• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Mancare de post / Pilaf de Bulgur

Mancare de post

Pilaf de Bulgur

Acest pilaf cred ca e printre ultimele retete ‘de post’ pe care am sa v-o prezint in acest post al Pastelui. Nu ca nu ar mai fi de aratat/facut, dar vreau sa va dau si cateva idei pentru masa de Paste, si pe acestea trebuie sa vi le arat pe rand…si din timp :) In functie de cum stau cu timpul am sa incerc sa le impart pe toate.
Bulgurul se face destul de usor, iar in combinatie cu legume este tare bun.

Pilaf de Bulgur

Ingrediente
1 cana grau bulgur
2 morcovi medii
1 ceapa mare
2 cartofi medii
1 lingura ulei masline
1/2 ceasca suc de rosii picant
3 cani apa
sare
piper
o lingurita legume uscate
castraveti murati
patrunjel verde proaspat

Pilaf de Bulgur

Ceapa (uscata) o taiem marunt. Incingem o tigaie antiaderenta si punem o lingura de ulei de masline. Calim usor ceapa pana cand devine moale si sticloasa. Morcovii ii taiem marunt si-i punem peste ceapa. Lasam 1-2 minute la calit, iar in caz de nevoie mai punem apa.

Cartofii ii curatam si-i taiem cubulete mici. Punem cartofii in tigaie, o cana de apa si sucul de rosii apoi lasam legumele sa fiarba 5 minute la foc mic.

Adaugam bulgurul, si restul de apa (2 cani). Condimentam cu sare, piper si legume uscate dupa gust. Lasam sa fiarba la foc mic timp de 10-15 minute pana cand bulgurul s-a umflat frumos, si a absorbit aproape toata apa. Oprim focul, acoperim cu un capac si mai lasam sa stea 10-15 minute acoperit inainte de servire.

Pilaf de Bulgur

In momentul servirii putem sa presaram deasupra patrunjel verde proaspat tocat si/sau castraveti murati.
Este o mancare delicioasa, sanatoasa si consistenta.

Pofta buna! 
Pilaf de Bulgur


12 Comments

« Tort de vanilie cu bezea elvetiana si capsune
Prajitura de ciocolata cu zmeura si frisca »

Comments

  1. Alina Vicu says

    April 19, 2013 at 6:35 am

    Grozav pilaf ai facut!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      April 19, 2013 at 3:06 pm

      Alina, ma bucur ca-ti place! Pup

      Reply
  2. Dorina says

    April 19, 2013 at 7:16 am

    Ador pilaful de bulgur si-l fac foarte des. Nu am folosit niciodata cartofi in pilaf , suna interesant, cred ca ofera o oarecare cremozitate.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      April 22, 2013 at 5:55 am

      Dorina, e foarte bun si cu cartofi…il face putin mai dulceag :)

      Reply
  3. Mihaela Mihalache says

    April 19, 2013 at 7:48 am

    arata tare bine pentru o mancarica de post 😉 Pupici

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      April 22, 2013 at 5:56 am

      Multumesc mult Mihaela! Pup

      Reply
  4. bia oana says

    April 19, 2013 at 1:29 pm

    nu am mancat niciodata:( pare apetisanttt:) daca gasesc asa ceva aici, si eu fac

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      April 22, 2013 at 5:57 am

      Oana, si pentru mine a fost prima data. De curiozitate l-am incercat 😀

      Reply
  5. Haplea says

    April 19, 2013 at 6:14 pm

    Arata tare bine!Trebuie sa incerc!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      April 22, 2013 at 6:00 am

      Ma bucur ca-ti place!

      Reply
  6. Rocsy Ciobanu says

    April 19, 2013 at 7:30 pm

    Mie imi place pilaful foarte mult iar cel pregatit de tine e foarte gustos!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      April 22, 2013 at 6:09 am

      Rocsy, ma bucur ca-ti place. Pup

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316