• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Prajituri / Prajitura cu ciocolata si crema de zmeura

Prajituri

Prajitura cu ciocolata si crema de zmeura

Cateodata cand am pofta de ceva dulce incep sa ‘prajituresc’ cu ce am prin casa. Si cum mereu am ciocolata in casa, sansele ca sa fie un desert cu ciocolata sunt foarte mari. Asa a fost si cu prajitura asta care combina un blat dens de ciocolata cu o crema de zmeura – zmeura aveam in congelator si trebuia sa eliberez locul. Una peste alta a iesit un dulce foarte bun, dens si delicat in acelasi timp. 
 Prajitura cu ciocolata si crema de zmeura
Blat
1 ou
100 gr ciocolata neagra
80 gr unt
50 gr zahar
100 gr faina
1 praf de sare
2 linguri lapte
 
Crema
200 gr piure de zmeura
250 gr mascarpone
4 linguri zahar pudra
5 gr gelatina
 
Decor
frisca
bomboane colorate
glazura de ciocolata
 
Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 20 min. Nr portii: 9
Prajitura cu ciocolata si crema de zmeura_1
Blatul este un fel de brownie, asadar se face foarte rapid. 
Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam cu hartie cu copt o tava mica (de 20/20 cm).
 
Topim ciocolata impreuna cu untul la foc mic, adaugam si zaharul si omogenizam. Luam amestecul de pe foc si adaugam oul apoi mixam bine. La final punem faina, praful de sare si laptele apoi omogenizam. Turnam compozitia in tava si o dam la cuptor pentru 18-20 de minute, nu mai mult. Scoatem tava din cuptor si lasam blatul la racit in tava.
 
Zmeura o punem pe foc impreuna cu 2 linguri de zahar. Fierbem fructele timp de 5 minute ca sa se inmoaie bine. Scurgem sucul de zmeura printr-o sita deasa. Presam cu o lingura pentru a obtine cat mai mult lichid.
 
Punem gelatina la inmuiat in 3-4 linguri de apa rece. 
Mascarpone (la temperatura camerei) il mixam bine cu restul de zahar pana cand devine cremos.
 
Punem sucul de zmeura din nou pe foc si-l aducem pana aproape de punctul de fierbere. Oprim focul, adaugam gelatina si amestecam bine. Lasam compozitia sa ajunga la temperatura camerei apoi amestecam usor cu crema de mascarpone. Punem crema obtinuta peste blatul din tava si dam prajitura la rece pana a doua zi.
 
Portionam prajitura dupa preferinta si o decoram cu frisca si optional cu bomboane colorate. Glazura de ciocolata am folosit-o pentru prezentare, insa se poate folosi si deasupra prajiturii.
 
Enjoy!
 
Prajitura cu ciocolata si crema de zmeura_3


10 Comments

« Lasagna cu carne de pui
Piscoturi – Lady Fingers »

Comments

  1. Anonymous says

    February 11, 2014 at 8:52 am

    Ce bine arata asa roz splendida culoare cred ca si deliciosa ! Gabriela .

    Reply
  2. Zilahi Adela says

    February 11, 2014 at 11:02 am

    Arata foarte bine , colorata si delicioasa!!! O combinatie irezistibila!! Pupici!!

    Reply
  3. Alina Vicu says

    February 11, 2014 at 12:23 pm

    Cu zmeura si mascarpone nu poate fi decat minunata! :X Pup!

    Reply
  4. mandala says

    February 11, 2014 at 1:13 pm

    Vad ca rozul e la moda zilele acestea, superb !

    Reply
  5. TeoBucatar says

    February 11, 2014 at 1:42 pm

    Tare frumusica si buna!

    Reply
  6. Rocsy Ciobanu says

    February 11, 2014 at 5:58 pm

    Vii mereu cu niste deserturi grozave..

    Reply
  7. Mihaela Mihalache says

    February 11, 2014 at 7:19 pm

    ce pot sa spun? sunt innebunita dupa roz 😉 ca si dupa zmeura :))

    Reply
  8. Gabriela says

    February 12, 2014 at 12:21 pm

    Ce frumos arata si ce buna trebuie sa fie!

    Reply
  9. GelaDumi says

    February 12, 2014 at 2:33 pm

    Wow, ce bine arata! Si asa avea tot ce mi-ar trebui pentru ea, dar imi lipseste timpul!

    Reply
  10. Dorina says

    February 12, 2014 at 7:22 pm

    Ce faina trebuie sa fie … combinatia perfecta din punctul meu de vedere

    Reply

Leave a Reply to TeoBucatar Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316