• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Ovo-lacto-vegetarian / Budinca de dovlecei cu orez

Ovo-lacto-vegetarian

Budinca de dovlecei cu orez

Dovlecelul este o leguma foarte apreciata la noi in casa, fie el pregatit sub forma de chiftelute, gratinat…sau budinca la cuptor. Reteta care v-o propun azi se face destul de usor, este satioasa si sanatoasa. Merge bine pentru toata familia si cu siguranta o sa vi se ceara supliment.

Budinca de dovlecei cu orez

Ingrediente
200 gr orez
3 dovlecei
1 ceapa verde
1/2 legatura marar
1/2 legatura patrunjel
150 gr cas de oaie
50 gr unt + extra pentru uns
3 linguri smantana
3 oua
100 gr cascaval
seminte de floarea soarelui
sare
piper
ierburi italienesti

Timp de preparare: 40 min Timp de coacere: 30 min

Budinca de dovlecei cu orez

Orezul il spalam in cateva ape apoi il fierbem intr-un litru de apa (cu putina sare) timp de 15-20 de minute. Il lasam la scurs. 

Dovleceii ii curatam de coaja si ii dam pe razatoarea cu gauri mari. Ii lasam la scurs. Ceapa verde o tocam marunt, la fel procedam cu mararul si patrunjelul. Casul de oaie il dam pe razatoarea cu gauri mari.
Scurgem bine dovlecelul de apa apoi il amestecam cu mararul, ceapa verde, patrunjelul, casul de oaie, smantana si ouale. Punem sare, piper si ierburi italienesti (dupa gust) si amestecam bine. 

Ungem o tava dreptunghiulara cu unt din abundenta. Punem orezul si nivelam. Peste orez punem untul (cele 50 de grame) taiate bucati mici. Peste orez punem amestecul de dovlecel si nivelam din nou. Deasupra presaram cascaval ras si seminte de floarea soarelui.

Budinca de dovlecei cu orez

Preincalzim cuptorul la 190 de grade. Cand este incins introducem tava in cuptor si lasam budinca timp de 30 de minute pana cand e rumenita frumos.

Enjoy!!

Budinca de dovlecei cu orez


13 Comments

« Terina de clatite cu spanac
Chec cu caise si ciocolata »

Comments

  1. Sara & Miki says

    July 6, 2013 at 7:55 pm

    Imi place ideea ta. Pup!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      July 11, 2013 at 6:09 am

      Multumesc mult Sara! Pupici

      Reply
  2. Haplea says

    July 6, 2013 at 9:02 pm

    Ceva cu dovlecei am preparat si eu!!!Insa ce ai facut tu arata suuuper!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      July 11, 2013 at 6:09 am

      Haplea, ma bucur ca-ti place!

      Reply
  3. mirela says

    July 7, 2013 at 5:00 am

    Tare bine arata!!!Si eu vreau!!!!!!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      July 11, 2013 at 7:23 am

      Multumesc mult Mirela! :)

      Reply
  4. Mihaela Mihalache says

    July 7, 2013 at 5:55 am

    O portie vine la mine 😉

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      July 11, 2013 at 8:03 am

      Mihaela, asa facem 😉

      Reply
  5. Rocsy Ciobanu says

    July 7, 2013 at 8:25 am

    Cat de mult imi plac prezentarile tale. Te felict. Pup!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      July 11, 2013 at 8:16 am

      Multumesc mult Rocsy :) Mai am de lucru la ele…

      Reply
  6. Dragoi Valerica says

    July 7, 2013 at 2:23 pm

    Budinca este delicioasa!Am sa incerc acest preparat!

    Reply
  7. GelaDumi says

    July 16, 2013 at 6:47 am

    Iubesc dovleceii in orice combinatie, dar in tarte si budinci sarate cel mai mult! O sa incerc si reteta ta, Paula,arata fantastic ceea ce ai facut si m-a prins!

    Reply
  8. Laura @ Transylvanian Kitchen says

    July 17, 2013 at 5:08 am

    Superbe poze! M-au convins sa incerc si eu reteta :)

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316