• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Torturi / Tort cu zmeura, afine si crema de ciocolata alba

Torturi

Tort cu zmeura, afine si crema de ciocolata alba

Stiu ca in ultima vreme v-am tot bombardat cu dulciuri, in fel si chip…insa asa s-a potrivit. Pana imi revin la “normalitate” va mai las o reteta duuuuuulce, un tort grozav mai pe indelete spus pe care l-am facut mai demult insa a asteptat cuminte sa fie postat si el. 
 
Tortul acesta l-am facut pentru aniversarea de nume a strengarelului meu si nu vreau sa va spun cat de incantat a fost de faptul ca primeste iar tort :)
Are el o obsesie cu torturile…hmm, sa fie oare din cauza ca am si eu? 😀
 
Sectiunea din pacate nu a fost surprinsa in cea mai buna ipostaza…graba asta de multe ori strica treaba, dar asta stim cu totii :)
De bun…a fost grozav de bun: dulce, parfumat, colorat cu un blat dens si o crema delicioasa. Da, ma opresc cu laudele si va prezint reteta.
Tort 'strengarel' cu vanilie, fructe de padure si ciocolata alba_4
Blat
4 albusuri
215 gr lapte
1 lingurita esenta de vanilie
125 gr unt
125 gr zahar brun
270 gr faina
5 gr praf de copt
1/2 lingurita sare
 
Crema de fructe
400 gr zmeura + afine
4 linguri rase cu zahar brun
1 lingura buna de amidon
2 linguri apa rece
 
Crema de ciocolata
250 gr ciocolata alba
120 gr smantana grasa de gatit
200 gr crema de branza
1 lingurita esenta de vanilie
 
Decor
frisca
fructe de padure
 
Timp de preparare: 2 ore Timp de coacere: 35 min.
Tort cu zmeura, afine si crema de ciocolata alba_2
Pentru blat incepem prin a amesteca usor albusurile cu trei linguri de lapte. Untul moale la temperatura camerei il mixam cu zaharul pana cand devine cremos. Adaugam albusurile si mixam timp de doua minute.
 
Separat amestecam faina cu sarea si praful de copt. Peste crema de unt punem alternativ din faina si laptele ramas. Mixam usor pana la obtinerea unei compozitii omogene.
 
Preincalzim cuptorul la 175 de grade si pregatim doua tavi de dimensiuni 17-18cm cu hartie de copt. Distribuim compozitia in mod egal intre cele doua tavi si dam la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Facem testul cu scobitoarea si daca nu iese curata mai lasam 5 minute la cuptor. Altfel oprim cuptorul si scoatem blaturile.
Daca nu aveti doua tavi de aceleasi dimensiuni puteti sa coaceti blaturilepe rand.
 
Punem blaturile pe un gratar si le lasam acolo pana la racirea completa. Apoi le acoperim cu un prosop de bucatarie curat si le punem intr-un loc racoros.
 
Crema de fructe se face usor. Se spala bine fructele apoi se pun pe foc impreuna cu zaharul. Din momentul in care incep sa fiarba le mai lasam 5 minute pe foc. Amidonul il desfacem in doua linguri de apa rece apoi il adaugam peste fructe si amestecam bine. Lasam crema pe foc pana cand incepe sa se ingroase. Cand e gata o luam de pe foc, o acoperim cu folie alimentara si o lasam la racit.
 
Crema de ciocolata din nou este usor de facut. Topim ciocolata alba cu smantana pe foc mic. Omogenizam si dam la racit. Cand a ajuns la temperatura camerei o punem pentru jumatate de ora la congelator.
Crema de branza o mixam putin pana cand devine cremoasa, adaugam esenta de vanilie si omogenizam.
 
Scoatem crema de ciocolata de la congelator si incepem sa o mixam bine bine, pana cand devine spumoasa. In acel moment vom renunta la mixer si vom incorpora usor crema de branza cu ajutorul unei spatule. 
 
Punem 1/3 din crema separat. In restul de 2/3 vom incorpora jumatate din crema de fructe tot cu spatula si cu aceleasi miscari de jos in sus. Incorporarea se va face usor pentru a nu se branzi crema. La fel de important e ca ambele creme sa aiba aceeasi temperatura, ideal sa fie reci. Dam crema la rece pentru jumatate de ora.
Tort cu zmeura, afine si crema de ciocolata alba_3
Asamblarea se face asa: taiem ambele blaturi in doua pe orizontala. 
Punem un blat pe un platou, peste el punem 2-3 linguri din crema alba pusa deoparte, apoi 2-3 linguri din crema de fructe. Procedam la fel pana cand terminam toate blaturile. La final vom orna cu crema colorata,cu ajutorul unui cutit. Luam cate putin pe varful cutitului, punem crema pe tort si lasam asa, nearanjat.
Decoram cu frisca batuta si cu fructe de padure, apoi servim cu multa pofta! 
Initial voiam sa-i fac un cu totul altul model, dar vazan ce bine ii sta asa nearanjat am schimbat planul.
Am si pentru voi o felie de tort si va doresc un weekend minunat!
 
Enjoy!
 Tort cu zmeura, afine si crema de ciocolata alba_1


21 Comments

« Prajitura cu crema de ciocolata si capsune
Tarta cu cirese, crema de ciocolata si amaretto »

Comments

  1. Rita Oarga says

    June 1, 2013 at 6:20 am

    Delicios tortulet. Iti doresc weekend frumos!

    Reply
  2. Dohotariu-Avram Alina says

    June 1, 2013 at 9:14 am

    Multă sănătate ștrengarului tău! Să crească mare și frumos!

    Reply
  3. Anonymous says

    June 1, 2013 at 10:26 am

    O explozie de gusturi si culori minunat asa cum ma asteptam,.un sfarsit de saptamana minunat.Gabriela.

    Reply
  4. diamond says

    June 1, 2013 at 10:44 am

    frumos si apetisany tort!

    Reply
  5. Simona says

    June 1, 2013 at 11:57 am

    Mmm… ce bunatate de tort!!! Din pacate eu nu mai am timp de nimic.. cu atat mai putin de facut torturi, deci cer o portie!! La Multi Ani strengarului tau :-*
    A, si sa nu uit.. te astept cu drag la Provocare “Dulce Romanie” http://sim0na-world.blogspot.ro/2013/06/provocarea-dulce-romanie.html

    Reply
  6. Cristina says

    June 1, 2013 at 2:42 pm

    Un tort delicios, fix pe gustul meu.

    Reply
  7. adnia says

    June 1, 2013 at 4:53 pm

    nu stiu cum faci, cand ai timp si cum reusesti sa scoti niste fotografii atat de frumoase! eu una te admir..si pe ele, evident:)

    Reply
  8. DiaMar bucataria galbena says

    June 1, 2013 at 5:35 pm

    Suuuuuuuuuuuper frumos!De gust nu mai spun nimicuta!
    Pupici!

    Reply
  9. Rocsy Ciobanu says

    June 1, 2013 at 6:07 pm

    Ce minunatie dulce ai pregatit iarasi. Bravo si seara frumoasa..

    Reply
  10. Liana10 says

    June 1, 2013 at 11:26 pm

    Ce bunatate!! Felia e delicioasa, cum altfel? Pupam strengarul 😉

    Reply
  11. Sara & Miki says

    June 2, 2013 at 7:54 am

    Cat de parfumat trebuie sa fie! Pup!

    Reply
  12. daniela64 says

    June 2, 2013 at 8:41 pm

    Bella a, lata e sfiziosa la tua torta. Buona serata Daniela.

    Reply
  13. Mihaela Harciaga says

    June 3, 2013 at 8:22 am

    Foarte bine arata…de revista.

    Reply
  14. Maya says

    June 3, 2013 at 12:55 pm

    Ce splendoare! Arome, parfum! MMMMmmmmmm!

    Reply
  15. Alina Vicu says

    June 3, 2013 at 1:04 pm

    “La multi ani” piticului!
    Tortul e, ca de obicei, fenomenal!
    Pup fata draga!

    Reply
  16. Laura @ Transylvanian Kitchen says

    June 3, 2013 at 4:56 pm

    Arata senzational! La multi ani micutului tau!

    Reply
  17. teobucatar says

    June 3, 2013 at 5:42 pm

    Arata grozav de bine si nu vreau sa ma gandesc ce gustos a fost!

    Reply
  18. Gabriela Gitoi says

    July 6, 2013 at 7:15 pm

    Senzational, ca de obicei!

    Reply
  19. GelaDumi says

    August 10, 2013 at 12:34 pm

    Ce minunatie am vazut aici!

    Reply
  20. Funky Lolita says

    January 22, 2014 at 1:42 pm

    ai uitat vanilia in descrierea blatului 😛
    il fac si eu pt ziua baietelului de 4 ani , merci de retetaaaaaaa

    Reply
  21. Adina says

    November 10, 2018 at 1:13 pm

    Buna. Ma poti lamuri si pe mine: tu folosesti si galbenusuri la blat, deoarece l-am facut pe acesta si nu am pus, fiindca nu ai precizat? Reteta este cu “4 albusuri”. Din poze, parca la tine a crescut mai mult si cred ca ai pus si galbenusuri.
    Merci in avans pentru raspunsul tau!

    In rest, toate arata delicios!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316