• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Muffins/Cupcakes / Briose cu banane si afine de post

Muffins/Cupcakes Dulciuri de post Raw/Vegan

Briose cu banane si afine de post

Cine zice ca in post nu se poate manca sanatos si gustos? Se poate cum sa nu. Ingredientele sunt o gramada, si ne stau la dispozitie sa le combinam, sa ne jucam cu ele….sa gatim preparate gustoase care sa ne asiguram aportul de vitamine si minerale necesare organismului chiar si in post.
 
Azi va aduc o reteta de briose de post si nu oricum, cu ingrediente pe care le-am selectat eu (din raftul meu din camara/frigider :P) ca sa iasa o combinatie din care sa ramanem si cu ceva bun…in afara de gust :) Ce vreau sa spun e ca am ales ingrediente putin mai sanatoase care sa aiba si o contributie ‘buna’ asupra organismului.Este vorba de aceste briose cu banane si afine de post, delicioase si pufoase.
 
Am sa ma opresc azi la laptele de cocos pe care eu de multe ori incerc sa-l folosesc in dulciurile de post in locul apei si al uleiului. Pe langa faptul ca are o aroma foarte placuta mie, are si calitati precum:
– e bogat in fier si potasiu, dar si in alte minerale precum magneziu, cupru, seleniu si zinc.
– e bogat si in acid luaric, care este asemanator cu laptele matern (si stim cu totii cat e de sanatos) si ne umple de energie. 
 
Revenind la reteta, am folosit lapte de cocos si uite asa nu am mai adaugat nici un pic de alta grasime preparatului. Pentru o combinatie si mai si, care am incercat-o si in cheesecake-ul cu banane si lapte de cocos, am adaugat banane zdrobite, iar la final afine pentru un strop de culoare. 
 Briose cu banane si afine de post_q
Ingrediente
110 gr faina integrala
30 gr amidon
1 lingurita praf de copt
1 parf de sare
1 praf bicarbonat
60 gr zahar brun
2 banane mai mici
100 ml lapte de cocos
50 ml lapte de soia
50 gr afine
 
Timp de preparare: 15 min. Timp de coacere: 30 min.  Nr portii: 7 
 Briose cu banane si afine de post_1 
Reteta se face extreeeem de repede, mai lunga a fost palavrageala mea de la inceputul postarii :)
 
Pentru inceput amestecam faina cu amidonul, zaharul, sarea, bicarbonatul si praful de copt. Amestecam usor cu telul, cat se se combine ingredientele.
 
Zdrobim bananele cat putem de bine cu furculita, turnam peste ele laptele de cocos si cel de soia, apoi omogenizam.
 
Ingredientele lichide le punem peste cele solide si amestecam usor, tot cu telul, pana la incorporare. Pregatim 7 forme de briose si turnam compozitia, iar din loc in loc presaram afine. Avem grija sa nu umplem formele pana sus, ci doar 2/3 din capacitatea maxima.
 
Coacem briosele timp de aproximativ 30 de minute la 180 de grade (foc mediu). Nu-i asa ca a fost simplu de tot? :)
Dupa cum vedeti eu am facut doar 7 briose, dar puteti sa dublati cantitatile pentru o portie mai zdravana.
 
Aaaaaaa, si nu v-am spus…ca abia am reusit sa pozez briosele din cauza unor hoti care imi tot amenintau productia de briose. Dupa cum se poate vedea am o dovada clara in poze. Enjoy!!
 Briose cu banane si afine de post_2


19 Comments

« Salata de vinete de post
Parfait cu piure de castane si sos caramel »

Comments

  1. johanna says

    April 11, 2013 at 9:45 am

    Arata yami-yami.Ti-as fura si eu o bucata si as pupaci manutza aia mica de se vede in poze;)
    Cand am sa am cuptor din nou trebuie sa le incerc neaparat.

    Reply
  2. Diana says

    April 11, 2013 at 10:57 am

    Fur si eu una! Arata minunat! <3. Pupici la strumf!

    Reply
  3. Oana D. says

    April 11, 2013 at 11:42 am

    Să pup io mânuța aia îmbrăcată asortat cu decorul! :)) Voiam o brioșă, da’ o las puiului tău, și-mi fac singură.

    Reply
  4. Alex says

    April 11, 2013 at 11:45 am

    Ce-mi facusi? Abia astept sa incerc:)

    Reply
  5. bia oana says

    April 11, 2013 at 12:15 pm

    bune bune, aseara am facut si eu briose, dar nu de post, dar trebuie sa incerc si variant asta!

    Reply
  6. Daciana says

    April 11, 2013 at 12:18 pm

    Buun, am facut si eu ieri o tarta rustica cu banane si afine ;). Ghici pentru ce? 😛

    Reply
  7. diamond says

    April 11, 2013 at 1:50 pm

    ce-mi place pozna cu manutza! :* :*

    Reply
  8. Gabriela says

    April 11, 2013 at 3:51 pm

    Foarte bune si frumusele briosele! Cat despre “hoti”, am si eu cativa care se invart nerabdatori pe langa mine, ori de cate ori fac ceva dulce!
    P.S. As fi vrut sa vad hotul intreg nu doar o manuta!

    Reply
  9. Mimmi says

    April 11, 2013 at 5:49 pm

    Daca sunt cu banane atunci imi plac 100% :P,oricum arata foarte bine!
    Te pup

    Reply
  10. Rocsy Ciobanu says

    April 11, 2013 at 5:58 pm

    Arata asa bine ca nici nu spui ca sunt de post. Oricum eu iubesc dulciurile de post!

    Reply
  11. Oana says

    April 11, 2013 at 6:56 pm

    Bun, bun, imi plac micii hotomani! Sunt sigura ca din briose a mai ramas doar fundita!

    Reply
  12. Haplea says

    April 11, 2013 at 8:52 pm

    Ce frumusele sunt!!!

    Reply
  13. Liana10 says

    April 11, 2013 at 9:39 pm

    Ce briose de post apetisante!

    Reply
  14. Alina Vicu says

    April 12, 2013 at 6:27 am

    Ce bunataturi frumusele!

    Reply
  15. Liana@Transylvanian Kitchen says

    April 12, 2013 at 6:43 am

    Pe mine mă atrag tot timpul dulciurile sănătoase. Trebuie să încerc şi reţeta ta.
    Ce am mai râs la faza cu mânuţa hoţului :))

    Reply
  16. Any says

    April 12, 2013 at 9:37 am

    Foarte frumoasa prezentare ca de obicei si cred ca sunt delicioase!

    Reply
  17. Natalia says

    April 12, 2013 at 5:07 pm

    Mmm, cat de bine arata tot ce faci tu!

    Reply
  18. Laura says

    April 15, 2013 at 3:36 pm

    Mmmm ce bunatati! Nici nu ai spune ca sunt de post, in sensul ca arata prea bine.

    Reply
  19. Paula Gafitescu says

    April 19, 2013 at 3:04 pm

    Ma bucur mult ca va plac. Au fost tare, tare bune…si se fac cat ai zice peste. Va multumesc mult pentru comentariile frumoase!

    Reply

Leave a Reply to Oana D. Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316