Acest pilaf cred ca e printre ultimele retete ‘de post’ pe care am sa v-o prezint in acest post al Pastelui. Nu ca nu ar mai fi de aratat/facut, dar vreau sa va dau si cateva idei pentru masa de Paste, si pe acestea trebuie sa vi le arat pe rand…si din timp In functie de cum stau cu timpul am sa incerc sa le impart pe toate.
Bulgurul se face destul de usor, iar in combinatie cu legume este tare bun.
Ingrediente
1 cana grau bulgur
2 morcovi medii
1 ceapa mare
2 cartofi medii
1 lingura ulei masline
1/2 ceasca suc de rosii picant
3 cani apa
sare
piper
o lingurita legume uscate
castraveti murati
patrunjel verde proaspat
Ceapa (uscata) o taiem marunt. Incingem o tigaie antiaderenta si punem o lingura de ulei de masline. Calim usor ceapa pana cand devine moale si sticloasa. Morcovii ii taiem marunt si-i punem peste ceapa. Lasam 1-2 minute la calit, iar in caz de nevoie mai punem apa.
Cartofii ii curatam si-i taiem cubulete mici. Punem cartofii in tigaie, o cana de apa si sucul de rosii apoi lasam legumele sa fiarba 5 minute la foc mic.
Adaugam bulgurul, si restul de apa (2 cani). Condimentam cu sare, piper si legume uscate dupa gust. Lasam sa fiarba la foc mic timp de 10-15 minute pana cand bulgurul s-a umflat frumos, si a absorbit aproape toata apa. Oprim focul, acoperim cu un capac si mai lasam sa stea 10-15 minute acoperit inainte de servire.
In momentul servirii putem sa presaram deasupra patrunjel verde proaspat tocat si/sau castraveti murati.
Este o mancare delicioasa, sanatoasa si consistenta.
Pofta buna!
Alina Vicu says
Grozav pilaf ai facut!
Paula Gafitescu says
Alina, ma bucur ca-ti place! Pup
Dorina says
Ador pilaful de bulgur si-l fac foarte des. Nu am folosit niciodata cartofi in pilaf , suna interesant, cred ca ofera o oarecare cremozitate.
Paula Gafitescu says
Dorina, e foarte bun si cu cartofi…il face putin mai dulceag
Mihaela Mihalache says
arata tare bine pentru o mancarica de post 😉 Pupici
Paula Gafitescu says
Multumesc mult Mihaela! Pup
bia oana says
nu am mancat niciodata:( pare apetisanttt:) daca gasesc asa ceva aici, si eu fac
Paula Gafitescu says
Oana, si pentru mine a fost prima data. De curiozitate l-am incercat 😀
Haplea says
Arata tare bine!Trebuie sa incerc!
Paula Gafitescu says
Ma bucur ca-ti place!
Rocsy Ciobanu says
Mie imi place pilaful foarte mult iar cel pregatit de tine e foarte gustos!
Paula Gafitescu says
Rocsy, ma bucur ca-ti place. Pup