• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Aluat dulce / Minciunele – Uscatele

Aluat dulce Provocarea secreta

Minciunele – Uscatele

Luna aceasta am pregatit in secret aceste minunate minciunele, sau uscatele cum li se mai spune in alte zone. Reteta am ‘furat-o’ de la Alina pentru Provocarea secreta gazduita luna aceasta de catre Cosmin si Daiana. A fost o reteta tare apreciata in special de cel mic pe care cu greu l-am putut satura si lua de langa farfuria cu minciunele.
Trebuie sa recunosc ca am facut unele modificari de la reteta, nu m-am putu abtine…si am folosit ingrediente pe care le aveam mai la indemana. 
Minciunele - Uscatele_1 
 Ingrediente
3 oua mai mici sau 2 mari
1 praf de sare
4 linguri de zahar
80 grame smantana
100 ml iaurt
1 lingurita esenta de vanilie
600-650gr faina
Minciunele - Uscatele_2
 
Cernem faina (600 gr pentru inceput) intr-un vas mare iar in mijloc facem o adancitura. Separat amestecam ouale cu zaharul, smantana si iaurtul. Adaugam sarea si esenta de vanilie si amestecam. Turnam compozitia lichida peste faina si incepem sa framantam. Daca mai este nevoie mai adaugam faina..Trebuie sa obtinem un aluat moale si nelipicios. Lasam aluatul la odihnit timp de o jumatate de ora.
 
Punem ulei din abundenta intr-o tigaie la incins. Impartim aluatul in doua parti egale. Intindem o bucata intr-o foaie subtire de 0.5mm si taiem romburi cu ajutorul unui cutit. In mijlocul romburilor facem o taietura oblica cu cutitul prin care aducem un colt si vom obtine in acest fel fundite. Procedam la fel si cu cealalta jumatate de aluat. Eu recomand sa faceti toate funditele inainte de a va apuca de copt pentru ca ele se coc foarte repede si nu veti mai avea timpul necesar pentru a le ‘forma’.
 
Cand uleiul este incins prajim minciunelele pe ambele parti pana cand sunt rumene si frumoase. Le scoatem pe servetele absorbante iar dupa ce s-au mai racorit le pudram cu zahar din abundenta.
Este un desert delicios, simplu de facut care imi aduce cu drag aminte de copilarie.
 
Enjoy! 
 Minciunele - Uscatele_3


17 Comments

« Tort de ciocolata cu caramel sarat
Briose cu ciocolata alba si alune de padure – Blondie Muffins »

Comments

  1. Retete Savuroase says

    October 1, 2013 at 5:26 am

    Frumos prezentate si foarte apetisante!

    Reply
  2. Cristina says

    October 1, 2013 at 6:14 am

    Nu am mai mancat de o vesnicie, ce pofta mi-ai facut!

    Reply
  3. catkitchen says

    October 1, 2013 at 7:34 am

    Nici nu -mi mai amintesc de cand nu am mai mancat asa ceva !!! Imi aduc aminte de copilarie minciunelele tale !!

    Reply
  4. Gabriela says

    October 1, 2013 at 7:37 am

    Bune sunt minciunelele astea ninse cu zahar pudra!

    Reply
  5. Alice Kitchenette says

    October 1, 2013 at 8:55 am

    cu asa bunatati chiar nu te pot refuza…..delicios!!!

    Reply
  6. Rocsy Ciobanu says

    October 1, 2013 at 9:06 am

    Ce mult imi plac acele uscatele. Fac eu cate un cappucino sa servim langa ele!

    Reply
  7. Mihaela Mihalache says

    October 1, 2013 at 9:16 am

    Delicioase!

    Reply
  8. daniela64 says

    October 1, 2013 at 9:57 am

    Non conoscevo questi dolcetti, sono certamente buonissimi. Hanno la forma a V ? Intendi questo con arco? Un abbraccio, buona giornata Daniela.

    Reply
  9. Laura M says

    October 1, 2013 at 10:26 am

    Ce faine sunt!!! Facea si bunica mea si asa mi-e de dor de ele 😀

    Reply
  10. Maria says

    October 1, 2013 at 11:22 am

    sunt absolut delicioase minciunelele! si mie imi aduc aminte cu drag de copilarie pentru ca bunica prepara destul de des aceste bunatati….

    Reply
  11. Simona says

    October 1, 2013 at 12:45 pm

    Ce pofta mi-ai facut …!!!! Arata tare bine !!!

    Reply
  12. Simona says

    October 1, 2013 at 6:04 pm

    Bunica imi face mereu cand eram mici.. :) Tare bune sunt!

    Reply
  13. Daniela says

    October 1, 2013 at 6:34 pm

    Minciunele… Maninc de fiecare data cind merg acasa, am sa incerc sa fac si eu, ca-i plac tare mult motatei mele.

    Reply
  14. Haplea says

    October 1, 2013 at 7:35 pm

    Grozave minciunelele!

    Reply
  15. Cătău says

    October 1, 2013 at 8:56 pm

    ce bine arata, as manca si eu una…una mica!!!

    Reply
  16. Gabriela Gitoi says

    December 13, 2013 at 8:11 pm

    Doamne cat de bine arata! Pot sa iau si eu cateva? ;-), nu am mai mancat de 2 secole!

    Reply
  17. liana says

    January 28, 2014 at 8:47 am

    Vai ce bune sunt! Am si eu o reteta de la mama, seamana cu a ta, si ce pofta mi s-a facut! Am toate ingredientele, cred ca e vremea sa fac si eu, ca n-am mai mancat demult!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316