• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Torturi / Tort de ciocolata cu dulce de leche

Torturi

Tort de ciocolata cu dulce de leche

Dupa o pauza justificata (sau nu :P) vin sa va indulcesc cu o felie duuuulce-duuuulce de tort. Pentru ca nu se putea sa lipseasca ciocolata blatul l-am facut extra ciocolatos – stiu ca o sa ziceti ca nu are pic de ciocolata in el, dar are o cantitate buna de cacao 😉 – insa nu foarte dulce. Pai si atunci de ce spun eu ca este un tort atat de dulce??? Tocmai pentru ca l-am indulcit cu o bunatate de dulce de leche a carui dulceata nu cred ca poate fi contestata de nimeni. Combinatia de ciocolata cu dulce de leche cred ca este printre cele mai reusite, iar iubitorii de dulcegarii cu ciocolata vor fi incantati.
Tort cu dulce de leche_1
Blat
100 gr unt moale
150 gr zahar
3 oua mari
1 lingurita esenta de vanilie
170 gr faina
50 gr cacao
5 gr praf de copt
200 ml iaurt
 
Crema
300 gr dulce de leche
200 gr crema de branza
300 ml smantana dulce pentru frisca
1 lingura zahar pudra
 
Decor
100 gr ciocolata neagra
80 gr smantana dulce
 
Timp de preparare: 40 min. Timp de coacere: 50 min. Nr portii: 10-12
Tort de ciocolata cu dulce de leche_4
Untul moale la temperatura camerei il mixam cu zaharul pana cand devine cremos. Adaugam ouale pe rand si mixam bine dupa fiecare adaugare. 
 
Faina o cernem impreuna cu cacaoa si praful de copt. Adaugam jumatate din ingredientele uscate peste crema de unt si mixam usor, la viteza mica. Punem iaurtul si din nou amestecam pana la omogenizare. Adaugam si restul de faina si mixam tot la viteza mica.- daca aluatul vi se pare prea dens, puteti sa adaugati 2-3 linguri de lapte in compozitie pentru a-l mai fluidiza putin. La final adaugam extractul de vanilie si omogenizam.
 
Preincalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam cu hartie de copt o tava rotunda de tort cu diametru de 20-21cm. Turnam compozitia in tava, nivelam si dam la cuptor pentru aproximativ 45-50 de minute, pana cand trece testul cu scobitoarea. Cand este gata oprim focul si-l mai lasam sa se raceasca cu usa cuptorului intredeschisa. Dupa aproximativ 15 minute il scoatem din cuptor si-l mai lasam 10 minute la racit in tava apoi putem sa il transferam pe un gratar.
 
Blatul de tort il vom felia doar dupa ce s-a racit complet. Il taiem in 3 felii (aproximativ) egale si trecem la crema.
 
Daca ati achizitionat dulce de leche de aici treaba pentru crema este chiar foarte usoara. Smantana dulce pentru frisca o mixam bine. Dupa 1 minut adaugam zaharul pudra si mixam bine de tot pana cand se transforma intr-o frisca bat. 
 
Masuram 300gr de dulce de leche. Incepem sa-l mixam cu mixerul la viteza mica si treptat marim viteza. Mixam pana cand devine cremos. Adaugam si crema de branza treptat peste dulcele de leche si continuam mixarea. La final incorporam frisca in crema noastra caramel. Vom obtine o bunatate de crema pe care trebuie sa o dam pentru cel putin o ora la frigider (nicidecum sa o mancam :P).
Tort de ciocolata cu dulce de leche_3
Asamblarea e din nou usoara. Punem pe fiecate blat cate 2-3 linguri de crema iar la final ornam tortul cu crema ramasa. Cat timp pregatim glazura dam din nou tortul la rece.
 
Topim ciocolata neagra impreuna cu smantana pe foc mic/bain marie iar apoi turnam glazura deasupra tortutlui si o lasam cu curga putin pe margini. Si cu asta gata tortul! Nu m-am complicat cu ornarea tocmai pentru ca a fost un tort facut din dorinta de a avea ceva ‘dulce’ in casa…fara un motiv anume :) Voi puteti sa-l ornati/dichisiti dupa bunul plac pentru a-i da un aer mai festiv. 
 
Enjoy!
Tort de ciocolata cu dulce de leche_2


24 Comments

« Spirale cu zmeura
Tarta cu ciocolata alba, lemon curd si strugurei »

Comments

  1. Anonymous says

    July 23, 2013 at 6:01 am

    Superb ca de obicei,un tort ciocolatos oftez decat sti tu de ce………pupicei. Gabriela

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      July 24, 2013 at 4:45 am

      Multumesc mult Gabriela! Sa stii ca nici eu nu prea am mancat din el, doar o felie am apucat 😀

      Reply
  2. Liana@Transylvanian Kitchen says

    July 23, 2013 at 6:06 am

    Ador dulce de leche! Ţi-a ieşit superb tortuleţul!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      July 24, 2013 at 4:58 am

      Multumesc mult Liana! :*

      Reply
  3. Alexandrina says

    July 23, 2013 at 6:46 am

    Yummy, delicios! Si cat de bine arata!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      July 24, 2013 at 10:20 am

      Multumesc Alexandrina! Pup

      Reply
  4. Cristina says

    July 23, 2013 at 10:36 am

    As lasa totul pentru o felie!

    Reply
  5. Rocsy Ciobanu says

    July 23, 2013 at 12:01 pm

    Mmm prea bun sa imi las feliuta aici…

    Reply
  6. Daniela says

    July 23, 2013 at 12:33 pm

    Vreau si eu o feliuta de tort, dar imi dai si reteta ca sa nu ma ingras ?! Of, of… kilogramele astea ale mele…

    Reply
  7. Dana says

    July 23, 2013 at 1:49 pm

    Tortul asta e ideal pentru sotul meu :), ciocolatos si dulce!
    E fain!!!

    Reply
  8. ilinca says

    July 23, 2013 at 3:55 pm

    Salut! Sunt in sua si as vrea sa incerc tortuletul pentru ziua unei prietene de aici. Nu prea am ustensile, dar o sa incerc sa o scot la capat.
    Dar am cateva intrebari:
    Crema de branza pe care ai folosit-o e facuta de casa? sau ceva gen philadelphia?
    Si eventual daca stii sa imi sugerezi cum as putea sa fac dulce de leche, ar fi minunat! Am vazut ca aici gasesc lapte condensat in orice magazin :)

    Multumesc frumos!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      July 24, 2013 at 4:50 am

      Buna Ilinca, ma bucur mult ca-ti place tortuletul si ca vrei sa-l incerci!
      – Crema de branza folosita e gen philapdelphia, e mult mai fina decat orice branza facuta in casa si arata perfect in crema.
      – dulce de leche poti face asa: intr-un vas de yena torni tot continutul unei cutii de lapte condensat, deasupra presari 1/2 lingurita de sare de mare si amesteci. Acoperi vasul cu folie alimentara/capac si-l pui intr-un alt vas mai mare in care ai turnat apa cat sa ajunga pana la jumatatea nivelului de lapte condensat din primul vas. Dai la cuptor (ambele tavi/vase) la 220 de grade pentru 70-75 de minute. Cand e gata, adica are o culoare aurie atunci il scoti din cuptor lasi putin la racorit apoi amesteci energic…si gata :)
      Sa si spor!

      Reply
    • ilinca says

      July 24, 2013 at 11:25 pm

      excelent! multumesc frumos!

      Reply
  9. Claudia Mic says

    July 23, 2013 at 4:39 pm

    Ca de obicei apetisant, delicios…ciocolatos! Iar crema e super…

    Reply
  10. Sara & Miki says

    July 23, 2013 at 5:19 pm

    Perfect… cine poate refuza! Pup!

    Reply
  11. Gabriela says

    July 23, 2013 at 8:33 pm

    O bunatate de tort!

    Reply
  12. Monya says

    July 24, 2013 at 9:33 am

    o dumnezeule….cum arata. Super . felicitari

    Reply
  13. Mihaela Mihalache says

    July 24, 2013 at 4:19 pm

    am venit si eu pentru o feliuta 😉

    Reply
  14. Liana10 says

    July 25, 2013 at 12:07 pm

    Am venit pt. feliuta mea, mi-ai pus-o deoparte, nu-i asa? puup

    Reply
  15. adnia says

    July 25, 2013 at 5:06 pm

    si eu…si eu!

    Reply
  16. Buburuza Bubu says

    July 27, 2013 at 6:11 am

    Yuuumy ce bunatate ai preparat din nou!!!! Kisses

    Reply
  17. Anonymous says

    July 29, 2013 at 3:53 pm

    mai fata frumoasa am si eu o problema, ca nu ma experienta desi ador torturile si chiar stiu sa prepar blaturi, creme insa stau rau la capitolul masuri, adica cum e cu forma mai mare sau mai mica, sau forma patrata sau dreptunghiulara in raport cu ouale, samd.
    trebuie sa fac un tort mare, imi vor veni in vizita mai multe persoane, vom fi cam 1o persoane.
    tortul acesta este minunat,cand e vorba de dulce de leche (in paranteza si serbetul, dar acu nu i loc pentru el :) – )
    imi poti da niste sfaturi, as vrea sa prepar un tort-prajitura la tava de cuptor, 30/38 din trei foi, cu creme la mijloc si glazura de ch sau dulce de leche ca am retete, insa nu stiu cum sa procedez cu blaturile, la dimensiunea tavii cate oua sa folosesc, daca ar fii mai bine blat cu unt, pentru urmatoarele creme, de caise si de piersici si desigur de dulce de leche.
    am cautat pe interent solutii pentru tort la tava de cuptor dar nu prea ma multumeste ce am gasit, in raport cu oferta de torturi rotunde explicate fir a par.
    Sper sa mi citesti mesajul caci musafirii mei vin vineri si de cateva zile sunt cam agitata si obsedata de… tort, cum sa l fac, cum sa l fac?
    multumesc frumos
    cozia

    Reply
  18. Paula Gafitescu says

    July 30, 2013 at 1:44 pm

    Buna Anonim. Eu de obicei calculez aria tavii pentru a putea adapta ingredientele de care am nevoie. Pentru o tava dreptunghiulara, inmultesc cele 2 dimensiuni. Pentru o tava rotunda aria: 3.14 inmultit cu raza la patrat 😀 Stiu ca e multa matematica, dar calculatorul isi face treaba repede :p
    Pentru tava care am folosit-o eu aria e aproximativ: 314.
    Pentru o tava de 30/38 aria e : 1140
    Deci ca sa faci tortul asta intr-o tava mare ca si a ta, cu 3 nivele iti trebuie cam de 4 ori mai multe oua, si implicit de toate celelalte ingrediente.
    In ce priveste a doua intrebare….
    Pentru dulce de leche merge cam cu orice tip de blat, pt ca e o crema cu suficienta grasime in ea.
    Merg si creme de fructe pentru blaturi cu unt, poate mai bune ar fi cele cu ulei…ies putin mai aerate, insa totul tine de preferinta. Orice se poate combina 😉
    Mult spor si cat mai putine emotii!

    Reply
    • Anonymous says

      July 30, 2013 at 10:11 pm

      multumesc frumos pentru raspuns, sunt sigura ca va folosi si altor amatoare ca mine, pe de alta parte.
      cozia

      Reply

Leave a Reply to Liana10 Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316