• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Dulce Romanie / Dulce Romanie – Parada lunii martie

Dulce Romanie

Dulce Romanie – Parada lunii martie

O noua luna se incheie, o noua parada isi face aparitia in cadrul proiectului Dulce Romanie initiat de Mihaela de la De prin lume adunate. Sunt tare bucuroasa ca am putut sa fiu gazda acestui proiect minunat care m-a fascinat de cand am auzit prima oara de el. Si sincer…pe vremea aia nu ma gandeam ca o sa ajung sa fiu chiar eu gazda provocarii. Dar uite ca timpul le face posibile pe toate (sau cel putin aproape ).

Am primit o multime de retete, toate frumoase, interesante si delicioase. Nu vreau sa va spun cat am salivat eu in fata calculatorului in timp ce am scris aceasta postare. Oricum…la final, o sa simtiti si voi pe pielea voastra acest lucru 😀

Ma bucur, din nou, ca ingredientele alese de mine au fost o provocarea frumoasa pentru multi, in special pentru ca sunt ingredientele mele preferate in materie de dulciuri. Si ma bucur ca s-au creat atatea retete frumoase cu ajutorul lor. Eu din pacate nu am reusit sa fac ceea ce-mi place mie mai mult, adica un tort, dar in schimb sper ca am reusit sa fac doua retete delicioase si atractive pentru aceasta parada.

Acum, ca sa nu mai lungim vorba…va prezint o parada minunata! Retete sunt prezentate in ordinea in care le-am primit :)

1. Cristina Toth, Diva in bucatarie, a fost prima care a dat startul avalansei de retete. Si nu a facut-o oricum, ci cu doua retete delicioase. Pentru inceput a pregatit o portie de muffins cu nuca si cacao:

Muffins cu nuca si cacao

Apoi a continuat cu un tort ciocolatos foc 😉
Tort de biscuiti cu ciocolata

2. Nicoleta Hobinca, Nicole’s Smart Cookies, ne aduce un tort minunat cu ciocolata si bezea. Rezista cineva tentatiei?

Tort din foi de bezea cu crema de ciocolata

3. Miriam, Adventures in Flavorland, a pregatit un brownie cu cafea si nuci, combinand astfel foarte frumos cele doua ingrediente ‘vedeta’.

Brownies cu cafea si nuci, cu glazura de espresso si nuci

4. Cristina Brejan, Cristina’s Blog – Arome si culori, ne tenteaza cu o portie generoasa de nuci cu crema de ciocolata. Mmmm, ce mi-ar fi placut sa am asa ceva pe masa acum :)

Nuci cu crema de ciocolata

Si asta nu e tot, pentru ca tot de la Cristina am primit si aceasta delicioasa prajitura Londoneza.
Prajitura Londoneza

5. Cristina Pana, Cristina’s World, ne aduce o reteta interesanta si foarte tentanta de drob cu ciuperci si nuci. Un deliciu pentru orice post!

Drob de ciuperci cu orez si miez de nuca

Tot Cristina ne aduce un desert inedit, tot de post, cu mamaliga, gem si nuca.
Rulada de mamaliga cu gem si miez de nuca

6. Gabriela Gitoi, Gabriela Cuisine, a pregatit pentru parada niste fursecuri minunate cu nuca si cacao. Arata delicios!

Biscuiti cu cacao si nuci

7. Gaby Duceag, Papa Bun, ne ispiteste cu o prajitura insiropata cu sos de cafea si multa frisca. Eu una nu as putea refuza o portie, nici cu doua nu m-as supara :)

Prajitura cu sos de cafea

8. Ileana Corcotoi, Papa la Ile, ne-a pregatit o portie zdravana de muffins deliciosi, dietetici, ideali pentru un mic dejun sanatos care sa ne dea energie pentru intreaga zi.

Muffins cu nuca si cafea

9. Irina, Bucataria Irinei, reuseste sa ne incante chiar si in post cu deserturi minunate. Pentru provocare a pregatit o prajitura de post cu cola si ness. Arata grozav!

Prajitura de post cu cola si ness

10. Liana si Laura, Transylvania Kitchen, au pregatit nu mai putin de doua deserturi pentru aceasta provocare. Au inceput cu o placinta delicioasa cu banane si caramel care mi-a lasat gura apa:

Banoffee Pie

Apoi mi-au facut sah mat cu aceasta prajitura excelenta!
Prajitura cu cacao si nuci

11. Cornelia Dobrea, Delicatesa culinara, nu putea altfel decat sa ne aduca o delicatesa in adevaratul sens al cuvantului. O prajitura cu nuci caramelizate, care mi-a incantat privirea din prima 😉

Prajitura cu nuci caramelizate

12.  Liana Belascu, Caiet cu retete, a scos din al sau caiet magic cu retete un chec cu nuci, banane, ciocolata si stafide. Frumoasa combinatia 😉

Chec cu banane, nuci, ciocolata si stafide

13. Brandusa Scheaua, Cooking with my soul, a fost printre putinii care au pregatit ceva pentru tema secundara a provocarii, si anume un ‘preparat special pentru 8 martie’. Ea ne incanta privirea cu aceste minunate cupcakes, rosii ca focul 😉

Cupcakes surpriza

14. Anca Bunea, My Classic Cuisine, si-a pus bucataria la bataie pentru a crea un desert la care eu poftesc de multa vreme. O combinatie extrem de aromata:

Cinnamon rolls muffins

15. Alina Vicu, Biochimist la cratita, ne incanta privirea cu o minunata pavlova cu nuci caramelizate. Un desert care se topeste in gura 😉

Tort pavlova cu nuci caramelizate

A doua reteta de la Alina este o negresa delicioasa de post, care merita neaparat incercata, nu degeaba Alina a numit-o ‘cea mai buna negresa de post’.

Negresa de post

16. Rita Oarga, Comori delicioase, apare cu o comoara de tort, care incanta privirea oricarui cititor. Tortul poarta o dedicatie speciala pentru mama ei draga, si a fost pregatit cu multa dragoste cu ocazia zilei de 8 martie.

Tort cu trandafiri

17. Simona, Simona’s World, si-a facut prezenta cu doua retete, una mai gustoasa ca cealalta. Pentru inceput a pregatit o portie de mucenici delicosi cu nuca:

Mucenici moldovenesti

Apoi ne-a adus si o prajitura apetisanta si grozav de buna cu crema de branza si frisca. N-am putut refuza asa o bunatate!
Prajitura cu crema de branza si frisca

18. Oana Olguta, Pastry Workshop, a executat o portie de tarte delicioase, cu multa ciocolata si caramel asa cum imi plac mie 😉

Mini tarte cu ciocolata, caramel si nuca

19. Ioana Tone, Pasiune si culoare, ne indulceste cu un smoothie delicios, aromat cu ciocolata si fructul pasiunii.

Smoothie cu cacao si fructul pasiunii

20. Daciana Sarbu, Bucataria cu mirodenii, a pregatit special pentru aceasta parada niste bombonele dragalase si grozav de gustoase. Servesc si eu cateva, ca nu ma pot abtine :)

Bomboane cu ciocolata, nuci si prune uscate

21. Alexandrina, Xandrine si ale ei ispravi culinare, s-a prezentat cu un tort delicios, racoros si evident cu nuci si cacao. Nu putem refuza asa bunatate, nu?

Tort cu crema de iaurt

22. Iuliana Florentina, Retete fel de fel, ne incanta cu o delicioasa prajitura cu frisca si nuci, o prajitura draga ei care se numara printre primele experiente culinare. Ma bucur mult sa primesc prajiturica asta la parada :)

Prajitura cu frisca si nuci

23. Anki Radu, D’ale coconitelor, a pregatit un desert care de ceva vreme incoace face valva in materie de dulciuri: macarons! Si cum altfel, decat cu cacao si nuci…ca sa fie ispita si mai mare 😀

Macarons cu cacao si nuci

24. Alina Bogdan, Dulciuri si nu numai, aduce un dulce mereu la moda, mereu bun…mereu devorat cu drag de toata lumea: cozonac trandafir cu multa nuca si cacao.

Cozonac trandafir

25. Alina Savin, Ciocolata si piper, ne indulceste cu o minunatie de prajitura cu cacao si nuci. Si ca sa fie si mai greu de rezistat i-a pregatit si o crema delicioasa de ciocolata.

Prajitura cu nuca si ciocolata

26. Liana Toma, Pe masa din bucatarie, ne tenteaza cu o prajitura rapida si racoroasa, dar cu siguranta mai mult decat delicioasa, ingredientele vorbesc de la sine 😉 E perfecta pentru a celebra ziua femeii.

Prajitura cu piscoturi, capsune si crema de fistic

27. Gela Dumitrache, Cufarul cu bucurii, a scos din cufarul ei magic o prajitura in doua culori, foarte aspectuoasa si binenteles cu cacao si nuci.

Prajitura in doua culori cu cacao si nuci

28. Gabriela Naum, Kitchen open 24h/day, a reusit sa pregateasca o bunatate de prajitura cu straturi de bezea, crema delicioasa de unt si acoperita de un strat delicios de nuci prajite. Un deliciu!

Prajitura cu cacao si nuci

29. Cosmin si Daiana, Simplu si bun, ne aduc un preparat simplu si bun…dar minunat, asa cum ne-au obisnut. O combinatie delicioasa intre inghetata parfumata de vanilie si zmeura fierbinte.

Heisse Liebe

30. Claudia Baban a pregatit o prajitura absolut dementiala. Brownies cu zmeura si crema de menta…o combinatie frumoasa, delicioasa, prezentata intr-un mod care nu ne poate lasa indiferenti.

Brownies cu zmeura si crema de menta

31. Angelica Nistor, Angel’s Food, a reusit sa faca un tort absolut minunat, un tort perfect de martisor…care ne lasa muti de admiratie.

Tort Martie-Martisor cu nuca si cafea

Ingrediente:
Blat:
-200 gr.ciocolata neagra cu continut mare de cacao
-200 gr unt taiat cuburi
-1 lingura de cafea ness
-125 ml.de apa
-170 gr.faina
-1/2 lingurita bicarbonat
-200 gr.zahar brun
-200 gr.zahar tos
-50 gr.cacao
-3 oua
-75 ml.iaurt gras
-50 gr.nuca prajita si taiata grosier sau macinata…cum doriti
-1/4 lingurita esenta de cafea
Crema:
-200 gr.nuca macinata
-50-100 ml.de lapte
-150 gr.zahar
-1 pachet de unt
-3 linguri cu varf de cacao
-1 lingurita cafea ness
-1 lingurita esenta de rom
Decor:
-pasta de zahar alba si rosie
-unt pentru uns tortul la exterior

Mod de preparare:
Blatul:
1.Pornim cuptorul la 200 de grade si ungem cu unt o tava cu diametrul de 22 cm.
2.Intr-o cratita cu fundul gros punem ciocolata si untul si o dam la foc mic.Amestecam cafeaua instant in apa si o adaugam la ciocolata.Amestecam usor pana totul se combina si amestecul este topit,dupa care indepartam cratita de pe foc.
3.Intr-un castron amestecam faina cu bicarbonatul,cele doua tipuri de zahar si cacaua .
4.Intr-un alt vas batem usor cu un tel ouale cu iaurtul.
5.Adaugam la faina amestecul de ciocolata ,apoi cel de oua,nucile si esenta.Omogenizam usor pana se combina toate,dupa care turnam amestecul in tava pregatita anterior.
6.Dam tava la cuptor  la foc mediu  pentru 60 de minute ,sau pana blatul trece testul scobitorii si mijlocul este ferm la atingere.Scoatem tava din cuptor si o lasam sa se raceasca pentru 5 minute, dupa care scoatem blatul din tava ,il punem pe un gratar si il lasam sa se racesca bine de tot.Cand este rece il taiem in 3 felii.

Crema:
1.Punem intr-o cratita laptele la fiert si cand da in clocot adaugam nuca macinata.Amestecam bine pana nuca ”ia ” tot laptele si se face ca si o pasta groasa,asemanatoare celei cu care umplem cozonacii.
Nota:Cantitatea de lapte poate sa difere in functie de modul in care am macinat nuca…la masina de nuca sau la robot.Daca compozitia vi se pare prea groasa mai puteti pune chiar foarte putin lapte.
2.Cand nuca a devenit pastoasa,luam cratita de pe foc si lasam sa se raceasca amestecul.
3.Separat intr-un bol punem untul si il mixam la viteza mica.Adaugam pe rand cate o lingura din amestecul de nuca,esenta,praful de cafea ness,cacaua si continuam mixarea pana am terminat de adaugat totul.Trebuie sa obtinem o crema pufoasa.
Ansamblare:
1.Ungem fiecare foaie de blat cu crema de nuca,le suprapunem si le presam usor.Ungem cu putin unt si la exterior tortul, dupa care il dam la rece pentru doua ore.
2.Cand il scoatem ,il imbracam in pasta de zahar asemeni unui fir de martisor ,sau fiecare poate sa-l decoreze cum doreste.
3.Il pastram la rece pana in momentul servirii!
Atat a fost,tortul Martie Martisor este gata:-)
Pofta dulce va doresc!


32. La final apar si eu cu doua retete. prima din ele este creata special pentru ziua femeii:

Mini torturi cu mousse de ciocolata si visine

A doua reteta pregatita de mine este un cheesecake delicios cu cacao, nuci si caramel.

Cheesecake cu cacao, nuci si caramel

Va multumesc din suflet pentru retetele minunate pe care le-ati pregatit pentru aceasta parada. Stiu ca pentru toti a fost un efort, dar il apreciez enorm si datorita lui am putut realiza aceasta frumoasa parada.

Sper ca nu am omis pe nimeni de la parada. Daca s-a intamplat acest lucru, va rog frumos sa ma trageti de maneca 😉

Si acum, nu-mi ramane decat sa predau stafeta mai departe Magdei, gazda provocarii din luna aprilie. Abia astept sa vad care vor fi ingredientele ei ‘speciale’.

Enjoy!


34 Comments

« Cheesecake cu cacao, nuci si caramel – Prajitura cu branza, cacao, nuci si caramel
Chiftelute de cartofi si spanac de post »

Comments

  1. GelaDumi says

    March 31, 2013 at 6:05 pm

    Superba parada, incantare pentru ochi si papile,fiecare reteta, practic, e o provocare pentru activitatea ce va urma prin bucatarii in etapa de timp ce ne asteapta de sarbatori. Felicitari tuturor,sunteti minunati! Felicitari, Paula, ai fost o gazda minunata si ai pus foarte frumos in valoare tot ce au realizat colaboratorii tai! Te pup!

    Reply
  2. FLORY says

    March 31, 2013 at 6:38 pm

    O parada de zile mari,retete una si una!
    Felicitari tuturor!

    Reply
  3. dulciuri si nu numai says

    March 31, 2013 at 6:41 pm

    Paula te felicit inca o data pt ingredientele alese. Drept dovada ai obtinut o parada minunata care cu siguranta va fi o sursa de inspiratie pt multi dintre noi;Te pup si-ti doresc spor la bucatarit!

    Reply
  4. Liana says

    March 31, 2013 at 6:42 pm

    Ce paradă frumoasă! Care mai de care mai frumoase și mai apetisante rețetele. Mulumim de găzduire, Paula!

    Reply
  5. Alexandrina says

    March 31, 2013 at 6:46 pm

    Superbe retete! Felicitari tuturor!
    Multumim, Paula, pentru gazduire si pentru vorbele frumoase pe care le-ai adresat fiecareia dintre noi!

    Reply
  6. catkitchen says

    March 31, 2013 at 7:34 pm

    Ce parada frumoasa , draga mea !!! Imi pare sincer rau ca nu am reusit si eu sa fac ceva , insa timpul se pare ca-mi este cel mai mare dusman in ultima perioada .Sper totusi sa fac fata lunii aprilie , iar voi sa trimiteti si-n casuta mea cele mai minunate retete !!! 😉
    O seara placuta , Paula !!

    Reply
  7. Simona says

    March 31, 2013 at 7:35 pm

    Waw!!! Asta da parada! Mi-am luat lingurita si farfuria si trec pe la fiecare ptr o portie!!
    Felicitari participantelor, felicitari gazdei!!
    Te pup Paula!

    Reply
  8. Anca B. says

    March 31, 2013 at 8:03 pm

    Foarte reusita parada, felicitari tuturor si tie, Paula!

    Reply
  9. Gabriela says

    March 31, 2013 at 8:29 pm

    Cred ca reteta mea s-a pierdut. Am trimis-o pe 12 martie. Anyway, frumoasa parada!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      April 1, 2013 at 6:34 am

      Gabi, imi cer scuze…am verificat acum, si reteta era in spam 😀 Am adaugat-o la parada. Multumesc frumos!

      Reply
    • Gabriela says

      April 1, 2013 at 7:38 am

      Multumesc frumos, Paula!:))

      Reply
  10. johanna says

    March 31, 2013 at 9:39 pm

    foarte frumoasa parada si delicioasa.deja salivez la multe dintre retete

    Reply
  11. Cristina says

    April 1, 2013 at 3:04 am

    Minunata parada. Retete una si una. Felicitari gazdei si participantelor.

    Reply
  12. Mihaela says

    April 1, 2013 at 4:18 am

    Paula, mii de multumiri pentru gazduire, parade asta m-a prins chiar dupa ce frigiderul meu e gol, nici un fel de dulce, toate au plecat la alte casute :) Si ce mult mi-au facut cu ochiul nucile Cristinei, pe langa multe altele, de as putea numai sa iau una din ecran :)) Frumoasa parade de inceput de primavara!

    Reply
  13. Angelica says

    April 1, 2013 at 4:31 am

    Bravo Paula!!!Totul arata fabulos!
    Felicitari!

    Reply
  14. Cristina s World says

    April 1, 2013 at 5:47 am

    Ce de bunatati! Bravo tuturor!!!

    Eu am o mica rugaminte: blogul meu se numeste Cristina’s World, nu Cristina’s Blog cum apare in parada si te-as ruga sa modifici :)
    Multumesc frumos!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      April 1, 2013 at 6:33 am

      Cristina, imi cer scuze :) Am corectat deja!

      Reply
    • Cristina s World says

      April 1, 2013 at 10:34 am

      Sarut mana! 😀

      Reply
  15. DisturbinglyDelicious says

    April 1, 2013 at 8:52 am

    Ce parada de vis! Retete care mai de care mai delicioase. Imi pare rau ca nu am putut participa avand in vedere cat de mult iubesc nucile. :(. Felicitari organizatoarei, gazdei si participantilor. O saptamana frumoasa!

    Reply
  16. gaby bucataras says

    April 1, 2013 at 9:22 am

    Foarte frumos!
    Pup eu gaza draga!

    Reply
  17. Irina (Bucataria Irinei) says

    April 1, 2013 at 10:25 am

    Cate una din fiecare as vrea… Toate arata minunat!
    O parada de nota 10+ Paula.

    Reply
  18. Ile says

    April 1, 2013 at 11:16 am

    Ce paradă frumoasă și gustoasă! O minunăție! Felicitări tuturor!

    Reply
  19. Olguta says

    April 1, 2013 at 11:34 am

    O parada de nota 10 cu reteta care mai de care mai imbietoare. Felicitari, Paula si multumim de gazduire :)

    Reply
  20. Laura Nechita says

    April 1, 2013 at 4:19 pm

    m-am plimbat, am salivat, totul este la superlativ! felicitari si frumoasei gazde si participantilor talentati!

    Reply
  21. Rita Oarga says

    April 1, 2013 at 4:35 pm

    Felicitari, fetelor! Mi-a facut o imensa placere sa admir aceasta parada delicioasa. Aici ma voi intoarce ori de cate ori voi avea nevoie de inspiratie pentru un desert cu nuci si cacao.
    Va imbratisez cu drag.
    Multumim de gazduire, Paula!

    Reply
  22. AlinaS. says

    April 1, 2013 at 4:50 pm

    Sper ca a ajuns mesajul, iar blogger nu tine cu mine.

    Reply
  23. AlinaS. says

    April 1, 2013 at 4:50 pm

    Ce bine e aici la tine! Ce parada frumoasa si delicioasa! Felicitari tuturor pentru asa preparate minunate si multumim Paula de gazduire! Seara frumoasa!

    Reply
  24. Anonymous says

    April 1, 2013 at 4:54 pm

    Claudia,
    Multumim Paula.Pupici.

    Reply
  25. Corina Ureche says

    April 1, 2013 at 5:21 pm

    O parada superba!
    Imi pare rau ca nu am pregatit si eu ceva, desi asa am intentionat. Insa va admit tare de tot pe voi :*

    Reply
  26. Haplea says

    April 1, 2013 at 5:42 pm

    Foarte frumoasa parada!Felicitari!

    Reply
  27. Liana10 says

    April 1, 2013 at 11:12 pm

    Astea da prajituri cu nuci!! Toate-s una si una! Felicitari tuturor si tie, Paula, iti multumim de primirea generoasa! pupici

    Reply
  28. Alina Vicu says

    April 2, 2013 at 6:24 am

    Frumoasa parada! Felicitari pentru organizare, draga mea!
    Pup!

    Reply
  29. Paula Gafitescu says

    April 2, 2013 at 1:11 pm

    Ma bucur mult ca va place parada mea. Adevarul este ca am avut participanti de nota 10+, cu retete minunate care au facut posibila aceasta parada! Va multumesc mult!!

    Reply
  30. Cătău says

    April 2, 2013 at 3:59 pm

    superbbb…toate arata tare deliciossssssss…

    Reply

Leave a Reply to Ile Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316