• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Torturi / Tort cu mousse de ciocolata

Torturi

Tort cu mousse de ciocolata

Azi e Dragobete, si pentru multi dintre noi (mai nou) este o zi minunata in care putem sa ne manifestam/exprimam iubirea. Sunt convinsa ca multi sarbatoriti iubirea fara un motiv anume, si acest lucru este minunat…insa pentru ca azi e o zi speciala, dedicata ei, eu va aduc un tort pe care sper sa-l ‘savurati’ cu placere.
 
Intamplarea a facut ca acest tort sa fie misiunea mea in cadrul Provocarii Secrete gazduita luna aceasta de Diana. Sursa secreta a fost Mihaela care m-a tentat cu acest tort delicios. 
Tort cu mousse de ciocolata_2
Blat
2 oua
2 linguri faina
2 linguri zahar
1 praf sare
1 lingurita esenta de vanilie
 
Mousse de ciocolata
200 gr ciocolata neagra 70% cacao
500 ml smantana pentru frisca
2 linguri zahar pudra
10 gr gelatina
3 linguri visinata
 
Crema de visine
100 gr visine congelate
2 linguri zahar
2 linguri amidon
 
Decor
fulgi de migdale
visine din visinata
 
Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 25 min. Nr portii: 6
Tort cu mousse de ciocolata_1
Pentru blat pregatim o tava de copt de diametru 24cm. O ungem cu unt si o tapetam cu faina. Preincalzim cuptorul la 180 de grade.
 
Batem spuma albusurile cu un praf de sare. Adaugam zaharul, cate o lingura pe rand, si mixam bine pana la topirea completa si abia apoi adaugam urmatoarea lingura. Adaugam galbenusurile si esenta de vanilie si incorporam usor. Faina o incorporam in blat cu miscari usoare de jos in sus. Punem coca in tava si nivelam, apoi introducem tava la cuptor pentru aproximativ 25 de minute. Facem testul cu scobitoarea dupa 20, daca nu iese curata mai lasam 5 minute.
 
Scoatem usor blatul din tava si-l lasam la racit, apoi trecem la crema de visine care este un ‘plus’ de la mine pentru reteta. Imi plac multe visinele in combinatie cu ciocolata, si nu am putut rezista tentatiei.
 
Punem visinele pe foc, asa inghetate cum sunt, adaugam zaharul si lasam sa fiarba 2-3 minute. Amidonul il desfacem cu 1-2 linguri din sucul lasat de visine, si-l punem apoi peste ele. Fierbem 2-3 minute pana se ingroasa, apoi dam la rece.
 
Pentru mousse-ul de ciocolata topim ciocolata neagra pe foc mic impreuna cu 200 ml smantana pentru frisca. Gelatina o punem la inmuiat in 3 linguri visinata rece, o lasam asa 5 minute apoi o adaugam peste crema de ciocolata si mixam bine. O dam la rece.
 
Mixam restul de smantana cu cele doua linguri de zahar pudra pana obtinem o frisca intarita bine. Incorporam frisca in crema de ciocolata racita cu miscari usoare de jos in sus.
 
Pentru asamblare am folosit o tava de tort detasabila cu diametrul de 16cm. Ce am facut cu restul de blat? O sa aflati in curand :)
 
Taiem din blatul nostru de tort un cerc de diametru 16cm. Punem blatul pe fundul tavii, apoi punem crema de visine si nivelam. Peste visine punem mousse-ul de ciocolata si dam la rece peste noapte.
A doua zi trecem varful unui cutit de jur-imprejurul cremei, apoi detasam usor peretii tavii. Pe laterale ornam cu fulgi de migdale, iar deasupra – eu nu am mai pus ciocolata – am ornat cu cateva visine din visinata. A fost un deliciu!! Pentru mine chiar a fost un rasfat, deoarece ciocolata + visine = love!!
 
Sectiune nu am pentru ca n-am mai apucat sa-i fac poze. Dar va dedic acest tort voua, si sa doresc sa va iubiti mult! :)

Tort cu mousse de ciocolata_3


32 Comments

« Cantuccini – biscuiti cu migdale
Cascaval de casa »

Comments

  1. Buburuza Bubu says

    February 24, 2013 at 2:38 pm

    Delicios!Multa Iubire iti doresc!Pup

    Reply
  2. Oana D. says

    February 24, 2013 at 2:53 pm

    Arata foarte bine tortul tau! O seara frumoasa!

    Reply
  3. mirela says

    February 24, 2013 at 3:11 pm

    Foarte,foarte bun!!!!cum ieri am fost ocupata,astazi tanjim dupa ceva,asa ca venim la tine!!!!!pupp!!

    Reply
  4. Haplea says

    February 24, 2013 at 3:26 pm

    Un tort absolut divin!!!

    Reply
  5. Olguta says

    February 24, 2013 at 4:06 pm

    Superb arata… Bravo!

    Reply
  6. ania says

    February 24, 2013 at 4:33 pm

    I love your blog! It’s great :) Feel free to my blog :)) Maybe, you follow my blog ? ♥ (If you like it)

    Reply
  7. Gabriela says

    February 24, 2013 at 4:42 pm

    Vai de mine, ce bunatate de tort! Mai ales ca ai folosit visine din visinata!

    Reply
  8. Rocsy Ciobanu says

    February 24, 2013 at 5:17 pm

    Ai pregatit un tort frumos si foarte gustos.Bravo!

    Reply
  9. Daniela says

    February 24, 2013 at 7:17 pm

    La multi ani si sa fii iubita !!!
    O feliuta de tort pentru o pofticioasa, mai ai ?!

    Reply
  10. Anca Lasan says

    February 24, 2013 at 7:23 pm

    Minunat :)))

    Reply
  11. Mihaela says

    February 24, 2013 at 7:23 pm

    Arata super!

    Reply
  12. Anonymous says

    February 25, 2013 at 7:04 am

    Ma gandeam ca tort o sa avem azi,deci ciocolata si visine o combinatie reusita deci mor de pofta.o zi frumoasa sa ai.Gabriela.

    Reply
  13. Gabriela says

    February 25, 2013 at 7:22 am

    WOW! Mereu intru si savurez din priviri torturile tale. Arata super!

    Reply
  14. Mihaela Mihalache says

    February 25, 2013 at 7:29 am

    ca de obicei, arata minunat si sunt convinsa ca si gustul este sublim :) Pupici

    Reply
  15. Alina Vicu says

    February 25, 2013 at 7:32 am

    Arata imbatator! :) Vreau si eu o felie. 😉
    Pup!

    Reply
  16. Top Cuisine avec Lavi says

    February 25, 2013 at 8:13 am

    Senzational!

    Reply
  17. dian@ says

    February 25, 2013 at 8:16 am

    Foarte frumos tortul, imi place combinatia visine-ciocolata!!

    Reply
  18. mandala says

    February 25, 2013 at 11:13 am

    Arata super !!!

    Reply
  19. Laura @ Transylvanian Kitchen says

    February 25, 2013 at 12:02 pm

    Arata demential tortul tau! Si mousse-ul de ciocolata e super-bun.

    Reply
  20. Cristina says

    February 25, 2013 at 1:18 pm

    Minunat!!!! Cu visine cred ca este o nebunie!

    Reply
  21. Mirela Goleanu says

    February 25, 2013 at 6:08 pm

    Foarte frumos tortul !

    Reply
  22. Simona says

    February 25, 2013 at 6:17 pm

    MMmm… cat de bine arata!!! Dai o portie?!
    Pupici

    Reply
  23. Timea says

    February 25, 2013 at 8:31 pm

    Ce frumuete de tort ai facut. Si e o bunatate, vreau si eu o felie!

    Reply
  24. Liana10 says

    February 26, 2013 at 1:10 am

    Mmm, un tort imbatat! 😉 Imi place o felie mai generoasa, te rog 😉 puup

    Reply
  25. Camy Sweet says

    February 26, 2013 at 6:59 am

    Myyaaaamy arata grozav de delicios!Servesc si eu o feliuta,doar una mica :d,te pup si iti doresc o zi cat mai superba!

    Reply
  26. Antonina says

    February 26, 2013 at 11:38 am

    Doamne, a trecut o vesnicie de cand nu m-am mai uitat pe bloguri. Ce frumos arata tortuletul !! felicitari ! Poli, te rog mult sa te uiti pe mail.. ti-am transmis niste ganduri :) Te imbratisez cu drag ! pe toate de fapt! Va pup fetelor !!

    Reply
  27. Licuta Marin says

    February 26, 2013 at 8:13 pm

    Mmm,e o nebunie tortuletul!!!Arata super bine!Pup!

    Reply
  28. Miha says

    February 26, 2013 at 8:24 pm

    arata grozav! 😉

    Reply
  29. Sara & Miki says

    March 3, 2013 at 5:38 pm

    Minunat, acum l-am descoperit!

    Reply
  30. speranta says

    April 27, 2013 at 7:04 am

    off.nu mai zic nimic:)) multumim.Paste fericit.pop

    Reply
  31. Anonymous says

    November 23, 2013 at 7:21 pm

    dar nu am inteles ce s-a intamplat cu restul de blat?

    Reply
  32. szablyar says

    January 7, 2015 at 8:20 pm

    ce s-a intamplat cu restul de blat?

    Reply

Leave a Reply to speranta Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316