• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Retete de mancare / Lasagna cu carne de pui

Retete de mancare

Lasagna cu carne de pui

Lasagna, o mancare delicioasa, satioasa si care nu putea sa lipseasca din cartea mea de retete. Chiar daca in ultima vreme m-am axat mai mult pe dulciuri si gustari sa stiti ca mereu experimentez si cand vine vorba de mancare. Lasagna nu este o reteta noua deloc, toata lumea cred ca stie despre ce e vorba, insa eu am experimentat-o in varianta cu carne de pui si cred ca este a doua oara cand gatesc acest preparat. Ocazie cu care am si pozat-o si m-am hotarat sa va prezint varianta mea. Rezultatul este cel pe care il vedeti si va asigur ca este extrem de bun, provoaca dependenta!

Lasagna cu carne de pui

Ingrediente
16 foi de lasagna
200 gr cascaval + parmezan

Sos bolognese
1/2 kg piept de pui
100 gr bacon nu foarte gras
1 ardei rosu
1 ardei verde
50 gr unt
1 ceapa mare
1 telina mare
1 morcov mare
4 catei usturoi
200 gr pasta de rosii
2 linguri smantana
300 ml apa
sare, piper, boia
ierburi italienesti

Sos bechamel
50 gr unt
60 gr faina
500 ml lapte
sare, piper, nucsoara
2 linguri smantana
1 ou

Timp de preparare: 90 min. Timp de coacere: 40 min. Nr. portii: 8

Lasagna cu carne de pui

Pregatim foile de lasagna. Punem o oala, mai intinsa, cu 2 litri de apa la fiert. In momentul in care fierbe adaugam pastele si le lasam la fiert timp de 2-3 minute pana cand se inmoaie usor. Le scoatem pe o planseta, si pe cat posibil ar fi bine sa nu le punem una peste alta pentru ca se lipesc foarte usor.

Sosul bolognese cere putin mai multa munca. Taiem baconul cubulete, sau fasii inguste. Pieptul de pui il tocam (cu masina de tocat, sau robotul) apoi il condimentam dupa gust cu sare, piper, boia si amestec de ierburi italienesti si amestecam bine de tot.

Ceapa o tocam marunt ( eu recunosc ca am folosit robotul pentru asa ceva). Morcovul si telina le curatam apoi le punem la robot, sau le dam prin razatoare (putin mai anevoios zic eu). Ardeii ii curatam de seminte si-i taiem marunt. Tocam si usturoiul si putem trece la treaba mai serioasa.

Punem untul intr-o tigaie teflonata si mai incapatoare. Calim ceapa pana cand devine sticloasa. Adaugam morcovul si telina si lasam pe foc pana se patrund usor legumele. Daca mai este nevoie putem adauga putina apa. Adaugam usturoiul, ardeiul si doua linguri de apa si mai lasam legumele la calit inca aproximativ 5 minute.

Peste legume punem baconul maruntit si lasam la calit timp de cateva minute (4,5) apoi punem si carnea tocata si amestecam bine pana cand se omogenizeaza compozitia. Lasam amestecul pe foc inca 5 minute amestecand continuu. Dupa acest timp adaugam apa si pasta de rosii si lasam sosul pe foc timp de 30-40 de minute pana cand scade lichidul si obtinem un sos consistent, legat. Luam sosul de pe foc si adaugam smantana iar apoi il lasam la racit.

Sosul bechamel este mult mai usor. Punem untul la topit intr-o tigaie. Adaugam faina si lasam pe foc pana cand faina incepe sa se rumeasca foarte usor. In acest moment adaugam laptele treptat, amestecand continuu pentru a nu se face cocoloase. Lasam sosul pe foc pana cand prinde consistenta – va arata ca o smantana groasa. La final adaugam o lingura de smantana si condimentam cu sare, piper si nucsoara rasa dupa gust.

Trecem la montat lasagna. Eu am folosit un vas termorezistent de 25/25cm. 
Ungem vasul cu unt. Punem un rand de foi de lasagna, adica 4 foi, apoi o treime din sosul bolognese. Peste sosul bolognese turnam un sfert din sosul bechamel si presaram deasupra putin amestec de parmezan si cascaval. Se poate folosi doar parmezan, insa eu am vrut sa le combin pentru a mai diminua din gustul puternic al parmezanului. 
Repetam procedeul inca de doua ori, iar ultimul strat de foi (cel de-al patrulea) il vom acoperi cu restul de sos bechamel in care am mai adaugat un ou si o lingura de smantana. Deasupra presaram restul de parmezan si cascaval.

Introducem lasagna in cuptorul preincalzit la 190 de grade pentru aproximativ 40 de minute. Dupa ce e gata o lasam la odihnit 10-15 minute iar apoi o putem servi cu pofta. Este delicioasa si a doua zi.

Enjoy!
Lasagna cu carne de pui

Sursa: Gourmandine


12 Comments

« Tort cu crema brandy
Prajitura cu ciocolata si crema de zmeura »

Comments

  1. Danutza says

    February 5, 2014 at 7:40 pm

    Mmmm, super delicioasa!! :)

    Reply
  2. Kyra says

    February 6, 2014 at 8:15 am

    Sa tot maninci asa deliciu!

    Reply
  3. DiaMar bucataria galbena says

    February 6, 2014 at 9:38 am

    Diana este mare amatoare de paste,pentru ea fac deseori!
    Arata asa de bine!

    Reply
  4. sandra neiva says

    February 6, 2014 at 10:20 am

    Uma lasanha diferente mas com tão bom aspecto e que perfeito ficou.

    Beijinhos

    Reply
  5. Adina says

    February 6, 2014 at 2:56 pm

    Niciodata nu voi refuza o portie de lasagne,le devorez …in ciuda tuturor dietelor !:)
    Bucatica ta este lesinatoare de pofta !:))
    Te pup!

    Reply
  6. Maria says

    February 7, 2014 at 12:00 pm

    Merge perfect lasagna pe vremea asta : un fel de mancare deosebit de gustos, foarte consistent si care se mananca cald !

    Reply
  7. Rocsy Ciobanu says

    February 7, 2014 at 6:19 pm

    Este foarte buna lasagna si apetisanta!

    Reply
  8. Cristea Dana says

    February 8, 2014 at 5:55 am

    Te astept la concurs http://pusikmea.blogspot.ro/2014/02/concurs-forme-torturi.html
    Pupici!

    Reply
  9. Haplea says

    February 9, 2014 at 7:57 am

    Ador lasagna!!!Duminica placuta!

    Reply
  10. daniela64 says

    February 10, 2014 at 7:45 am

    Adoro le lasagne , la tua è fantastica , bellissime le foto . Un abbraccio, buona settimana Daniela.

    Reply
  11. Liana says

    February 10, 2014 at 9:01 am

    Bună trebuie să fi fost! Eu am făcut o singură dată dar a durat prea mult (preparare + coacere) deci nu cred că mai fac degrabă.

    Reply
  12. Simona says

    February 10, 2014 at 2:08 pm

    Ieri am facut si eu, dar cu vita. Cu pui n-am incercat pana acum, dar cred ca-i tare buna.
    Pupici

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316