• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Tarte/Placinte dulci / Clafoutis cu cirese

Tarte/Placinte dulci

Clafoutis cu cirese

Clafoutis, tarta, prajitura…sau cum ii mai spune lumea, este un desert fin de origine frantuzeasca. Se face usooor, extrem de usor iar rezultatul este foarte bun. Este usor crocant la exterios, cremos in interior…nu prea are baza si are fructe de sezon 😉 Ce poate fi mai bun? Hmmm, poate doar ceva cu ciocolata…dar nu neaparat. Eu una ma declar foarte multumita de acest desert fin si delicios.
 
Hmm, dar reteta asta de fapt nu este chiar reteta mea, am ‘furat-o’ de la Monya’s, furnicutza noastra bucatar, pentru a da curs Provocarii (semi)secrete de luna aceasta gazduita de Nicol. Monica o numeste tarta, merge bine si aceasta denumire asa cum am spus si mai sus. Tarta sau clafoutis cu cirese, nu conteaza, important e ca e buna, buna si cu aceasta ii multumesc furnicutei pentru reteta asta grozava!
 Clafoutis cu cirese_4
 
Ingrediente
500 gr cirese
300 ml lapte
200 gr faina
3 oua
2 linguri smantana
60 gr unt
110 gr zahar
1 praf sare
 
Timp de preparare: 30 min. Timp de coacere: 40 min.
 Clafoutis cu cirese_1
 
Incepem prin a spala bine ciresele si a le curata de samburi. Ouale le batem usor cu un praf de sare, adaugam zaharul si mai amestecam usor apoi adaugam faina si omogenizam. Laptele il adaugam treptat pentru a nu obtine cocoloase. Amestecam continuu pana la omogenizare. La final punem si untul topit si racit, si smantana. Vom obtine un aluat ca de clatite. 
 Clafoutis cu cirese_3
 
Preincalzim cuptorul la 200 de grade. Ungem o tava de tarta mai maricica (26-28 cm) cu unt. Punem ciresele in tava iar peste ele turnam aluatul. Dam tarta la cuptor pentru 40 de minute. Dupa primele 20 de minute reducem focul la 180 de grade. Cu asta e gata deliciul nostru. 

Lasam clafoutisul la racit in tava apoi il putem portiona dupa pofta. Va asigur ca e delicios si ca o singura portie nu va fi de ajuns. 
A doua zi este si mai bun, mai ales daca a stat la rece, deoarece va capata consistenta unei budinci.
 
Va servesc cu o felie, sau poate doua? :)
Enjoy! 

Clafoutis cu cirese


43 Comments

« Enjoy Dessert! si Bunatati din natura va invita la concurs
Prajitura cu crema de ciocolata si capsune »

Comments

  1. DiaMar bucataria galbena says

    May 28, 2013 at 7:20 pm

    Cu siguranta vreau si eu!
    Te pup!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      May 31, 2013 at 8:24 am

      Mihaela, ma bucur ca-ti place! :*

      Reply
  2. Angie S. says

    May 28, 2013 at 7:31 pm

    Arata extraordinar aceasta prajitura…. Yummy,yummy..vreau si eu o bucatica. ;);)

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      May 31, 2013 at 8:26 am

      Angie, multumesc frumos! pup

      Reply
  3. Danutza says

    May 28, 2013 at 8:02 pm

    Super delicios! Trebuie sa incerc si eu, fiindca imi plac tare mult ciresele :)

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      May 31, 2013 at 8:27 am

      Danutza, e grozav de buna si se face tare repede! Pup

      Reply
  4. Eniko Ostafi says

    May 28, 2013 at 9:11 pm

    Buuuunatateeee!!!!!!
    este delicios 100%, dupa cum arata!!!
    un salut

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      June 3, 2013 at 12:35 pm

      Multumesc mult Eniko! :)

      Reply
    • Eniko Ostafi says

      June 6, 2013 at 4:39 pm

      Gata, l a m scos d in cuptor!!!! abia astept sa se raceasca oooo ce faina a iesit hihihi
      Cand pun receta pe blog, am sa ti dau de stire 😉
      un salut!!!

      Reply
  5. Alina Vicu says

    May 29, 2013 at 5:34 am

    Mor dupa Clafoutis si daca este cu cirese e si mai bine. Trimite si mie o felie generoasa. 😉
    Pup

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      June 3, 2013 at 12:35 pm

      Alina, iti multumesc de aprecieri! Pup

      Reply
  6. liana says

    May 29, 2013 at 6:47 am

    Un “dulce” superb, se face usor si e super-bun!
    … ca bine zici semi-secreta :))

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      June 3, 2013 at 12:36 pm

      Liana, asa este ! Pupici

      Reply
  7. Laura @ Transylvanian Kitchen says

    May 29, 2013 at 7:07 am

    Mai este o bucatica si pentru mine??? 😛

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      June 3, 2013 at 12:37 pm

      Laura, mai facem 😉

      Reply
  8. Cristina says

    May 29, 2013 at 10:02 am

    ce bine ca mi-ai adusaminte! Chiar eram in pana de idei pentru un desert rapid!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      June 3, 2013 at 12:37 pm

      Cristina, ma bucur…chiar e un desert super rapid!

      Reply
  9. Diana says

    May 29, 2013 at 10:17 am

    Buun tare clafoutis-ul – abia astept si eu sa gasesc cirese bune sa-l fac. O zi frumoasa

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      June 3, 2013 at 12:38 pm

      Diana, ma bucur ca-ti placr! Te pup

      Reply
  10. Laura says

    May 29, 2013 at 12:17 pm

    As manca si niciodata nu m-as satura !!! Tare buna !

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      June 3, 2013 at 12:38 pm

      Laura, si eu la fel! Pup

      Reply
  11. Mihaela Mihalache says

    May 29, 2013 at 1:15 pm

    Un desert minunat! Vreau si eu o feliuta :)

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      June 3, 2013 at 12:38 pm

      Mihaela, ma bucur ca-ti place! Pup

      Reply
  12. Dorina says

    May 29, 2013 at 1:36 pm

    De cand au aparut ciresele tot spun ca fac un clafoutis , dar tot nu apuc. Foate fain arata al au , fur si eu sa-mi potolesc pofta.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      June 3, 2013 at 12:39 pm

      Dorina, se face tare usor…sigur o sa reusesti sa-l faci si tu! Pup

      Reply
  13. Buburuza Bubu says

    May 29, 2013 at 1:54 pm

    Ti-a iesit tare delicios!!!Hugs

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      June 3, 2013 at 12:39 pm

      Multumesc Loredana! Pup

      Reply
  14. Claudia Mic says

    May 29, 2013 at 2:02 pm

    Doamne ce bunatate ai facut tu acolo! Am facut si eu ceva de genu, dar in varianta cu zmeura si tare repede s-au “evaporat”.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      June 3, 2013 at 12:40 pm

      Claudia, sunt convinsa ca a fost super delicios si cu zmeura 😉

      Reply
  15. adnia says

    May 29, 2013 at 3:05 pm

    vai, de cand n-am mai ajuns pe pagina ta, numa bunatati ai pregatit!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      June 3, 2013 at 12:40 pm

      Adnia, iti multumesc mult! :*

      Reply
  16. Rocsy Ciobanu says

    May 29, 2013 at 4:55 pm

    Arata de minune. Pup!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      June 3, 2013 at 12:41 pm

      Multumesc mult Rocsy! :*

      Reply
  17. Fancy Cake says

    May 29, 2013 at 5:24 pm

    Trebuie incercata! Cred ca este tare buna!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      June 3, 2013 at 12:42 pm

      Elana, este foarte bun si rapid de facut!

      Reply
  18. Sara & Miki says

    May 29, 2013 at 7:07 pm

    Tentatanta… cum sa refuzi… pup!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      June 3, 2013 at 12:42 pm

      Ma bucur ca-ti place Sara, Pup!

      Reply
  19. Simona says

    May 29, 2013 at 8:12 pm

    Deci… am o problema! Nu mi-a iesit niciodata clafoutis-ul asta!!! Am incercat vre-o 4 retete… apoi am reuntat! 😛
    Trebuie sa incerc si eu varianta asta!
    Pupici

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      June 3, 2013 at 12:42 pm

      Simona, musai sa o incerci…poate iese bine de data asta 😉 Pup

      Reply
  20. Kyra says

    May 30, 2013 at 5:16 am

    Tentant! O prajitura “ochioasa” care te indeamna sa bucataresti.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      June 3, 2013 at 12:42 pm

      Kyra, iti multumesc mult! te pup

      Reply
  21. Eniko Ostafi says

    June 8, 2013 at 1:38 pm

    Am postat si clafoutis ul meu, daca vrei sa te uiti sa vezi cum a iesit :-)
    Vad o diferenta mare intre suprafata prajiturii mele si ale tale..de ce? vreau sa zic, pe dinafara arata diferit
    un salut

    Reply
  22. Mirela says

    July 2, 2013 at 6:00 pm

    Anul asta nu am avut cirese asa sa ne saturam :( :( din pacate.Arata delicios de bine .

    Reply

Leave a Reply to Angie S. Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316