• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Dulciuri de post / Strudel cu nuci, cacao si gem

Dulciuri de post Provocarea secreta

Strudel cu nuci, cacao si gem

Provocarea secreta ma prinde si luna aceasta pe ultima suta de metri. Insa nu puteam sa nu particip, mai ales ca nu voiam sa las pe nimeni pe din-afara, cu atat mai mult cu cat luna aceasta am primit un blog delicios, cu fel de fel de retete, este vorba de blogul dragei mele Adela, de unde am ales sa fac acest strudel grozav. 
 
Pentru ca saptamana asta noi mancam de post, mi-am permis sa scap de unele ingrediente din el, si sa-l adaptez nevoilor noastre…insa ingredientele principale le-am pastrat 😉 Multumesc mult Adela pentru reteta asta delicioasa, si acum o s-o trimit repede gazdei provocarii de luna aceasta, Gabriela Petre
Strudel cu nuci, cacao si gem_3
 
Ingrediente
400 gr foietaj
150 gr nuca macinata
100 gr gem
1 lingura zahar brun
1 lingurita zahar vanilat
1 lingura rasa cacao
 
Timp de preparare: 20 min. Timp de coacere: 40 min. Nr. portii: 8
Strudel cu nuci, cacao si gem_1
Foietajul (lasat la dezghetat in frigider peste noapte, sau cateva ore la temperatura camerei) il intindem putin. Il taiem in 8 patrate/dreptunghiuri.
 
Nuca macinata o amestecam cu lingura de cacao. Adaugam gemul (de prune am folosit eu, 100% natural) si zaharul apoi amestecam cu spor :) 
Punem cate o lingura/doua pe fiecare bucata de aluat. Ridicam lateralele (doua din ele) si le unim la mijloc, apasam usor.
 
Cuptorul il preincalzim la 200 grade. Tapetam tava mare de la aragaz cu hartie de copt. Punem fiecare strudel cu ‘cusatura’ in jos in tava. Ungem cu ulei si crestam usor fiecare bucata.
 
Dam la cuptor pentru 35-40 de minute. Dupa 10 minute reducem focul la 190 de grade si lasam strudelele la cuptor pana cand sunt frumos rumenite. Atentie sa nu le ardeti 😛
 
Pudram cu zahar si servim cu pofta. 
Enjoy!!

Strudel cu nuci, cacao si gem_2


15 Comments

« Pasca napoletana – pasca in aluat de tarta
Drob de miel in foietaj »

Comments

  1. Simona says

    April 29, 2013 at 8:23 pm

    Ma servesc si eu cu unu, mai ales ca-i de post!
    Pup

    Reply
  2. pansy says

    April 29, 2013 at 9:09 pm

    As fi tentata sa zic ca as fura su eu una,dar de fapt as lua toata cutia !!!

    Reply
  3. Oana D. says

    April 30, 2013 at 5:47 am

    Aha, bun, bun! :*

    Reply
  4. Alina Vicu says

    April 30, 2013 at 5:50 am

    Ce bun e! Fur si eu unul. :)
    Pup!

    Reply
  5. liana says

    April 30, 2013 at 6:06 am

    Foarte bune, am facut si eu ceva asemanator, cu gem de pepene, iar pozele tale imi fac o pofta …

    Reply
  6. Micky Apostu says

    April 30, 2013 at 6:29 am

    Si delicios si de post! Pupici!

    Reply
  7. Liana10 says

    April 30, 2013 at 7:09 am

    Simple si bune, s-au mancat rapid, nu-i asa? puup

    Reply
  8. Claudia Mic says

    April 30, 2013 at 7:13 am

    Foarte bine arata! E o portie de dulce rapida si delicioasa!

    Reply
  9. Irina (Bucataria Irinei) says

    April 30, 2013 at 8:56 am

    Ce bune trebuie sa fi fost!

    Reply
  10. diamond says

    April 30, 2013 at 12:09 pm

    arata bine tare! :d

    Reply
  11. The Wandering Oltean says

    April 30, 2013 at 1:46 pm

    Ceva super delicios, sa începi dimineața cu dreptul :)

    Reply
  12. Zilahi Adela says

    April 30, 2013 at 2:27 pm

    Mmmmm ce bine arata, iar prezentarea superba!!!! Ma bucur ca va placut!! Te pup !

    Reply
  13. Simona says

    April 30, 2013 at 5:40 pm

    Ce bine arata,superba prezentarea!!!

    Reply
  14. coco says

    May 1, 2013 at 5:32 am

    putin :)

    Reply
  15. Paula Gafitescu says

    May 8, 2013 at 10:01 am

    Va multumesc tuturor pentru cuvintele frumoase! O zi frumoasa!

    Reply

Leave a Reply to Oana D. Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316