomanzi? Mulțumesc anticipat pentru răspuns !

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      December 29, 2014 at 7:13 pm

      Buna Adriana, ma bucur ca-ti place tortul si ca vrei sa-l incerci. Poti inlocui amidonul cu faina. Spor la treaba!

      Reply
  22. Anonymous says

    January 21, 2015 at 5:59 pm

    Buna,nu mai inteleg,cand topim ciocolata alba pun impreuna cu smantina sau frisca ?mersi

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      January 23, 2015 at 6:58 pm

      Impreuna cu smantana pentru frisca.

      Reply
  23. Laura C says

    April 12, 2015 at 10:07 am

    de-a dreptul delicios, asa cm ne-ai recomandat pe facebook, am zis sa il fac de Paste. La cat mai multe retete!

    Reply
    • Paula says

      April 14, 2015 at 6:17 pm

      Multumesc mult Laura pentru aprecieri! Te pup

      Reply
  24. Cristina says

    May 25, 2015 at 9:00 am

    In primul rand felicitari pentru tot ceea ce faceti. Totul arata intr-un mare fel pe pagina dvoastra. In al doilea rand as dori sa ma ajutati si pe mine cu cateva sfaturi daca se poate. As vrea sa fac si eu acest minunat tort pentru reuniunea de clasa de 10 ani( vreau sa imi impresionez colegii) doar ca as vrea sa il imbrac in pasta de zahar. Intrebarea mea ar fi daca ar suporta un astfel de tort cu o astfel de crema sa fie imbracat in pasta de zahar? E destul de tare crema? Eu vreau sa fac intr-o tava mare dreptunghiulara de 26cm*37 cm, probabil voi face cantitatile la blat de trei ori si crema de 4. Daca nu se poate, macar sa imi recomandati o reteta de tort de pe pagina dvoastra care ar suporta pasta de zahar. Va multumesc frumos si sper ca nu v-am deranjat.

    Reply
    • Paula says

      May 26, 2015 at 7:42 pm

      Buna Cristina si iti multumesc foarte mult pentru aprecierile tale!
      Tortul acesta este unul foarte bun. Blatul este simplu si delicios. Crema insa nu cred ca e foarte stabila. Eu nu am lucrat niciodata cu pasta de zahar, insa daca pasta de zahar are nevoie de o crema stabila atunci recomand sa adaugi putina gelatina in crema pentru stabilitate mai mare.
      O zi frumoasa si astept impresii de la tort!

      Reply
      • Paula says

        May 27, 2015 at 2:07 pm

        Sigur. Se poate inlocui cu faina normala. Mult spor!

        Reply
  25. cris says

    November 20, 2015 at 2:41 am

    l-am facut acum doua zile pt ziua sotului meu . Locuim in Sydney si, in primul magazin in care am intrat , nu am gasit visine ci doar cirese. L-am facut cu cirese si tot a iesit foarte bun . Au infulecat toti australienii si au mai cerut ceta o portie .
    Foarte delicat si desi a fost o zi foarte calduroasa ,nu a fost gretos deloc, din contra!
    felicitari pt blog!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      November 20, 2015 at 7:58 am

      Cris, iti multumesc mult pentru mesaj. Ma bucura foarte mult faptul ca v-a placut tortul. Este un tort frumos, usor de facut iar rezultatul delicios. O zi frumoasa iti doresc!

      Reply
  26. Cristina says

    February 10, 2016 at 2:42 pm

    Arata minunat! as vrea sa il incerc pt o aniversare
    Cum se comporta crema in timp? As vrea sa il fac de vineri si sa il servim duminica (in caz ca il ratez, sa am osansa de remediere :) ) se inmoaie? capata gust ciudat? miros?
    Ai vreo recomandare pt incepatori?
    multumesc:)

    Reply
  27. Geta says

    September 4, 2016 at 9:33 pm

    Cu ce inlocuiesc amidonul ?

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      October 5, 2016 at 6:23 pm

      Cu faina

      Reply
  28. Ramona says

    November 1, 2016 at 11:17 pm

    Sărut- mana pentru reteta! L-am pregătit pentru ziua sotului, cu mici modificari. Un tort extraordinar de bun!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      November 4, 2016 at 8:35 pm

      Ramona, ma bucur mult ca tortul a fost pe gustul tau.

      Reply
  29. Ancuta droniuc says

    December 19, 2016 at 8:27 pm

    Este super bun l am facut si eu !!retetele tale sunt foarte reusite!!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      December 20, 2016 at 11:17 am

      Multumesc mult Ancuta!

      Reply
  30. Roxana says

    March 2, 2017 at 9:01 am

    Un tort de vis. Nu ma asteptam sa aibe asemenea succes, sotul meu este innebunit, l-am facut de 3 ori pana acum si il voi face si de ziua tatalui meu ! multumim pentru retetele delicioase !

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 2, 2017 at 7:36 pm

      Roxana, ma bucur mult! Te astept cu drag si cu alte impresii.

      Reply
  31. Elena says

    August 28, 2017 at 8:41 am

    Am facut tortul acesta pentru ziua sotului meu. Este extraordinar! Curcubeu pe cerul gurii ?. Multumesc pentru reteta!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      October 15, 2017 at 12:01 pm

      Ma bucur mult Elena. La multi ani sotului! :)

      Reply
    • Paula Gafitescu says

      October 15, 2017 at 12:01 pm

      Buna Elena. Se pot folosi visine din compot, dar trebuie scurse bine de lichid.

      Reply
  32. Alexandra says

    October 6, 2017 at 8:11 am

    Se pot folosi si vișine din compot? :) As vrea sa il pregătesc pt ziua sotului meu si pare foarte delicios :)

    Reply
  33. Lidia says

    March 1, 2018 at 2:22 pm

    L am făcut de ziua mea! Mi a ieșit extraordinar de bun, am folosit visine din compot

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 13, 2018 at 12:55 pm

      Ma bucur mult! La multi ani frumosi!

      Reply
  34. Camelia says

    March 29, 2018 at 4:42 pm

    Bună! Pentru o tava de 26 …trebuie sa dublez cantitatea de aluat și crema ?Mulțumesc anticipat pentru răspuns! ?

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 31, 2018 at 1:09 pm

      Buna Camelia. Da, trebuie dublate cantitatile pentru o tava de 26 cm. Zi frumoasa!

      Reply
  35. Marce says

    May 2, 2018 at 3:42 pm

    Azi te am descoperit si sunt incantata de retele tale. Igredientele acestui tort sunt si preferatele mele. In zilele urmatoare o sa il fac…doar asa de placere, fara vreo ocazie speciala. Felicitari !!!

    Reply
  36. Neli says

    October 26, 2018 at 2:15 pm

    Buna, as vrea sa încerc și eu acest tort . Dacă as face doua blaturi in forma de 26cm or fi Ok sau nu ??

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      November 16, 2019 at 9:21 pm

      Buna, nu, trebuie dublate cantitatile.

      Reply
  37. Heilwig says

    December 27, 2019 at 9:07 pm

    Buna seara. Am mai facut anul acesta acest tort, a ieșit delicios si vreau sa il fac si acuma de revelion, dar ideea este ca nu mai tin minte, cantitățile de la blat cu 240 gr făină sunt pentru un blat sau pentru toate 3 blaturile? Mulțumesc anticipat. An nou fericit!

    Reply
  38. Seb says

    January 10, 2020 at 7:57 pm

    Se topeste ciocolata impreuna cu smantana pentru frisca(nebatuta)?

    Reply
  39. Nicoleta Radu says

    May 3, 2020 at 9:06 pm

    Buna!Pot inlocui ciocolata alba cu cea neagra?si daca se poate trebuiesc alte cantitati?

    Reply
  40. Diana says

    November 10, 2021 at 5:27 pm

    Bună seara!
    O singură întrebare, aș dori să încerc această rețetă și nu îmi dau seama dacă ingredientele de la blat, sunt pentru unul singur sau trebuie să împart compoziția în trei? Mulțumesc anticipat!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      December 29, 2021 at 1:08 pm

      Buna Diana, ingredientele sunt pentru toate blaturile si imparti compozitia in trei tavi.

      Reply

Leave a Reply to Heilwig Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316