• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Muffins/Cupcakes / Caramel Cupcakes – Briose cu caramel

Muffins/Cupcakes

Caramel Cupcakes – Briose cu caramel

Din nou suntem la capitolul dulciuri rapide si asta pentru ca timpul din pacate nu imi permite mai mult acum. Insa desi mi-ar placea sa fac si dulciuri mai complicate va spun ca si aceste briose sunt extrem de bune, doar au in compozitie caramelul care mie imi place grozav de mult, si probabil ca multi dintre voi il adora. 
 
Caramel Cupcakes - Briose cu caramel_2
 
Cupcakes
80 gr unt
2 oua mari
100 gr zahar
250 gr faina
1 lingurita praf de copt
1/4 lingurita sare
220 ml lapte
1 lingurita extract de vanilie
100 gr caramel
 
Frosting
200 gr crema de branza
100 gr unt
2 linguri zahar pudra
70 gr caramel 
 Caramel Cupcakes - Briose cu caramel_3
Untul moale la temperatura camerei il mixam bine cu zaharul pana cand devine ca o crema. Adaugam ouale, cate unul pe rand si mixam bine dupa fiecare adaugare. Incorporam si caramelul si mixam pana la omogenizare. Caramelul trebuie sa fie preparat dinainte iar o reteta buna de caramel gasiti la mine pe blog aici sau aici.
 
Laptele il amestecam cu extractul de vanilie. Separat amestecam cu un tel faina cu sarea si praful de copt. Peste compozitia de unt si oua punem jumatate din cantitatea de faina si mixam usor pana la omogenizare, turnam jumatate din ingredientele lichide si omogenizam. Procedam la fel si cu ingredientele ramase. 
 
Preincalzim cuptorul la 190 de grade. Pregatim 12-16 forme de briose. Eu am facut 16 pentru ca imi place sa le fac mai mici, ca sa am loc sa le acopar cu frosting.
 
Coacem prajiturelele timp de 18-20 de minute, pana cand cresc frumos si trec trestul cu scobitoarea. Scoatem briosele pe un gratar la racit si ne ocupam de decor. 
 
Crema de branza, la temperatura camerei, o mixam bine cu caramelul pana cand obtinem o compozitie omogena. Separat mixam untul, care trebuie sa fie foarte moale, cu zaharul pudra pana cand devine cremos. Adaugam treptat crema de branza peste unt si mixam la viteza medie pana cand obtinem un amestec fin. Daca se taie crema, atunci putem sa o incalzim timp de 20 de secunde la microunde si sa continuam mixarea apoi. Dam crema la rece pentru jumatate de ora apoi ornam cupcakes cu ea dupa preferinta si inspiratie.
 
Enjoy!
 
Caramel Cupcakes - Briose cu caramel_1


15 Comments

« Brownie cheesecake – Negresa cu branza
Mississippi Mud Cake – Prajitura umeda cu ciocolata »

Comments

  1. Laura M says

    March 14, 2014 at 1:06 pm

    Excelente! Trebuie sa le incerc si eu :)

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 16, 2014 at 3:48 pm

      Laura, ma bucur ca-ti plac! Pup

      Reply
  2. Cristina says

    March 14, 2014 at 5:54 pm

    Sunt tare frumusele! Iar inimioara chiar arata senzational!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 16, 2014 at 3:48 pm

      Multumesc mult Cristina! Pupici

      Reply
  3. sandra neiva says

    March 14, 2014 at 6:37 pm

    oh tão lindos e gulosos que delicia.

    beijinhos

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 16, 2014 at 3:48 pm

      Gracias Sandra!

      Reply
  4. Haplea says

    March 15, 2014 at 7:13 am

    Delicioase!!!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 16, 2014 at 3:48 pm

      Multumesc Haplea!

      Reply
  5. Zehir Vlad says

    March 15, 2014 at 6:04 pm

    Delicioase. dar nu stiu ce fel de crema de branza folositi. Si as dori sa stiu daca se poate face caramelul
    si cu indulcitor pentru diabet,

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 16, 2014 at 3:47 pm

      Buna, folosesc crema de branza Exquisa. Nu stiu daca se poate face caramelul cu indulcitor, nu am incercat niciodata :)

      Reply
  6. Rocsy Ciobanu says

    March 15, 2014 at 7:10 pm

    Cat de spectoase. Bravo!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 16, 2014 at 3:47 pm

      Multumesc mult Rocsy!:*

      Reply
  7. Bucate Apetisante says

    March 16, 2014 at 9:29 pm

    N-am mai facut de f. mult timp asa ceva…
    Nu pot fi decat delicioase cupcake-urile tale.

    Reply
  8. TeoBucatar says

    March 17, 2014 at 9:16 am

    Mi-ai atins sentimentele cu caramelul asta:)

    Reply
  9. Anonymous says

    September 4, 2014 at 9:39 am

    Am incercat si aceste cupcakes. Delicioase!!!!! Blatul pufos se topeste in gura iar ca frosting am facut frisca amestecata cu sos de caramel. Au impresionat…..frumoase ca in cofetarie. Mersi pt reteta. LIDIA

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316