• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Prajituri / Prajitura de ciocolata cu zmeura si frisca

Prajituri

Prajitura de ciocolata cu zmeura si frisca

Ce ziceti de o prajitura rapida de weekend? Nu mai stati mult pe ganduri si treceti la treaba pentru ca e o reteta usoara, are un gust delicat…ciocolatos dar si racoros in acelasi timp. Cu greu o sa va limitati doar la o singura portie. Aspectul nu este unul ‘de vis’ insa prajiturica asta isi merita toti banii.
Combinatia asta e una din preferatele mele. Cand vine vorba de zmeura si ciocolata, greu imi imaginez ca exista ceva mai bun pentru papilele gustative….poate doar daca am adauga si o crema fina de branza, atunci da, as fi cucerita iremediabil. De data asta am renuntat la crema de branza, am ales o varianta mai simpla, adica frisca, dar rezultatul tot super bun a fost, adica o minunata Pprajitura de ciocolata cu zmeura si frisca. 
 Prajitura de ciocolata cu zmeura si frisca_1 
Blat
100 gr unt
3 oua mari
150 gr zahar
100 gr faina
85 gr nuci
40 gr cacao
50 ml lapte
1/2 lingurita sare
1/2 plic praf de copt
4 linguri cafea fierbinte
 
Jeleu de zmeura
500 gr zmeura congelata
1 lingura amidon
2 linguri zahar
 
Crema
200 ml smantana pt frisca
2 lingurite zahar vanilat
100 gr ciocolata alba
 
Timp de preparare: 45 min. Timp de coacere: 30 min Nr portii: 16 
 Prajitura de ciocolata cu zmeura si frisca_3
Untul moale il mixam cu zaharul pana cand devine spumos. Adaugam ouale pe rand si mixam bine dupa fiecare. Faina o amestecam cu nucile macinate, cacaoa, sarea si praful de copt. Ne folosim doar de un tel si e suficient.
 
In crema de unt si oua punem jumatate din ingredientele uscate si mixam usor la viteza mica pana la omogenizare. Adaugam laptele si cafeaua, apoi restul de ingrediente uscate si mai mixam pana cand obtinem un aluat omogen, dar totusi nu exageram cu mixarea.
 
Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam o tava de dimensiuni 24/24, sau 20/30, cu hartie de copt si turnam compozitia de blat, apoi nivelam usor. Coacem prajitura timp de aproximativ 25-30 de minute, pana cand trece testul cu scobitoarea. Scoatem prajitura pe un gratar la racit si trecem la crema (creme). Totusi…inainte de creme, vreau sa va spun ca blatul asta e iesit grozav, nici nu ma asteptam sa fie asa bun, cu siguranta merita refacut si pentru prajituri mai festive.
 
Punem zmeura pe foc (asa congelata cum e) adaugam zaharul si lasam sa dea in clocot. Amestecam amidonul cu o lingura de apa, apoi il punem peste zmeura si lasam sa dea in clocot inca 2-3 minute apoi dam la rece. Crema asta va fi putin acrisoara, insa va merge de minune cu blatul dulceag. Daca totusi preferati mai dulce, puteti sa puneti pana la 4-5 linguri de zahar. 
 
Smantana pentru frisca o mixam bine timp de un minut, adaugam zaharul apoi mai mixam pana cand se face bat. Ciocolata alba, la temperatura camerei, o dam pe razatoare. 
 
Acum ca suntem gata cu toate, putem incepe asamblarea. Intindem crema de zmeura din abundenta peste blat si nivelam. Deasupra punem frisca si apoi ciocolata alba. Ciocolata mea alba arata ca si un cascaval razuit, dar va asigur ca nu a fost asa ceva…chiar a fost ciocolata :)))
 
Dam prajitura la rece pentru minim 2 ore, apoi putem sa portionam dupa preferinta. Cu cat mai mari portiile cu atat mai bine. Enjoy!
Prajitura de ciocolata cu zmeura si frisca_2


29 Comments

« Pilaf de Bulgur
Prajitura cu morcovi »

Comments

  1. Anonymous says

    April 20, 2013 at 5:06 am

    Minunat minuat minunat, o sa o fac imi plac praji cu zmeura astept sa imi recomanzi o crema de branzica buna care se preteaza la prajitura asta o sa o fac de sf Gheorghe sa o duca fata mea la servici la colegii ei. Pupicei.Gabriela

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      April 22, 2013 at 6:18 am

      Gabriela, ce sa-ti spun eu….poti sa incerci o crema de mascarpone cu frisca, sau chiar crema de branza mixata cu zahar apoi amestecata usor cu frisca…ar fi o bunatate :)

      Reply
  2. mandala says

    April 20, 2013 at 7:48 am

    Zic ca e tare buna !

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      April 22, 2013 at 6:18 am

      Mandala, ai mare dreptate! 😉

      Reply
  3. ophelia1983 says

    April 20, 2013 at 8:41 am

    o deliciosenie!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      April 22, 2013 at 1:20 pm

      Multumesc mult Ophelia! :)

      Reply
  4. Mihaela Mihalache says

    April 20, 2013 at 12:57 pm

    un desert pe cinste si pe gustul meu 😉 Pupici

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      April 22, 2013 at 1:21 pm

      Mihaela, ma bucur ca-ti place :*

      Reply
  5. Rocsy Ciobanu says

    April 20, 2013 at 1:35 pm

    Un desert foarte potrivit pentru week-end.. Imi place combinatia asta de blat cu cacao, zmeura si frisca, Este delicioasa!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      April 25, 2013 at 5:47 am

      Multumesc mult Rocsi! :*

      Reply
  6. Diana says

    April 20, 2013 at 4:36 pm

    Mmmmm, cioco si zmeura! Buuunut. Wekeend frumos. Te pup

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      April 25, 2013 at 5:47 am

      Diana, bunut de tot a fost 😉 Te pup

      Reply
  7. GelaDumi says

    April 20, 2013 at 5:42 pm

    Ceva de nedescris!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      April 25, 2013 at 5:53 am

      multumesc mult Gela!

      Reply
  8. Gabriela Gitoi says

    April 20, 2013 at 6:22 pm

    vai ce bunatate Paula! imi lasa gura apa!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      April 25, 2013 at 5:53 am

      Gabriela, ma bucur mult ca-ti place! :*

      Reply
  9. Mihaela Harciaga says

    April 20, 2013 at 7:08 pm

    arata delicios si pozele sunt fenomenale

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      April 25, 2013 at 5:53 am

      Mihaela, iti multumesc mult! Pup

      Reply
  10. Adina says

    April 21, 2013 at 8:43 am

    Cred ca nu m-as satura nici cu 5 bucati,arata mortal!:)

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      April 25, 2013 at 5:54 am

      Adina, si mie mi-a fost greu sa ma opresc :) Pup

      Reply
  11. Lilly says

    April 21, 2013 at 9:32 am

    Ciocolata, zmeura, frisca= formula castigatoare.N-as rezista nici sa ma platesti.

    Reply
  12. Camy Sweet says

    April 21, 2013 at 2:22 pm

    Myaaamyyyyy ciocolata,frisca si zmeura tot ce imi place mie.Servesc si eu o bucata,arata grozav de delicios!

    Reply
  13. Angie S. says

    April 21, 2013 at 3:16 pm

    Un desert minunat!!! Bravo!! :) :)

    Reply
  14. Sara & Miki says

    April 22, 2013 at 3:56 pm

    Nu poti rezista, asa de bine arata! Pup!

    Reply
  15. Anonymous says

    February 7, 2014 at 3:36 pm

    A iesit super delicioasa!!!Merita incercata!!!

    Reply
  16. Savulescu Alexandra says

    June 5, 2015 at 4:16 pm

    Ma gândeam sa fac aceasta prăjitura înlocuind zmeura cu căpșunele, daca tot e sezonul lor…ma poti ajuta cu rețeta pt jeleul de căpșune? Multumesc

    Reply
    • Paula says

      June 5, 2015 at 8:27 pm

      Buna Alexandra. Jeleul de capsune se face la fel cu cel de zmeura, doar inlocuiesti fructele. Mult spor iti doresc!

      Reply
  17. Marina says

    June 18, 2016 at 5:02 am

    Cred ca e delicioasa! Multumim! Imi poti spune, te rog, ce marime are tava pentru blat?

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      June 21, 2016 at 9:47 am

      Buna Marina, ma bucur ca-ti place prajitura! Tava folosita de mine are 24/24 cm dimensiuni. O zi frumoasa!

      Reply

Leave a Reply to Marina Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316