• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Torturi / Tort de ciocolata cu mousse de iaurt si zmeura

Torturi

Tort de ciocolata cu mousse de iaurt si zmeura

Zilele trecute am primit o invitatie frumoasa de a participa la concursul lansat de Danone pentru titlu de Blog Chef. Ce sa fac…sa particip?… sa nu particip? Dificila problema….
Sa fii Chef e tentant, chiar daca doar pentru cateva clipe, iar premiul e la fel de tentant :). Insa pe langa toate acestea sunt constienta ca miza e mare si ca lupta va fi pe masura. Ramane de vazut ce va fi…eu am ales sa particip pana la urma si pentru acest lucru m-am pregatit sufleteste.
Tort de ciocolata cu mousse de iaurt si zmeura_6
Tortul l-am realizat cu mari emotii. L-am proiectat in minte intr-o noapte- l-am visat, mi l-am imaginat cum o sa arate, m-am trezit devreme pentru ca nu mai aveam stare in pat…si am purces la treaba. O treaba destul de lunga, dar rezultatul a fost spectaculos. Si nu ma refer doar la aspect (care mai lasa de dorit 😛 ) dar gustul a fost…mi-e greu sa-l descriu, dar stiu ca m-am emotionat in momentul in care am inghitit prima bucatica. A fost perfect, nu cred ca mi-as putea dori ceva mai mult de la un desert. Sincer va spun!
Tort de ciocolata cu mousse de iaurt si zmeura_1
Blat
40 gr unt
30 gr zahar
100 gr ciocolata neagra 70%
2 oua mari
1/3 lingurita sare
1 lingurita esenta de vanilie
50 gr faina
10 gr cacao
1/2 lingurita praf de copt
1 lingura lapte
40 gr smantana grasa
 
Mousse de iaurt cu crema de whisky
150 gr ciocolata alba
100 gr iaurt Danone Nutriday
2 foi gelatina (se pot pune si 3 pentru siguranta)
2 linguri crema de whisky
1 lingurita esenta de vanilie
250 gr smantana grasa sau smantana pt frisca
1 lingurita zahar vanilat
 
Mousse de zmeura
100 gr zmeura
10 gr zahar brun
50 gr ciocolata alba
50 gr iaurt Danone Nutriday
2 foi gelatina
1 lingurita esenta de vanilie
200 ml smantana grasa de gatit sau pt frisca
 
Glazura
60 gr ciocolata neagra 70%
25 gr de unt
1 lingura lapte
 
Frisca
100 ml smantana grasa de gatit
1 lingurita zahar pudra
 
Fundite de ciocolata
50 gr ciocolata neagra 70%
1 lingura smantana grasa
 
Timp de preparare: 2-3 ore Timp de coacere: 40 min.
Tort de ciocolata cu mousse de iaurt si zmeura_5
V-am spus ca e ceva de munca, nu? Deci pregatiti-va cu rabdare, si odihniti-va bine cu o seara inainte 😛 Nici chiar asa, doar ca tortul solicita putin timp :)
 
Blat
Pregatim o forma de tort de diametru 16-18 cm. O ungem bine cu unt iar fundul il tapetam cu hartie de copt. Pe laterale presaram cacao. 
Untul il topim impreuna cu ciocolata si zaharul pe foc mic. Lasam putin la racit. Adaugam ouale pe rand si amestecam bine dupa fiecare adaugare. Separat amestecam faina cu cacaoa, sarea si praful de copt. Smantana o diluam cu o lingura de lapte.
 
Peste crema de unt si ciocolata punem smantana si amestecam bine, apoi adaugam ingredientele uscate si le incorporam usor folosindu-ne de un tel, acelasi tel pe care l-am folosit pe tot parcursul procesului.
 
Preincalzim cuptorul la 150 de grade. Turnam compozitia de tort in tava si nivelam apoi o dam la cuptor cand acesta este incins.
 
Dupa 30 de minunte am redus focul la 140 de grade si am mai lasat 10 minute. Scoatem tava din cuptor si mai lasam tortul in tava inca 10-15 minute, dupa care putem sa-l transferam pe un gratar.
 
Tort de ciocolata cu mousse de iaurt si zmeura
 
Blatul meu a crapat putin, dar nu a fost problema ca l-am nivelat eu, apoi l-am taiat in doua, asta binenteles dupa ce s-a racit.
 
Buun, partea mai usoara a trecut. Acum trecem la crema – tot usoara, mai grea e asambalarea. Incepem cu mousse-ul de zmeura.
 
Mousse de zmeura
Punem zmeura cu zaharul pe foc si o incalzim bine, fara a o fierbe, pana cand zaharul e topit complet. Pisam zmeura cu ajutorul unei furculite apoi o strecuram ca sa scapam de semintele mai putin placute. 
Punem foile de gelatina la hidratat in apa foarte rece. Ciocolata alba o topim la bain marie. 
 
 
Punem sucul de zmeura rezultat din nou pe foc, adaugam ciocolata topita si omogenizam. Cand compozitia e fierbinte oprim focul si adaugam gelatina scursa amestecand bine de tot. Lasa putin la racorit apoi adaugam esenta de vanilie si iaurtul si amestecam bine. Dam la rece.
 
Smantana o mixam la viteza maxima timp de 1 minut, apoi adaugam zaharul pudra si mai mixam pana cand devine pufoasa si consistenta. Incorporam usor frisca in crema de zmeura si ciocolata racita. 
Acum vom avea nevoie de ajutorul unei forme de prezentare de 8-10cm diametru, sau un inel detasabil…sau orice forma rotunda fara fund :P. Luam o farfurie intinsa, punem folie alimentara apoi forma rotunda peste folie. Umplem forma cu o parte din mousse-ul de zmeura si apoi o acoperim tot cu folie alimentara. Dam la congelator timp de jumatate de ora.
 
Punem o parte din blat inapoi in tava in care am copt tortul – forma mea de tort avea peretii foarte inalti si m-au ajutat mult la asamblare, daca nu aveti astfel de forma va trebui sa folosi un inel ajustabil. Peste blat turnam restul de mousse de zmeura apoi punem cealalta jumatate de blat si dam la rece.
 
 
Mousse de iaurt si crema de whisky
Punem foile de gelatina la hidratat in apa foarte rece. Topim ciocolata alba la bain marie, adaugam iaurtul si amestecam bine, apoi reintoarcem compozitia pe foc pana cand se incalzeste suficient, fara a fierbe. Adaugam gelatina si amestecam bine de tot. Lasam putin la racorit apoi adaugam crema de whisky si esenta de vanilie si omogenizam.
 
Smantana o mixam la viteza mare timp de 1 minut apoi adaugam zaharul pudra si mai mixam pana devine pufoasa. Incorporam usor frisca cu miscari de jos in sus in crema de ciocolata rece.
 
 
Scoatem forma cu mousse-ul de zmeura din congelator si o rasturnam peste tort. A mea nu a iesit foarte usor din forma, dar pana la urma m-am descurcat eu si am pus-o unde trebuia :) De jur imprejurul mousse-ului de zmeura punem si mousse-ul de iaurt, daca avem compozitie suficienta putem pune si deasupra. Tortul il dam la rece pana a doua zi cand urmeaza finisajul :)
 
 
Decor
Pentru funditele de ciocolata nu am poze, din pacate eram prea obosita si nu am mai fost in stare sa le fac 😀
Taiem fasii din hartia de copt lungi de 10cm si late de 2cm. Topim ciocolata impreuna cu smantana pe bain marie, apoi intindem ciocolata pe fiecare fasie cu ajutorul linguritei. Dam la rece 10 minute, dupa care pliem fasiile astfel incat sa formam fundite si le dam din nou la rece.
Tort de ciocolata cu mousse de iaurt si zmeura_2
Mixam 100 ml smantana cu o lingurita zahar vanilat pana cand obtinem o frisca ‘bat’. Dam la rece.
 
Ciocolata neagra, untul si laptele le topim la bain marie. Lasam glazura 10-15 minute la temperatura camerei apoi o ‘turnam’ peste tort astfel incat sa curga usor pe laterale si dam din nou tortul la rece.
Tort de ciocolata cu mousse de iaurt si zmeura_3
Cand glazura este intarita ornam tortul cu frisca, cu zmeura si cu funditele de ciocolata pe care le-am desprins usor de pe hartia de copt.
 
Ahhh, cate emotii pentru acest tort. Nici nu vreau sa va spun ca m-au coplesit efectiv timp de doua zile pana in momentul in care l-am vazut gata, am vazut ca este asa cum voiam, si ca nu am reusit sa-l transform intr-o catastrofa :))) Iar momentul degustarii a fost ca ‘cireasa de pe tort’, a fost punctul culminant in care au explodat simturile….apoi m-am linistit :) Da, e bun, e extrem de bun….e perfect! Dulce, acrisor, ciocolatos!
Am scris mult, am pus poze multe…acum ne apropiem de final.
Sper sa va placa si voua si sper sa primeasca votul vostru aici in cadrul concursului.  
O feliuta vrea cineva?
Tort de ciocolata cu mousse de iaurt si zmeura_4


147 Comments

« Chocolate Orange Cupcakes – Cupcakes cu ciocolata si portocale
Cornuri cu branza si cascaval »

Comments

  1. Gabriela says

    February 10, 2013 at 10:05 pm

    Tortul este minunat, Paula! Mult succes la concurs!

    Reply
  2. Bianca says

    February 10, 2013 at 10:23 pm

    Bafta, sper sa castigi, arata mortal:))))))

    Reply
  3. Anca Lasan says

    February 10, 2013 at 11:04 pm

    Minunat tot ceea ce faci!!! j’adore:)

    Reply
  4. Dohotariu-Avram Alina says

    February 10, 2013 at 11:26 pm

    Da, eu vreau o feliuță! E superb tortul tău! Baftă multă!

    Reply
  5. Nicol Alldaycooking says

    February 11, 2013 at 5:30 am

    E superb! Multă bafta!

    Reply
  6. Kyra says

    February 11, 2013 at 6:10 am

    Minunat tort!
    Aromat, elegant, elaborat!
    Reusit!
    Succes pentru obtinerea titlului.

    Reply
  7. Anonymous says

    February 11, 2013 at 6:59 am

    Mult mult succes la concurs, tortul minunat ca de altfel tot ce faci.Gabriela

    Reply
  8. Anca B. says

    February 11, 2013 at 7:06 am

    SUPERB! Spectacol in toata regula…cum ne-ai obisnuit! Mult succes!

    Reply
  9. Cristina says

    February 11, 2013 at 7:13 am

    Bafta Poliana! Tortul arata foarte apetisant!

    Reply
  10. Anonymous says

    February 11, 2013 at 7:37 am

    Un tort superb ca de fiecare data,mult succes si sa ne mai incanti cu asemenea minunatii.Spune-mi unde ai gasit forma aia inalta de tort.Te sarut si-ti tin pumnii.

    Reply
  11. Buburuza Bubu says

    February 11, 2013 at 7:45 am

    Wow ce bunatate!!!!Un tort pe gustul meu! Mult Succes! Hugs

    Reply
  12. Cristina says

    February 11, 2013 at 8:14 am

    Eleganta si rafinament . Succes la concurs.

    Reply
  13. Cretu Veronica says

    February 11, 2013 at 8:18 am

    Arata intr-adevar de nota 10.Mie imi place foarte mult! Mult noroc in concurs!

    Reply
  14. Andie says

    February 11, 2013 at 8:29 am

    Foarte misto tortul, e unul din preferatele mele la concurs. Bafta!

    Reply
  15. Dorina says

    February 11, 2013 at 8:35 am

    Arata criminal , bafta , meriti premiul si titlul!

    Reply
  16. Alina Vicu says

    February 11, 2013 at 8:41 am

    Arata demential tortul! Succes la concurs! Pup

    Reply
  17. Diana Oana says

    February 11, 2013 at 8:49 am

    Sper sa fii printre favoriti, e chiar minunat tortul! Mult succes!
    O saptamana frumoasa :*

    Reply
  18. Adina says

    February 11, 2013 at 9:18 am

    Gata, pana aici,nu mai vorbesc cu tine!:))
    Ce inseamna capodopera asta ametitoare?:)))

    MORTAL!!!!!!!!!!!!!!

    Reply
  19. gaby bucataras says

    February 11, 2013 at 9:38 am

    Doamne cum arata!!!
    Bafta Paula!

    Reply
  20. monica dan says

    February 11, 2013 at 9:50 am

    nu imi vine sa imi iau ochii de la poze! e minunat!!!!

    Reply
  21. Paula Gafitescu says

    February 11, 2013 at 10:01 am

    Gabriela, multumesc frumos! Te pup

    Reply
  22. Paula Gafitescu says

    February 11, 2013 at 10:02 am

    Bianca multumesc frumos! Vedem noi ce va fi :) Pupici

    Reply
  23. Paula Gafitescu says

    February 11, 2013 at 10:03 am

    Anca, iti multumesc pentru aprecierei, esti prea draguta :) Te pup

    Reply
  24. Paula Gafitescu says

    February 11, 2013 at 10:06 am

    Alina, cu drag te servesc. Multumesc, bafta si tie! Pup

    Reply
  25. Paula Gafitescu says

    February 11, 2013 at 10:07 am

    Multumesc Nicol, bafta si tie!! Pupici

    Reply
  26. Paula Gafitescu says

    February 11, 2013 at 10:08 am

    Kyra, multumesc frumos pentru cuvintele tale :) Te pup

    Reply
  27. Paula Gafitescu says

    February 11, 2013 at 10:10 am

    Gabriela, iti multumesc frumos! Tu esti o draguta, ca de obicei! Pupici

    Reply
  28. Paula Gafitescu says

    February 11, 2013 at 10:14 am

    Anca multumesc, ma bucur mult ca-ti place :) Sper sa fie cu noroc 😛 Pupici

    Reply
  29. Paula Gafitescu says

    February 11, 2013 at 10:20 am

    Cristina, multumesc frumos! Sa fie 😉 Pup

    Reply
  30. Paula Gafitescu says

    February 11, 2013 at 10:21 am

    Anonim, iti multumesc pentru sustinere si pentru cuvintele frumoase! Forma de tort am luat-o de aici: http://www.pretulverde.ro/produse/317-pentru-bucatarie/320–tavi-si-forme-pentru-gatit/

    Reply
  31. Paula Gafitescu says

    February 11, 2013 at 10:22 am

    Buburuza, ma bucur mult ca-ti place si multumesc pentru incurajari! :)

    Reply
  32. Paula Gafitescu says

    February 11, 2013 at 10:24 am

    Cristina, iti multumesc frumos! Te pup

    Reply
  33. Paula Gafitescu says

    February 11, 2013 at 10:24 am

    Veronica, esti tare draguta si-ti multumesc pentru aprecieri :) Pup

    Reply
  34. Paula Gafitescu says

    February 11, 2013 at 10:25 am

    Andie, cat ma bucur sa aud asta! Multumesc mult, te pup!

    Reply
  35. Paula Gafitescu says

    February 11, 2013 at 10:26 am

    Dorina, multumesc frumos :) Pana la titlu mai este cale lunga, dar iti multumesc pentru incredere! Pupici

    Reply
  36. Paula Gafitescu says

    February 11, 2013 at 10:27 am

    Alina, iti multumesc! Bafta multa si tie! Pup

    Reply
  37. Paula Gafitescu says

    February 11, 2013 at 10:27 am

    Diana, multumesc mult de tot! Sa vedem ce reusesc cu votarea asta :) Te pup

    Reply
  38. Paula Gafitescu says

    February 11, 2013 at 10:28 am

    Adina, esti tare simpatica!! ma bucur mult ca-ti place tortul meu, te servesc cu o felie…ca sa am certitudinea ca mai vorbesti cu mine :)

    Reply
  39. Paula Gafitescu says

    February 11, 2013 at 10:29 am

    Gaby, iti multumesc mult! Te pup

    Reply
  40. Paula Gafitescu says

    February 11, 2013 at 10:29 am

    Monica, ma bucur mult ca-ti place! Pup

    Reply
  41. Arina says

    February 11, 2013 at 11:56 am

    Paula, arata minunat! Multa bafta la concurs, te voi sustine :).

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 15, 2013 at 5:48 am

      Multumesc mult Arina! Pup

      Reply
  42. Alice says

    February 11, 2013 at 12:00 pm

    bafta1 sa-mi aduci aminte sa te votez si cand! pup

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 15, 2013 at 5:48 am

      Alice, iti multumesc. O sa te trag de maneca 😛

      Reply
  43. mirela says

    February 11, 2013 at 1:04 pm

    Foarte frumos!!!!BAFTAAAAA!!!!!!PUPPP!!!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 15, 2013 at 5:49 am

      Mirela, multumesc! Sa fie! :*

      Reply
  44. Ile says

    February 11, 2013 at 1:17 pm

    Arată demențial!!! Felicitări!!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 15, 2013 at 5:52 am

      Multumesc mult! Pup

      Reply
  45. Top Cuisine avec Lavi says

    February 11, 2013 at 1:20 pm

    Paula, m-ai omorat! Sunt in drum spre tine, sper sa mai ai o feliuta!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 15, 2013 at 5:52 am

      Lavi, ma bucur mult ca-ti place :) Feliuta nu mai am 😛

      Reply
  46. Sara & Miki says

    February 11, 2013 at 1:24 pm

    Minunat…. bafta!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 15, 2013 at 5:52 am

      Multumesc mult!

      Reply
  47. Alex says

    February 11, 2013 at 1:36 pm

    Minunat tort tau! arata super! :*
    Mult noroc in concurs!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 15, 2013 at 5:53 am

      Alex, iti multumesc. Sa fie;) Pup

      Reply
  48. Disturbingly Delicious says

    February 11, 2013 at 2:46 pm

    E minunat, Paula!!! Mmmm…ce-as manca si eu o felie! Trebuia sa il fi publicat mai devreme ca ajungea si asta la apropo 😉

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 15, 2013 at 5:53 am

      Diana :))) Da, cum nu m-am gandit mai devreme 😛 Oricum…ma bucur ca-ti place! Pup

      Reply
  49. Disturbingly Delicious says

    February 11, 2013 at 2:46 pm

    Ah! Bafta la concurs <3

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 15, 2013 at 6:19 am

      Multumesc Diana :)

      Reply
  50. Mihaela Mihalache says

    February 11, 2013 at 2:47 pm

    Sigur vei castiga :) Arata de nota 20+
    Pupici

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 15, 2013 at 6:19 am

      Mihaela, multumesc mult…dar asta e doar o etapa din concurs :) Pup

      Reply
  51. Mihaela says

    February 11, 2013 at 2:54 pm

    Mama mia, ce frumusete ! Si cata crema ! Exceptional !

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 15, 2013 at 6:19 am

      Ma bucur ca-ti place Mihaela!

      Reply
  52. Daniela says

    February 11, 2013 at 4:52 pm

    Superb… nu am cuvinte sa exprim cum arata tortul… Bafta la concurs !!!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 15, 2013 at 6:20 am

      Daniela, iti multumesc! Sa fie 😉 Pup

      Reply
  53. diamond says

    February 11, 2013 at 5:05 pm

    dna, sunteti terorista? :)) valei, mama! arata fantastic! :*

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 15, 2013 at 6:21 am

      Diamond :)) esti simpatica! Ma bucur ca-ti place!

      Reply
  54. Rocsy Ciobanu says

    February 11, 2013 at 5:32 pm

    Sincer este senzational.Multa bafta!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 15, 2013 at 6:21 am

      Rocsi, multumesc mult! Pup

      Reply
  55. Rita Oarga says

    February 11, 2013 at 8:22 pm

    Felicitari, Chef Paula! Nu ma indoiesc nici un pic ca vei castiga concursul. Reteta e excelenta, iar pozele de-a dreptul fabuloase! Chiar si suportul de tort se asorteaza la perfectiune. E clar ca ai fost foarte inspirata. Nici nu e de mirare daca ai adormit planificandu-l. Vad ca semanam destul de mult. :)))
    Ce avem de facut? Trebuie sa te votam? Sa ma tragi de maneca! Serios! Trebuie sa castigi neaparat.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 15, 2013 at 6:22 am

      Multumesc mult Rita, cuvintele tale imi ajung direct la suflet :) Insa aceasta e doar e etapa a concursului, nici nu se stie daca voi ajunge in finala :) Iti multumesc mult pentru sustinere. Te pup!

      Reply
  56. Rita Oarga says

    February 11, 2013 at 8:27 pm

    De-abia acum am observat unde trebuie sa votez. Done! M-am uitat la toate. Trtul tau e cu mult peste restul concurentilor. Bafta multa!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 15, 2013 at 6:22 am

      Rita, esti prea draguta, multumesc! Insa am o concurenta serioasa 😀

      Reply
  57. Licuta Marin says

    February 11, 2013 at 8:54 pm

    Minunat arata tortuletul si e tare apetisant!!!Te pup si bafta!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 15, 2013 at 6:23 am

      Multumesc Licuta, bafta si tie!!! Pupici

      Reply
  58. The Wandering Oltean says

    February 11, 2013 at 9:30 pm

    WOW! Extraordinar de bine arata. Am ramas fara cuvinte.
    Felicitari!
    Succes la concurs!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 15, 2013 at 6:24 am

      Oltean, iti multumesc mult pentru aprecieri! Sa fie 😉

      Reply
  59. Disturbingly Delicious says

    February 11, 2013 at 9:39 pm

    Ce imprastiata sunt! Abia acum am vazut ca trebuia sa si votam! Done!!! Bafta!!!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 15, 2013 at 6:24 am

      :)) Diana, multumesc mult! Pup

      Reply
  60. Delicious Flavours says

    February 12, 2013 at 7:12 am

    Fata draga, tortul este…AMAZING! 😀
    Multa multa bafta sa ai, te pup!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 15, 2013 at 6:24 am

      Angela draga, iti multumesc mult pentru sustinere! Te pup

      Reply
  61. Carol says

    February 12, 2013 at 7:17 am

    O minunatie. Sper sa fii castigatoare si sa trimiti tuturor o feliuta din tortul tau delucios. Felicitari si succes!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 15, 2013 at 6:25 am

      Carol ce bine ar fi sa fie asa :) Multumesc mult! Pup

      Reply
  62. Anonymous says

    February 12, 2013 at 7:45 am

    Bafta multa! Arata foarte…delicios

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 15, 2013 at 6:25 am

      Multumesc mult Anonim!

      Reply
  63. Miha says

    February 12, 2013 at 4:42 pm

    Super tort! De senzatie! 😉

    Bafta multa!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 15, 2013 at 6:25 am

      Miha, iti multumesc,. Bafta si tie, nici al tau nu e mai prejos! Pup

      Reply
  64. dulciuri si nu numai says

    February 12, 2013 at 6:12 pm

    F frumos arata atat tortul cat si feliuta! Dupa parerea mea pana acum tortul tau este in top 3 la Nutriday Blog Chef. Multa bafta!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 15, 2013 at 6:26 am

      Alina iti multumesc pentru incredere :) Te pup

      Reply
  65. raluka says

    February 12, 2013 at 7:22 pm

    super!te sustin pe nutriday!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 15, 2013 at 6:26 am

      Ralucka, iti multumesc frumos!

      Reply
  66. Micuta bucatarie says

    February 12, 2013 at 8:31 pm

    Wow… din partea mea deja ai castigat! Arata minunat, cat despre gust, sunt sigura ca nu este mai prejos. Multa bafta!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 15, 2013 at 6:27 am

      Ramona, esti tare draguta. Acum incepe batalia, vom vedea ce va fi :) Multumesc!

      Reply
  67. Mihai says

    February 12, 2013 at 8:53 pm

    Prevad o bataie mare la concurs… dar tu ai sanse mari.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 15, 2013 at 6:27 am

      Mihai, multumesc :) Cu preparatul tau, nici nu e de mirare ca va fi bataie :)

      Reply
  68. Timea says

    February 12, 2013 at 10:02 pm

    Arata perfect tortul!!! Bravo din nou Paula pentru un aspect de nota 10. Bafta la concurs.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 15, 2013 at 6:28 am

      Timea, iti multumesc frumos! Sa fie 😉

      Reply
  69. Ghiocel07 says

    February 13, 2013 at 6:49 am

    Arata superb! Gustul sigur este pe masura. Ai avut ceva de muncit dar sigur a meritat. Bafta la concurs.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 15, 2013 at 6:28 am

      Ghiocel iti multumesc, sper sa fie! :)

      Reply
  70. catkitchen says

    February 13, 2013 at 7:32 am

    Si eu am primit minunata invitatie :), insa nu mai pot face fata provocarilor … Ma bucur in schimb ptr voi toate cele care puteti participa .Multa bafta , draga mea !!!! Tortul arata extraordinar de bine , iar munca ta sper sa fie frumos rasplatita !!
    Te imbratisez !!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 15, 2013 at 6:29 am

      Magda, era frumos sa fi participat si tu, sigur erai printre favoriti!
      Dar, iti multumesc pentru urari si incurajari 😉 Sper sa fie totul bine. Te pup

      Reply
  71. Anonymous says

    February 15, 2013 at 9:39 am

    Multa bafta la concurs!!!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 18, 2013 at 8:56 pm

      Multumesc mult!!

      Reply
  72. speranta says

    February 15, 2013 at 1:07 pm

    off,nu mai zic nimica.deja imi ploua in gura.succes pop week.placut

    Reply
  73. simplu si bun says

    February 15, 2013 at 1:08 pm

    Felicitari, arata de milioane, sper sa gasesc timp sa-l incerc si eu, ca tare mai stam rau la acest capitol…
    Muuulta bafta la concurs, trebuie votat in fiecare zi?
    Pupici, Daiana

    Reply
  74. Mihaela Cercel says

    February 15, 2013 at 1:12 pm

    Superb tort ! Bafta !

    Reply
  75. Daciana says

    February 15, 2013 at 1:54 pm

    Paula, tortul tau este de senzatie!
    Sper sa castigi. Meriti! :)
    Pup, Daciana

    Reply
  76. Corina Ureche says

    February 15, 2013 at 3:15 pm

    Paula, ce superbitate de tooort. Succes!!! :***

    Reply
  77. Antoaneta Moga says

    February 16, 2013 at 3:32 pm

    Tortul arata excelent. Felicitari si la cat mai multe articole cu torturi si prajituri. Sunt preferatele mele.

    Reply
  78. Paradis says

    February 22, 2013 at 10:26 pm

    Wow ce bine arata! Sigur am sa-l incerc cit de curind!Minunat! Pup..

    Reply
  79. Gabriela says

    February 23, 2013 at 8:24 pm

    Tortul tau e demential!!!

    Reply
  80. geta says

    March 5, 2013 at 7:33 am

    bunA!
    PLEASE HELP!AM INCERCAT DE-A LUNUL TIMPULUI CATEVA RETETE DE CREMA ASEMANATOARE CU A DUMNEAVOASTRA;CHIAR SAMBATA L-AM FACUT PE ACESTA.dar am o rpoblema in momentul in care incorporez ciocolata in frisca m-i se taie.:( stiti cumva care e motivul?cred ca am patiti-o de vreo 4 ori!ne-a placut mult tortul acesta,e minunat!si as vrea sa il refac sambata pt o prietena.ma puteti ajuta cu niste sfaturi legate de incorporarea ciocolatei in frisca,va rog?multumesc mult!

    Reply
    • BARZA LICENTIATA says

      May 4, 2013 at 8:57 pm

      Salut! Imi pare rau ca nu am dat de comentariul tau azi dimineata, inainte de a pati ce ai patit si tu… si am stricat un rand de crema, pe cel cu crema de whisky, in conditiile in care cea de zmeura mi-a iesit din prima perfect… m-am lamurit intre timp: norocul incepatorului…dar la cea cu whisky… Si ca tot patitul, dupa aceea m-am priceput: am bagat pt 15 min in congelator crema cu ciocolata… cam facuse pojghita de gelatina deasupra,am omogenizat-o cu mixerul si apoi am amestecat-o tot cu mixerul impreuna cu frisca batuta bine,la temperatura camerei. Rezultatul : o minunatie de crema ! Mult succes data viitoare!!!

      Reply
  81. Paula Gafitescu says

    March 5, 2013 at 8:16 am

    Buna Geta, imi pare rau ca ai avut experiente neplacute cu crema. Uite ce sfaturi iti pot da eu:
    – ciocolata trebuie sa fie rece, de la frigider
    – frisca nu trebuie batuta bat, doar pana cand capata consistenta. Eu folosesc mereu smantana dulce pentru frisca, nu stiu daca asta e un avantaj sau nu. La fel, frisca trebuie sa fie rece de la frigider in momentul incorporarii.
    – la incorporare se pun prima data 2-3 linguri de frisca in ciocolata si se amesteca usor pana la incorporare. Apoi se pune restul de frisca si se incorporeaza usor cu miscari de jos in sus cu ajutorul unei spatule sau linguri de lemn, in nici un caz nu mixerul. Nu se exagereaza cu amestecatul, asta poate duce la taierea cremei.
    Sper sa fie de ajutor explicatiile mele, si chiar sper sa va iasa crema data viitoare :)

    Reply
  82. Anonymous says

    March 28, 2013 at 7:23 am

    La crema de zmeura nu ati spus cata gelatina?as vrea sa fac crema si vreau sa fie bine.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 28, 2013 at 11:59 am

      Imi cer scuze, se pare ca am omis :)
      Tot doua foi de gelatina, am corectat si in reteta.
      Multumesc pentru atentionare!

      Reply
  83. Gina R says

    April 9, 2013 at 5:23 pm

    Esti o minunatie dimpreuna cu tortul tau excelent! Postarea ta e de nota maxima, fotografiile prinse din cat mai multe unghiuri, in intregime te situeaza in topul concursului. Felicitari pentru realizare si succes deplin in final!!

    Reply
  84. Adriana Bradley Photography says

    April 27, 2013 at 4:59 am

    Exceptional!!!!Vai ce pofta !!Foarte frumoasa si prezentarea!!!!

    Reply
  85. BARZA LICENTIATA says

    May 4, 2013 at 9:05 pm

    ESTE DEMENTIAL!!! Ma bucur ca “ai aparut” in calea mea! L-am facut pentru ziua de PASTI… maine ai mei o sa fie in delir, de cand o sa il vada si pana o sa il termine!!!!! Fotografiile m-au convins sa il aleg din zeci, sute de torturi si ma bucur ca am facut alegerea asta! ITI MULTUMESC DIN SUFLET!

    Reply
  86. EsmeraldaZeSmakiem says

    September 13, 2013 at 9:26 pm

    Está precioso! Muy laborioso pero merece la pena.Enhorabuena!

    Reply
  87. EsmeraldaZeSmakiem says

    September 13, 2013 at 9:29 pm

    Precioso!

    Reply
  88. Anonymous says

    January 7, 2014 at 12:38 am

    L-am facut si eu azi ..maine sunt curioasa sa vad daca mi-a iesit …eu tot zic ca mai trebuie inchegata crema cea din jurul celei roze ..mi se pare cam moale si totusi am pus 3 plicuri de gelatina … nu e inchegata cum ar trebuii sa fie , sper sa imi iasa k am musafiri azi de Sf Ion :p .. felicitari ptr tortul asta minunat .bravo !

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      January 7, 2014 at 6:51 am

      Buna. Eu nu sunt o adepta a gelatinei in general, de aceea prefer sa folosesc cantitatea minima necesara. Cand am facut tortul am folosit exact cantitatile scrise si totul s-a inchegat. In mod normal asa ar trebui sa se intample atata timp cat se respecta instructiunile de preparare si se folosesc ingrediente de calitate, si aici ma refer in primul rand la frisca si la ciocolata alba.
      Eu chiar sper sa iti iasa, si sa fie totul bine. Iar crema, chiar daca la inceput pare moale, sa stii ca ea se incheaga in timp. De obicei ii trebuie o noapte intreaga ca sa ajunga la consistenta finala. Petrecere frumoasa azi!

      Reply
  89. Anonymous says

    January 11, 2014 at 3:31 am

    Buna , vreau sa zic ca mi-a iesittttttttttttt …wow ce bunatare de tort , ma bucur mult ca l-am facut …am impresionat pe toata lumea …multumesc din suflet ! Esti minunata cu retetele tale impecabile …. pacat k nu pot sa pun si poza …. te pup :*

    Reply
  90. Dina says

    February 1, 2014 at 12:07 pm

    Buna, acum fac si eu acest tort demential si nu ai scis ce cantitate de zahar pudra se pune la frisca de la crema de zmeura. Oricum, cred ca pun dupa gust. Minunat tortul!!!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 3, 2014 at 2:11 pm

      Buna Dina, Intr-adevar am omis, se pune tot o lingurita de zahar vanilat. Mult spor si sper sa-ti iasa!

      Reply
  91. Anonymous says

    February 26, 2014 at 8:03 am

    Ce diametru are forma de tort, imi puteti spune , va rog frumos? :)

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 27, 2014 at 6:53 pm

      Buna. Forma de tort are 17cm diametru.

      Reply
  92. Anonymous says

    March 11, 2014 at 6:11 am

    Salut! Poti sa imi mai dai cateva detalii te rog, Paula? Cum anume trebuie sa fac daca nu am tava atat de inalta? pot doar sa mut partea detasabila mai sus? Atata tot?

    Si inca ceva: eu stiam ca gelatina nu se adauga in crema fierbinte, ci trebuie sa fie doar calduta. Asa e? Sau am inteles eu gresit?

    Multumesc mult de tot!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 11, 2014 at 9:30 am

      Daca nu ai tava asa inalta poti sa faci tortul putin mai mic, intr-o tava cu diametru mai mare. Sau, pe langa tava sa apelezi si la ajutorul unui inel reglabil pentru torturi, pe care il pui deasupra tavii.

      Gelatina intr-adevar nu trebuie sa fie adaugata in lichidul fierbinte, insa poate sa fie cat de cat cald, nu doar caldut, pentru a se putea topi gelatina si distribui uniform.

      Sper sa-ti fie de ajutor raspunsurile mele :)

      Reply
    • Anonymous says

      March 14, 2014 at 6:19 am

      Multumesc frumos! It’s currently in the making! :) Iti trimit poza daca imi iasa ceva prezentabil :))

      Reply
  93. Mihaela Sava says

    May 28, 2014 at 10:21 am

    Am facut acest minuat tort. Astazi asteptam pareri. Intr-adevar, nu mentionasei de zahar pudra in frisca, am pus dupa gust. Acum vreau sa incerc si o varianta inspirata tot de minunatia asta. Multuemsc Paula. Esti geniala!

    Reply
  94. Clara Epure says

    July 5, 2014 at 5:27 pm

    Arata senzational, trebuie sa il fac si pe acesta :))

    Reply
  95. Anonymous says

    October 16, 2014 at 8:52 am

    super ideea cu interiorul!!!

    Reply
  96. Elena says

    October 27, 2014 at 4:00 pm

    Buna ziua! Saptamana trecuta, am facut acest tort de doua ori. Unul l-am facut in tava de 18 cm iar celalalt in tava de 26 cm. Au iesit impecabile, atat ca aspect cat si ca gust. Glazura este foarte buna, perfecta.
    Sunt pasionata de arta culinara si vreau sa va spun ca blogul dumneavoastra este o sursa de inspiratie in ceea ce priveste dulciurile. Va multumesc si va doresc numai bine!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      December 30, 2014 at 2:06 pm

      Va multumesc frumos pentru cuvintele dumneavoastra. Ma bucur ca ati incercat retetele mele si va mai astept cu drag! Sarbatori fericite va doresc!

      Reply
  97. Elena Madalina says

    December 29, 2014 at 9:43 pm

    Buna seara.Am incercat si eu aceasta reteta de ziua sotului meu pe 27.12 si a iesit excelent.Multumesc si asteptam noi retete la fel de bune.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      December 30, 2014 at 2:07 pm

      Buna Elena. Ma bucur mult ca a iesit bine tortul si ca v-a fost pe plac. Multumesc si eu de urari si va doresc sarbatori fericite!

      Reply
    • Elena Madalina says

      December 31, 2014 at 7:03 pm

      Sarbatori fericite si la multi ani :*

      Reply
  98. Anonymous says

    January 4, 2015 at 7:18 pm

    Buna seara imi spui te rog ce ciocolata ai folosit pentru galzura.multumesc

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      January 5, 2015 at 3:27 pm

      Buna. Folosesc ciocolata neagra Heidi sau Nestle cu procent de cacao > 60%

      Reply
  99. szablyar says

    January 10, 2015 at 11:32 am

    Buna.Pot folosi zmeura congelata?

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      January 12, 2015 at 2:07 pm

      Buna, Cu siguranta merge si cu zmeura congelata. O zi frumoasa!

      Reply
  100. cristina says

    October 11, 2015 at 3:08 pm

    Buna. Caut un tort senzational, cu care sa impresionez musafirii. Mi-a atras atentia aceasta reteta. Ma puteti ajuta? Sa pregatesc acest tort sau imi sugerati o reteta mai spectaculoasa? Va multumesc !

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      October 13, 2015 at 9:01 am

      Buna Cristina. Acest tort este unul foarte bun si apreciat de multa lume care l-a incercat. Eu cred ca ai putea sa faci acest tort.
      Daca iti place ciocolata, poti incerca unul cu mai multa ciocolata, gen Chocolate Mud Cake. Sau chiar acest tort care este foarte bun insa mai complicat: https://www.enjoy-dessert.ro/2015/05/tort-cu-ciocolata-portocale-si-caramel-fara-gluten.html
      Spor la treaba iti doresc!

      Reply
      • cristina says

        October 15, 2015 at 3:15 pm

        Multumesc frumos pentru raspuns. Ma voi opri atunci la acest tort :) Ce-i drept, unul sa arate mai spectaculos, nu am vazut inca :) felicitari

        Reply
  101. Adry says

    June 2, 2017 at 8:07 pm

    Pt forma de 24cm ajunge sa dublez cantitatile?
    Multumesc

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      June 8, 2017 at 7:54 pm

      Da Adriana, cred ca este suficient.

      Reply

Leave a Reply to EsmeraldaZeSmakiem Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316