• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Dulciuri diverse / Panna cotta cu jeleu de merisoare

Dulciuri diverse

Panna cotta cu jeleu de merisoare

Nu este prima data cand fac panna cotta, desi probabil este prima reteta de pe site de acest gen. Imi place destul de mult pentru ca este atat de fina si are consistenta unei budinci…insa lucrul care ma deterrmina sa o fac mai rar este gelatina, care stim cu totii, sau mai bine zis nu stim ce contine cu adevarat 😀 Nu pot sa zic ca nu folosesc deloc, o folosesc la destule dulciuri…insa incerc sa nu abuzez :) Iar in ceea ce priveste panna cotta, de multe ori aleg sa fac o bundinca ( de casa binenteles ) care imi place la fel de mult, sau poate chiar mai mult. Daaaar, revenind la reteta de azi…sa nu credeti ca am ceva impotriva ei, nu e vorba de asta, chiar mi-a placut mult si as repeta-o in orice moment.
 
Pentru unii panna cotta este un desert foarte iubit, pentru altii e banal…eu nu fac parte din nici o categorie extrema, pot doar sa afirm ca imi place si ma bucur ca am reusit sa fac o reteta simpla dar aromata de panna cotta pe care v-o prezint azi.
Panna cotta cu jeleu de merisoare_3
 
Panna cotta
200 ml smantana pentru frisca
200 ml lapte
2 linguri zahar
1 lingurita extract de vanilie
3 foi gelatina
 
Jeleu de merisoare
200 gr merisoare
4 linguri apa
4 linguri zahar
1 foaie gelatina
 
Decor
frisca
merisoare
Panna cotta cu jeleu de merisoare_1
 
Punem smantana, laptele si zaharul pe foc mic. Gelatina o punem la hidratat in apa rece si o lasam pana cand se infierbanta amestecul de pe foc. Oprim focul in momentul in care amestecul da sa fiarba. Adaugam gelatina si amestecam bine pentru a fi raspandita uniform, apoi adaugam si extractul de vanilie.
Turnam panna cotta in 4 pahare si o dam la rece.
 
Jeleul de merisoare se face la fel de simplu. Punem merisoarele cu apa si zaharul pe foc. Gelatina o punem la hidratat in apa rece. Fierbem 5-6 minute amestecul de pe foc apoi oprim focul si lasam 1-2 minute deoparte. Adaugam gelatina scursa de apa si amestecam bine.
 
Jeleul de merisoare il vom turna peste panna cotta doar in momentul in care aceasta este intarita. Lasam apoi la racit pana a doua zi cand putem sa servim cu frisca si cu merisoare proaspete. Enjoy! 
Panna cotta cu jeleu de merisoare_2


16 Comments

« Cheesecake cu ciocolata si zmeura
Tort de ciocolata cu caramel sarat »

Comments

  1. Sara & Miki says

    September 18, 2013 at 7:46 pm

    Geleul de merisoare inobileaza desertul. Minunat!

    Reply
  2. Liana10 says

    September 18, 2013 at 11:15 pm

    Bun de tot!!

    Reply
  3. Anonymous says

    September 19, 2013 at 5:40 am

    Un desert bun bun,arata tare bine,tare imi plac merisoarele au o culoare divina,frumos. Gabriela!

    Reply
  4. Laura says

    September 19, 2013 at 7:43 am

    Uauuu…un deliciu !!!

    Reply
  5. Alina Vicu says

    September 19, 2013 at 8:29 am

    Absolut senzationala!

    Reply
  6. Laura M says

    September 19, 2013 at 9:14 am

    Absolut delicios!!

    Reply
  7. Dana says

    September 19, 2013 at 9:21 am

    Ador merisoarele, au un potential inca neexploatat!

    Reply
  8. Rocsy Ciobanu says

    September 19, 2013 at 10:40 am

    Cum arataaaa…. Super Paula!

    Reply
  9. Cristina says

    September 19, 2013 at 2:00 pm

    Exceptional!!!

    Reply
  10. Buburuza Bubu says

    September 19, 2013 at 2:09 pm

    Mmmmm Arata foarte Delicios!!!!Hugs

    Reply
  11. Mihaela Mihalache says

    September 19, 2013 at 4:34 pm

    waw! Super desert 😉

    Reply
  12. DiaMar bucataria galbena says

    September 19, 2013 at 5:47 pm

    Un desert delicat!

    Reply
  13. Corina Ureche says

    September 19, 2013 at 6:20 pm

    Arata exceptional!

    Reply
  14. catkitchen says

    October 1, 2013 at 7:37 am

    Nu stiu ce caut la ora asta pe aici .Am o pofta de dulce de nedescris acum la cate dulcegarii am vazut la tine !!!
    Esti fff harnicuta .Bravoo!!!!!

    Reply
  15. Liz says

    January 8, 2017 at 5:44 pm

    Un inlocuitor al gelatinei ar fi pudra de agar-agar. Eu una n-as pune smantana pentru frisca, ci as inlocui-o cu iaurt.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 12, 2017 at 6:46 pm

      Panna-cotta se poate face in multe variante, fiecare o poate adapta dupa plac.
      De agar-agar stiam.

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316