• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Tarte/Placinte dulci / Tarta cu cirese, crema de ciocolata si amaretto

Tarte/Placinte dulci

Tarta cu cirese, crema de ciocolata si amaretto

Pentru ca a venit vara, pentru ca au aparut ciresele si pentru ca imi place ciocolata (mult de tot) am facut…o tarta!!! Nu orice tarta, cea mai buna tarta cu ciocolata si cirese. Stiu ca nu o sa ma credeti pe cuvant, dar cu siguranta ca dupa ce o veti incerca imi veti da dreptate. Are fructe – cirese proaspete si delicioase – are si o crusta din aluat fraged dar mai ales are muuuuulta ciocolata. Nu prea multa, ci atat cat sa fie buna…nici prea dulce, nici amaruie. Elementul surpiza este insa siropul amaretto care ii da un gust aparte si pe care vi-l recomand cu incredere sa-l folositi daca vreti ceva cu adevarat special. Daca nu aveti de unde face rost de amaretto puteti sa-l inlocuiti cu o lingura visinata/coniac. Va invit la tarta cu cirese, crema de ciocolata si amaretto
 
Tarta cu ciocolata, cirese si amaretto_1
 
Crusta
100 gr unt
170 gr faina
50 gr nuci macinate
50 gr cacao
50 gr zahar
1/2 lingurita sare
1 ou
2-3 linguri apa rece
 
Umplutura
300 gr ciocolata neagra 60% cacao
200 ml smantana pt frisca 
100 ml smantana dulce de separator
1 lingurita indulcitor lichid
1 lingura sirop/lichior amaretto
300 gr cirese
 
Timp de preparare: 1 ora 30 min. Timp de coacere: 20 min. Nr. Portii: 10
 Tarta cu ciocolata, cirese si amaretto_3
 
Faina o amestecam cu nuca, cacao, sarea si zaharul. Facem o adancitura in mijloc si adaugam untul taiat cubulete. Incepem sa framantam cu degetele pana cand obtinem un aluat nisipos. Adaugam oul batut si 2 linguri de apa rece (pentru inceput) si framantam usor pana la omogenizare. Daca mai este nevoie mai adaugam apa, sau faina dupa caz. Trebuie sa obtinem un aluat omogen si nelipicios. Acoperim aluatul cu folie alimentara si-l dam la rece pentru cel putin o ora.
 
Cat timp sta aluatul la rece putem sa ne apucam de umplutura. Ciresele le spalam bine si apoi eliminam samburii si coditele. 
 Tarta cu ciocolata, cirese si amaretto_5
 
Ciocolata o punem pe foc mic impreuna cu smantana pentru frisca si smantana dulce – se poate folosi doar smantana dulce sau doar smantana pentru frisca, eu asa am avut. Cand ciocolata e topita complet si compozitia e omogena luam de pe foc si adaugam lingurita de indulcitor lichid (sau 4 linguri zahar) si lingura de sirop amaretto apoi omogenizam. Lasam compozitia deoparte, fara sa o dam la rece.
 Tarta cu ciocolata, cirese si amaretto_2
 
Dupa ce a trecut o ora putem sa scoatem aluatul din frigider. Preincalzim cuptorul la 180 de grade. 
Ungem cu unt o forma de tarta de dimensiuni 24-26cm. 
Aluatul putem sa-l intindem cu sucitorul, sau sa-l punem direct in tava si sa-l aranjam cu mainile – eu asa am procedat. Dupa ce am aranjat frumos aluatul in tava il intepam din loc in loc cu furculita si il acoperim cu hartie de copt iar deasupra punem boabe de fasole din plin.
 
Cand cuptorul e incins introducem tava la cuptor si o coacem timp de 20 de minute. Dupa 15 minute scoatem tarta si renuntam la hartia de copt si boabele de fasole. Reintroducem tarta la cuptor pentru inca 5 minute. Putem lasa tarta chiar si 8 minute, ca sa fim siguri ca e coapta bine. 
 
Atat cu cuptorul de acum inainte totul e foarte simplu. Dupa ce crusta s-a mai racorit putin presaram ciresele pregatite la baza tartei. Peste cirese turnam crema de ciocolata si nivelam. Dam la rece, preferabil peste noapte.
 
 
A doua zi ornam tarta cu cirese si nuca maruntita. Se poate servi si cu frisca sau inghetata de vanilie. Eu am lasat-o simpla dar decadenta :) 
 
Pentru ca tarta sa fie taiata cu usurinta introducem un cutit in apa calda, il stergem cu un servetel apoi o putem sa o feliem fara probleme. Procedam la fel pentru fiecare felie.
 
Enjoy!!
Tarta cu ciocolata, cirese si amaretto_4


23 Comments

« Tort cu zmeura, afine si crema de ciocolata alba
Inghetata de capsune, iaurt si cocos »

Comments

  1. aneta says

    June 3, 2013 at 9:32 pm

    buna as putea sa pun in umplutura doar smantana ptr.frisca in loc de cea dulce?multumesc.ador retetele dvs.pupici

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      June 4, 2013 at 5:25 am

      Buna Aneta. Sigur ca se poate! Multumesc frumos de apreciere :)

      Reply
  2. Anca Lasan says

    June 3, 2013 at 9:36 pm

    Mama miaaa ce ai facut aici !!! salivez inaintea calculatorului !! Doamne ce bine arata!!:)

    Reply
  3. Alina Vicu says

    June 4, 2013 at 5:52 am

    Hi, hi! Si eu am facut doar ca-i cu iaurt.

    Reply
  4. Claudia says

    June 4, 2013 at 7:44 am

    uff,ufff!nici nu vreau sa ma gandesc ce delicioasa trebuie sa fie…!!!si cum ar putea fi altfel,daca iclude doua din placerile vietii mele:ciocolata si ciresele?!….visez si salivez…mmmhhh!

    Reply
  5. Simona says

    June 4, 2013 at 8:35 am

    Superba!!!….. trebuie sa o incerc si eu !!!

    Reply
  6. Diana says

    June 4, 2013 at 8:36 am

    Oh, cata ciocolata! Si ce bine arata! Love it. <3

    Reply
  7. Andreea says

    June 4, 2013 at 9:24 am

    Arata demential tarta! Nu am nici cea mai mica indoiala ca si la gust este super :).

    Reply
  8. Anonymous says

    June 4, 2013 at 10:36 am

    reteta in format video http://youtu.be/oPjX88DqElw

    Reply
  9. DiaMar bucataria galbena says

    June 4, 2013 at 11:25 am

    Minunata,este putin spus!
    Te pup!

    Reply
  10. mirela says

    June 4, 2013 at 2:08 pm

    Delicios!!!Te pupp!!

    Reply
  11. stefy says

    June 4, 2013 at 4:01 pm

    O portie pentru mine, te rog!! asta daca mai ai!!:)

    Reply
  12. Rocsy Ciobanu says

    June 4, 2013 at 5:10 pm

    Super delicioasa. Bravo pentru pozele minunate ce le faci mereu!

    Reply
  13. Licuta Marin says

    June 4, 2013 at 5:44 pm

    Mmm, arata grozav de bine!!!Yummy!Fur eu feliuta aia apetisanta:)Pup!

    Reply
  14. Laura @ Transylvanian Kitchen says

    June 4, 2013 at 6:37 pm

    Arata exceptional! De fiecare data cred ca mai bine de ata nu se poate si iar ma surprinzi!

    Reply
  15. Dorina says

    June 5, 2013 at 1:46 pm

    Felia aia e a mea!

    Reply
  16. Delicious Flavours says

    June 6, 2013 at 8:25 am

    Uuuuhhhh, ce bine arata umplutura de ciocooo…love it!!!
    Pupici <3

    Reply
  17. Mihaela says

    June 6, 2013 at 2:02 pm

    am cautat si eu la un moment dat Amaretto si n-am gasit. De unde-l pot achizitiona ? Multumesc,
    oricum, arata exceptional tarta !

    Reply
  18. Simona says

    June 6, 2013 at 8:27 pm

    Arata PERFECT!!!

    Reply
  19. Andreea Peltea says

    June 8, 2014 at 5:05 pm

    Am incercat-o si vreau sa zic ca este dementiala!!!! Doar ca am gresit undeva…am lasat crusta un pic prea mult in cuptor si am uscat-o pe unde a fost mai subtirica si nu mi-am dat seama k trebuia sa o scot din tava de copt, dar nu prea a contat lucrurile astea pentru in in 10 min nu mai era nici urma de tarta!! :))

    Reply
  20. izabella says

    May 21, 2018 at 10:56 am

    oare merge facuta sub forma de mini tarte?

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      November 16, 2019 at 9:44 pm

      Da, cu siguranta!

      Reply

Trackbacks

  1. Tarta cu cirese, crema de ciocolata si amareto – Super Women says:
    June 10, 2016 at 4:58 pm

    […] Citeste aici cum se prepara Tarta cu cirese, crema de ciocolata si amareto  […]

    Reply

Leave a Reply to stefy Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316