• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Tarte/Placinte sarate / Tarta cu dovlecei

Tarte/Placinte sarate

Tarta cu dovlecei

Stiu ca este cald afara dar dimineata sau seara dupa ce s-a ascuns bine soarele tot mai putem pregati ceva bun de mancare. Si pentru ca avem din plin dovlecei in perioada asta e musai sa profitam de prezenta lor. Cine ii iubeste asa ca mine sigur va pregati aceasta tarta delicioasa. Se face destul de usor, nu chiar cat ai zice ‘peste’ dar sigur nu necesita un efort sporit. Iar dupa ce aprindeti cuptorul puteti sa mai fugiti de langa el 😀
 
Tarta cu dovlecei_3
Crusta (pate brisee)
250 gr faina
120 gr unt
1/2 lingurita sare
1 praf zahar
1 ou
40 ml apa rece
 
Umplutura
200 gr branza de vaci
100 gr telemea
2 dovlecei
2 cepe verzi
1/2 legatrura marar
50 gr spanac
2 oua
1 ou pentru uns
sare
piper
 
Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 50 min. Nr portii: 8
Tarta cu dovlecei_2
Faina se cerne iar in mijlocul ei se face o adancitura. Se pune sarea, zaharul si untul taiat cubulete apoi se framanta cu varfurile degetelor. Cand obtinem un aluat nisipos adaugam oul apoi apa treptat si framantam pana cand obtinem un aluat omogen si nelipicios. In momentul in care obtinem consistenta dorita nu mai adaugam apa. Invelim aluatul in folie alimentara, il aplatizam usor si il dam la rece pentru cel putin jumatate de ora.
 
Dovleceii ii curatam apoi ii taiem felii pe lungime si-i oparim timp de 2 minute in apa clocotita. Ii scoatem intr-o sita si ii lasam la scurs.
Branza de vaci o amestecam cu telemeaua rasa cu ouale. Mararul il spalam bine si il tocam marunt apoi il punem peste crema de branza. La fel procedam si cu spanacul (fara sa-l oparim).
Punem sare si piper dupa gust si omogenizam.
 
Ungem cu unt o tava mare de chec. Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Scoatem aluatul de la rece si-l intindem intr-o foaie de 2-3mm grosime. Punem aluatul in tava, il aranjam frumos si taiem partea care atarna peste lateralele tavii. Aluatul ramas se poate congela si folosi alta data. Peste aluat punem hartie de copt si boabe de fasole. Coacem tarta timp de 15 minute apoi scoatem tava din cuptor si renuntam la hartia de copt si la boabele de fasole.
 
Peste aluat punem jumatate din umplutura de branza, jumatate din feliile de dovlecel apoi restul de umplutura. Deasupra punem restul feliilor de dovlecel. Ungem tarta cu ou batut si apoi o introducem la cuptor pentru 30-35 de minute pana cand se rumeneste frumos.
 
Lasam tarta la racorit in tava pentru cel jumatate de ora, apoi o scoatem si o portionam frumos. 
Pofta buna!

Tarta cu dovlecei_1


32 Comments

« Tort de ciocolata, curd de capsune si mascarpone
Prajitura cu urda si cirese »

Comments

  1. Daniela says

    June 17, 2013 at 8:14 pm

    Prezent… Prima, deci doua felii de tarta sint ale mele. Tot ma uit in gradina mea, dar nu vad urma ca ar rasari vreo planta, asa ca… am sa cumpar, sa-mi satisfac pofta. Pupici !

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      June 25, 2013 at 5:00 am

      :)) Daniela ma bucur ca-ti place, da fuguta la piata si cumpara niste dovlecei pentru ca e tare buna! Pup

      Reply
  2. Dohotariu-Avram Alina says

    June 17, 2013 at 9:33 pm

    La mine e plină grădina de dovlecei. Îi gătesc destul de des. Îmi plac.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      June 25, 2013 at 5:02 am

      Alina, ce bucurie pe tine! Eu n-am gradina :( dar ii cumpar des de la piata. Te pup

      Reply
  3. Ramona Alina says

    June 17, 2013 at 11:50 pm

    Aratã delicios :) bj

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      June 25, 2013 at 6:21 am

      Multumesc Ramona! :)

      Reply
  4. Buburuza Bubu says

    June 18, 2013 at 5:46 am

    Ce pofta mi-ai facut!Pup

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      June 25, 2013 at 6:21 am

      Buburuza, ma bucur ca-ti place! :)

      Reply
  5. daniela64 says

    June 18, 2013 at 6:46 am

    Deliziosa la tua torta di zucchine, ottima idea. E’ ideale per l’estate, anche per un picnic. Un abbraccio , buona giornata Daniela.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      June 25, 2013 at 6:21 am

      Grazie Daniela!

      Reply
  6. agenda nico says

    June 18, 2013 at 8:09 am

    Ce bunatate !! Combinatia dovlecei cu branza imi place foarte mult!!!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      June 25, 2013 at 6:22 am

      Nico, ma bucur ca-ti place, si eu o ador!

      Reply
  7. Laura @ Transylvanian Kitchen says

    June 18, 2013 at 8:31 am

    E cald, dar mai trebuie sa si mancam :) Arata delicios!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      June 25, 2013 at 6:22 am

      Laura, bine zici tu 😉

      Reply
  8. Carol says

    June 18, 2013 at 3:38 pm

    Nice!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      June 25, 2013 at 6:22 am

      Multumesc Carol 😉

      Reply
  9. Danutza says

    June 18, 2013 at 7:22 pm

    Tareee bine arata! Foarte gustoasa! :*

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      June 25, 2013 at 6:23 am

      Danutza, multumesc mult! :*

      Reply
  10. Kyra says

    June 19, 2013 at 6:27 am

    De cind imi fac curaj sa confectionez o astfel de tarta!
    Nu ca nu as mai fi facut dar tare mi-ai facut pofta si imi si place de mor.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      June 25, 2013 at 6:23 am

      Kyra, ma bucur ca-ti place. Pup

      Reply
  11. Adina says

    June 19, 2013 at 8:14 am

    Draguta,nu ma plang de caldura,niciodata,sunt rac…asa ca puteam sa rezist cu stoicism la tine in bucatarie sa gust tarta cu dovlecei !:))

    P.S:Ieri am copt cozonaci,am profitat de soare:) si mi-au crescut atat de babani…:)
    Pupici!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      June 25, 2013 at 6:24 am

      Adina, atunci e bine de tine 😉 Ai fost tare harnica ieri, ce-as mai gusta si eu din cozonacii tai!!

      Reply
  12. Simona says

    June 19, 2013 at 8:49 am

    Tare bine mai arata!!!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      June 25, 2013 at 6:25 am

      Simona, ma bucur ca-ti place!

      Reply
  13. catkitchen says

    June 19, 2013 at 9:18 am

    Ce culori superbe are , si ce frumos ti-a iesit !!!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      June 25, 2013 at 6:26 am

      Multumesc mult Magda!

      Reply
  14. Maya says

    June 19, 2013 at 11:13 am

    Arata fantaaastic, si eu o ador din tot sufletul! la mine în gradina abia dau dovleceii, dar tartele de acest gen sint nelipsite în meniu!
    :*

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      June 25, 2013 at 6:27 am

      Maya multumesc! Si mie imi plac enorm, dar eu nu am gradina din pacate deci trebuie sa cumpar dovleceii…

      Reply
  15. Licuta Marin says

    June 19, 2013 at 5:16 pm

    Mmm, ce apetisant arata!!!Yummy!Pup!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      June 25, 2013 at 6:27 am

      Multumesc mult Licuta! :*

      Reply
  16. Mirela says

    July 2, 2013 at 5:58 pm

    Cu siguranta este super buna,as incerca-o cu dovlecei patison de la mama din gradina 😀 😀 .

    Reply
  17. Malina says

    May 20, 2018 at 4:59 pm

    Ai cele mai frumoase si mai reusite retete din blogosfere. Fara cuvinte.

    Reply

Leave a Reply to Licuta Marin Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316