• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Cheesecake / Cheesecake cu visine – fara coacere

Cheesecake

Cheesecake cu visine – fara coacere

Au trecut si Rusaliile iar noi am ales sa ne delectam cu un cheesecake racoros. Un cheesecake cu visine de vara care nu necesita coacere. A fost tare bun, cremos, dulce si putin acrisor…pacat doar ca s-a terminat prea repede. Nu necesita mult timp de executie, tocmai de aceea am ales si sa-l fac pentru ca voiam neaparat ceva dulce dar care sa fie si rapid. De ce am ales visine? Pentru ca imi era plin frigiderul de visine si cirese, de aceea in aceste zile v-am ‘bombardat’ cu dulciuri rosiatice.
Cheesecake cu visine_1
Blat
16 biscuiti oreo
40 gr unt
 
Umplutura
500 gr crema de branza
150 ml iaurt
5 foi gelatina
1 lingurita extract de vanilie
2 linguri lichior de whisky
300 gr smantana pentru frisca
7 linguri zahar pudra
 
Crema de visine
500 gr visine
2 linguri zahar
2 foi gelatina
 
Decor
visine
bezele
 
Timp de preparare: 1 ora Nr portii: 10
Cheesecake cu visine_3
Tapetam o tava de diametru 20cm cu hartie de copt la baza. Biscuitii ii macinam fin la robot apoi ii amestecam cu untul topit. Poate ca nu o sa vi se para suficient de umed/nisipos amestecul dar daca reusiti sa tapetati tava cu el nu e cazul sa mai adaugati unt, daca nu…mai puneti 10-15 gr. Biscuitii oricum vor absorbi putin din lichidul umpluturii, deci nu trebuie sa fie prea moale amestecul de biscuiti. Dam tava la rece.
 
Punem foile de gelatina (cele 5) la hidratat in apa rece-rece. Iaurtul il incalzim usor pe foc si adaugam gelatina apoi mixam puternic pana cand gelatina e complet topita. Lasam deoparte.
 
Crema de branza o mixam impreuna cu 5 linguri de zahar pudra pana devine spumoasa. Adaugam extractul de vanilie si lichiorul de whisky si omogenizam. Incorporam iaurtul in crema de branza si dam crema la rece.
 
Smantana pentru frisca o mixam timpde un minut, adaugam 2 linguri de zahar pudra si mai mixam pana cand se transforma intr-o frisca tare. Dam la rece.
 
Visinele scapate de samburi, codite…etc, le punem pe foc impreuna cu zaharul. Lasamla fiert aproximativ 5 minute apoi oprim focul. Punem cele 2 foi de gelatina la hidratat in apa rece, iar dupa 5 minute le adaugam peste visine si mixam bine. Punem visinele deoparte, preferabil la rece.
 
Incorporam frisca in crema de branza cu miscari usoare, de jos in sus. Punem jumatate din compozitie peste crusta de biscuiti. Din loc in loc punem cate o lingura din crema de visine (cam 1/3 din compozitie ) apoi turnam cealalta jumatate din crema de branza. Deasupra punem restul de crema de visine si nivelam.
Dam prajitura la rece pana a doua zi.
 Cheesecake cu visine_2
 
Pentru ornat eu am folosit visine proaspete si bezele (facute din 3 albusuri si 130 gr zahar, apoi coapte timp de o ora la 120 de grade) si a fost de mare efect. Daca nu doriti sa aprindeti cuptorul puteti sa ornati cu frisca in loc de bezele. La final va servesc cu o felie virtuala din bunatatea asta!
 
Enjoy!
 Cheesecake cu visine_4


37 Comments

« Prajitura cu crema de vanilie si mascarpone
Chec cu mazare »

Comments

  1. Alexandrina says

    June 24, 2013 at 7:58 pm

    Foarte frumos arata!! Felicitari!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      June 28, 2013 at 8:30 am

      multumesc ALexandrina! :*

      Reply
  2. Dohotariu-Avram Alina says

    June 24, 2013 at 8:20 pm

    Pe mine nu mă deranjează, îmi plac dulciurile tale roșiatice.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      June 28, 2013 at 8:31 am

      Alina, ma bucur :) Te pup

      Reply
  3. Maria says

    June 24, 2013 at 9:31 pm

    Ce desert racoritor :) Mi-am notat reteta si am sa o incerc cat de curand. Noapte buna !

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      June 28, 2013 at 8:32 am

      Maria, ma bucur mult ca-ti place si astept impresii! :*

      Reply
  4. Laura @ Transylvanian Kitchen says

    June 25, 2013 at 7:46 am

    Dulce-acrisor, desertul perfect pentru zile toride de vara… Arata foarte bine!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      June 28, 2013 at 8:35 am

      Laura, ai dreptate! Ma bucur ca-ti place :*

      Reply
  5. Rocsy Ciobanu says

    June 25, 2013 at 8:35 am

    Foarte frumos. Ce bunatati pot iesi din mainile tale Paula si cat de aspectoase. Te felicit. Pup!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      June 28, 2013 at 8:36 am

      Rocsy draga iti multumesc frumos, esti o scumpa! te pup

      Reply
  6. Kyra says

    June 25, 2013 at 9:20 am

    Imi lasa gura apa!
    Toate ingredientele imi plac, separat, dar mai ales impreuna.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      June 28, 2013 at 8:37 am

      Jyra, iti multumesc frumos! Te pup

      Reply
  7. aneta says

    June 25, 2013 at 10:35 am

    wow exact ceea ce imi doream ceva racoritor dulce acrisor cu siguranta am sa il fac,delicios,multumim ptr.reteta,pupici,vreau si eu o bucatica..imi lasa gura apa…

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      June 28, 2013 at 8:38 am

      Aneta, eu iti multumesc mult de vizita! Pup

      Reply
  8. Mihaela Mihalache says

    June 25, 2013 at 11:36 am

    inghit in sec mai mereu la dulciurile tale 😉 Pupici

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      June 28, 2013 at 8:40 am

      Mihaela, asta nu poate fi decat de bine 😛 Te pup

      Reply
  9. Alex says

    June 25, 2013 at 3:55 pm

    Cred ca are o aroma aparte… Arata mega delicios!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      June 28, 2013 at 8:41 am

      Alex, ma bucur ca-ti place! Pup

      Reply
  10. Bunatati Din Natura says

    June 25, 2013 at 5:56 pm

    Este naucitor ceea ce prezinti tu aici!
    Tocmai am tras visinata din damigeana(cea de anul trecut) si cred ca ar merge sa folosesc cateva visine de acolo.:)
    Multumim din adancul papilelor noastre gustative!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      June 28, 2013 at 8:46 am

      Va multumesc mult de tot pentru vizita si apreciere, cu drag v-as servi!

      Reply
  11. Claudia Mic says

    June 25, 2013 at 6:02 pm

    Paula, te invit cu mare drag la concursul pe care il organizez.
    Mai multe detalii gasesti aici: http://3sisterscooking.blogspot.com/2013/06/pentru-ca-am-depasit-pragul-de-1600.html
    Te pup si ca de obicei laudele mele..

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      June 28, 2013 at 8:50 am

      Claudia, multumesc frumos de invitatie, vin acum! Pupici

      Reply
  12. GelaDumi says

    June 25, 2013 at 6:51 pm

    Sublim-si am spus totul!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      June 28, 2013 at 1:23 pm

      Multumesc mult Gela! :*

      Reply
  13. Adriana says

    June 25, 2013 at 7:11 pm

    Nu refuz niciodata visinele, chiar inecate intr-o crema delicioasa.

    Reply
  14. Cristina says

    June 25, 2013 at 7:12 pm

    Dulce-acrisor, combinatie perfecta pentru mine!

    Reply
  15. Dana says

    June 26, 2013 at 5:31 am

    Bezele…visine, nu am incercat niciodata dar cred ca e demential.

    Reply
  16. Gabriela says

    June 27, 2013 at 9:08 pm

    Am venit si eu la “bombardamentul cu fructe rosiatice”! Tare buna tarta! Ce dragut arata cu bezele deasupra!

    Reply
  17. Anonymous says

    June 28, 2013 at 1:08 pm

    oare as putea sa pun o parte mascarpone in loc de crema de branza?
    simona

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      June 28, 2013 at 1:21 pm

      Simona, sigur ca da, merge bine si cu mascarpone 😉

      Reply
  18. Oana D. says

    July 2, 2013 at 6:54 pm

    Mmm, nu mai pot de pofta, trebuie sa-mi fac si eu asa ceva!

    Reply
  19. MaryaGe says

    October 22, 2014 at 12:07 pm

    O SA INCERC SI EU

    Reply
  20. MaryaGe says

    October 22, 2014 at 12:12 pm

    Oare ati dori sa castigati 200-300 dolari pe luna ca operator pt 2-3 ore pe zi?
    Trimite textul ” info” la adresa stoicamary1@gmail.com

    Reply
  21. Laura C says

    August 16, 2015 at 4:21 pm

    l-am facut. e delicios. nu l-am ornat cu bezele pentru ca al meu cuptor pretentios nu stie sa fie setat la 120 grade, dar l-am ornat cu 2 biscuiti oreo macinati (parca e un musuroi de cartita:) ). La cat mai multe retete

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      August 17, 2015 at 5:34 am

      Multumesc Laura! Ma bucur ca incerci retetele mele si mai ales ca lasi impresii 😉 Si mai ales ca iti plac :) Te pup!

      Reply
  22. Nelli says

    July 21, 2016 at 6:00 pm

    Buna, Paula! Se poate folosi zmeura in loc de visine?

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      July 21, 2016 at 8:22 pm

      Buna Nelli, cu siguranta se poate folosi zmeura. Va iesi ceva delicios!

      Reply

Leave a Reply to Oana D. Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316