Clatitele sunt bune si dulci si sarate, cu fel de fel de umpluturi…rulate sau impachetate, direct din tigaie sau la cuptor. Combinatii sunt din plin, trebuie doar sa stim sa ne jucam cu ingredientele. Mie imi plac clatitele, am mai spus-o de cateva ori dar nu le fac atat de des precum mi-ar placea.
In ultima vreme parca imi plac mai muilt clatitele cu umpluturi sarate…nu stiu cum de am ajuns la asa ceva, dar nu e un lucru rau deloc Mai am si ‘pretentiosi’ prin casa care le prefera ‘cu nimica pe ele’ :))))))))
Ingrediente
8 clatite (dupa reteta de aici)
200 gr branza de vaci
50 gr smantana
1 ou
sare
piper
menta (optional)
100 gr cascaval
100 gr spanac oparit
1 ceapa verde
1/2 legatura marar
2 oua fierte tare
Timp de preparare: 20 min. Timp de coacere: 30 min.
Dupa ce am preparat clatitele – se pot face dupa reteta mea preferata de aici, sau dupa orice reteta va place voua – ne apucam de treaba serioasa
Spanacul folosit in reteta poate fi proaspat si oparit apoi scurs bine de apa. Daca e congelat il lasam la dezghetat/scurs peste noapte. Oricum ar fi el trebuie apoi tocat marunt.
Ceapa o spalam bine o taiem marunt, la fel procedam si cu mararul.
Ouale fierte le taiem in cubulete.
Intr-un vas incapator amestecam branza cu oul nefiert, smantana, spanacul tocat, ceapa verde si mararul. Condimentam cu sare si piper dupa gust iar pentru un plus de aroma putem sa adaugam menta.
Pregatim o forma de chec de 1l. O ungem bine cu unt. Cuptorul il preincalzim la 190 de grade.
La baza formei de chec punem 2 clatite, putin suprapuse…iar marginile le lasam sa atarne pe lateralele tavii. Punem 2 linguri de umplutura apoi punem alte doua clatite si procedam asa pana cand terminam clatitele.
Acum este momentul sa punem ouale fierte si taiate cubulete, peste ele aducem marginile ultimelor doua clatite iar deasupra punem din nou umplutura. Procedam la fel cu toate marginile de clatite ramase – adca vom pune umplutur peste ele pana cand terminam compozitia si clatitele. Deasupra razuim cascaval din abundenta si dam la cuptor pentru aproximativ jumatate de ora sau pana cand e bine rumenita.
Se serveste calda cu multa pofta, eventual un sos de smantana/iaurt si cu o salata de vara.
Pofta buna!
Cătău says
iami ce bine arataaaa, vreau si eu o portieeee..duba!!!
Kyra says
Imi place cum arata: cromatica vie, textura variata, ingrediente sanatoase.
Daniela says
Ce bine arata ! Imi aduc aminte cu multi ani in urma, era o patiserie frantuzeasca in tirgul Iasului, faceau niste clatite sarate, o nebunie. Am sa fac si eu intr-o zi, cu ingredientele care mi-au mai ramas in minte… Mai ai o portie mica, ca bat imediat la usa.
Laura @ Transylvanian Kitchen says
Ce pofta mi-ai facut!
Cristina says
Excelent arata!!!
Irina (Bucataria Irinei) says
Nu am incercat niciodata aceasta reteta dar este foarte atragatoare! Arata foarte bine!
Lilly says
Mie-mi plac ca seamana cu lasagna.Mama cand face clatite, face de ordinul sutelor.Poate fur vro’ sase de la ea si pun de o terina.
Danutza says
Mmmm, ce bunatate delicioasa! Arata extrem de bine! :*
M. Angi S. says
Mmmm …. Arata superb :-*