• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Torturi / Tort cu crema brandy

Torturi

Tort cu crema brandy

In urma cu ceva vreme, mai exact cu ocazia sarbatorilor de iarna, cei de la Dr. Oetker mi-au facut o surpriza frumoasa. M-au cadorisit cu un cos plin de produse esentiale pentru un pasionat de prajitureala, asa ca mine :) Cu aceste produse am realizat un tort minunat cu crema de brandy, un tort destul de rapid spun eu, si care merita facut oricand nu doar in momentele in care ne confruntam cu lipsa de timp. Reteta nu-mi apartine ci am primit-o alaturi de produsele Dr. Oetker si a fost o sugestie minunata prin care am putut profita din plin de produsele primite.

Multumesc frumos Dr Oetker pentru surpriza facuta si pentru ca am avut ocazia de a realiza acest tort delicios cu ajutorul lor.
Tort cu crema brandy_2
Blat
4 oua mari
3 linguri apa fierbinte
100 gr zahar
1 lingura rasa zahar vanilat Dr. Oetker
150 gr faina
50 gr amidon Dr. Oetker
1 praf de sare
5 gr praf de copt Dr. Oetker
 
Sirop
50 gr zahar
300 ml apa
1 lingurita esenta de rom Dr. Oetker
 
Crema
2 plicuri crema cu gust de brandy Dr. Oetket
450 ml lapte rece
4 linguri zahar pudra vanilat Dr. Oetker
 
Decor
70 gr ciocolata neagra
20 gr unt
1 lingura lapte
 
150 ml lapte rece
1 plic spuma pentru frisca Dr. Oetker
trandafiri din napolitana Dr Oetker
 
Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 20 min. Nr portii: 12
Tort cu crema brandy_1
Blat. Preincalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam cu hartie de copt tava mare de la cuptor. 
Ouale mari la temperatura camerei le mixam bine impreuna cu apa fierbinte, zaharul si zaharul vanilat pana cand isi dubleaza volumul si devin spumoase si deschise la culoare. Separat amestecam faina cu amidonul, praful de copt si sarea. Incorporam ingredientele uscate in compozitia de oua cu miscari usoare de jos in sus. Turnam compozitia in tava si nivelam. Introducem blatul la cuptor si-l coacem pentru 15-20 de minute, pana cand se rumeneste usor la suprafata si marginile se desprind de pe lateralele tavii. Scoatem blatul din cuptor, il desprindem de pe hartia de copt si-l acoperim cu un prosop curat.
 
Sirop. Caramelizam cele 50 de grame de zahar. Turnam apa si lasam siropul pe foc pana cand caramelul s-a dizolvat complet in apa. Luam de pe foc si adaugam esenta de rom.
 
Crema se prepara foarte usor, cand ne grabim este o solutie foarte convenabila dar si foarte gustoasa. Turnam laptele in bolul mixerului, apoi cele doua plicuri cu crema de brandy si zaharul vanilat si incepem sa mixam la viteza mica. Dupa un minut marim viteza si mixam pana cand crema devine tare si spumoasa. O dam la rece.
 
Tort cu crema brandy
 
Pregatim si frisca pentru decor. Punem cei 150ml de lapte intr-un bol impreuna cu praful pentru frisca si incepem sa mixam usor. Marim viteza si continuam mixarea pana cand obtinem o frisca consistenta. O dam la rece.
 
Asamblare. Taiem blatul in 3 fasii egale (pe verticala nu pe orizontala) si insiropram bine fiecare parte din blat. Eu am folosit tot siropul pe care l-am facut si a fost chiar bine insiropat. Punem o bucata de blat pe un platou si o ungem din abundenta cu crema. Punem urmatoarea bucata de blat, din nou crema si apoi ultima bucata de blat. Cu crema ramasa vom acoperi tortul. 
 
Pentru decor trebuie sa mai preparam glazura. Topim la foc mic ciocolata neagra, untul si laptele. Punem ciocolata astfel topita intr-un pos si decoram tortul cu fasii de ciocolata. Din loc in loc facem rozete din frisca, iar deasupra lor punem trandafiri din napolitana, tot de la Dr. Oetker.
 
Tort cu crema brandy
 
Dam tortul la rece pana in momentul servirii. Este delicios si cu siguranta va fi apreciat de toti amatorii de dulciuri aromate.
 
Enjoy!
Tort cu crema brandy
 


14 Comments

« Placinta dobrogeana creata
Lasagna cu carne de pui »

Comments

  1. Sara & Miki says

    February 3, 2014 at 9:54 pm

    Ce minunat arata! Si eu am primit in iarna coletul cu cadouri, dar atunci ma fotarasem deja pentru altceca de sarbatori, dar am zis ca voi incerca reteta lor. Acum cand o vad la tine, chiar m-ai convins sa o fac si eu.

    Reply
  2. Anonymous says

    February 4, 2014 at 7:21 am

    Ce frumos asa cu trandafirasi,cred ca a fost delicios! Gabriela.

    Reply
  3. Alina Vicu says

    February 4, 2014 at 11:27 am

    Superb tortul! Musai vreau o felie. :)
    Pup!

    Reply
  4. Mihaela Mihalache says

    February 4, 2014 at 3:50 pm

    Foarte frumos ornat 😉 delicios stiu sigur ca este!

    Reply
  5. Rocsy Ciobanu says

    February 4, 2014 at 5:09 pm

    Ce frumos l-ai mai decorat. Foarte bun!

    Reply
  6. Gabriela says

    February 4, 2014 at 5:38 pm

    Paula, tortul arata superb!

    Reply
  7. DiaMar bucataria galbena says

    February 4, 2014 at 6:00 pm

    Este asa de frumos!

    Reply
  8. Adriana Gherman says

    February 4, 2014 at 7:17 pm

    Şi de data aceasta te-ai întrecut pe tine în prezentare. De nota 10!

    Reply
  9. Timea says

    February 4, 2014 at 7:43 pm

    Arata minunat!

    Reply
  10. gaby_d says

    February 4, 2014 at 8:28 pm

    Ce frumos este!

    Reply
  11. Daniela Addario says

    February 5, 2014 at 8:51 am

    Delicios tortul ! Portia din ultima poza, e pentru mine, da ?! Pupici si o zi dulce sa ai !

    Reply
  12. catkitchen says

    February 5, 2014 at 8:00 pm

    Doamne cate minunatii poti face !!

    Reply
  13. Corina Ureche says

    February 9, 2014 at 7:12 pm

    ce minunantie, Paula!

    Reply
  14. agenda nico says

    February 12, 2014 at 3:13 pm

    Arata super si sunt sigura ca nu-i rau deloc! 😛

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316