• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Biscuiti / Cantuccini – biscuiti cu migdale

Biscuiti

Cantuccini – biscuiti cu migdale

Cantuccini sunt biscuiti originari din Italia, mai exact din Prato. Numele lor original este ‘biscotti di Prato’ si una din caracteristicile lor este ca sunt biscuiti copti de doua ori. De altfel, biscotti vine din latinul ‘biscoctus’ care inseamna copt de doua ori. Daca mai adaugam si migdale delicioase in compozitia de biscotti ajungem la acesti cantuccini deliciosi, care merg perfect langa o cana de ceai/lapte/cafea.
 Cantuccini - biscuiti cu migdale_2
 
Ingrediente
300 gr faina + extra pentru presarat
3 oua + 1 ou pt uns
100 gr migdale
1/2 plic praf de copt
150 gr zahar
1 lingurita pudra de portocale
1 lingurita esenta de vanilie
1 lingurita amaretto
1/2 lingurita sare
 
Timp de preparare: 40 min. Timp de coacere: 15 min.
 Cantuccini - biscuiti cu migdale_3
 
Modul de preparare al acestor biscuiti este destul de simplu. 
Se incinge cuptorul la 180 de grade. Punem migdalele intr-o tava neaderenta si dam la cuptor pentru 10 minute. Scoatem tava din cuptor si lasam migdalele deoparte.
 
Mixam ouale cu zaharul bine de tot, pana cand compozitia se deschide la culoare. Adaugam esenta de vanilie si lingurita de amaretto apoi omogenizam.
 
Separat amestecam faina cu sarea, pudra de portocale si praful de copt. Punem faina peste amestecul de oua si incepem sa framantam. Vom obtine un aluat destul de moale pe care il punem pe blatul de lucru infainat bine si mai framantam pana obtinem un aluat nelipicios. La nevoie se mai adauga faina.
 
 
Adaugam migdalele asa intregi si le incorporam in aluat. Impartim aluatul in 4 parti egale. Fiecare bucata o intindem intr-un sul de lungime 10-15cm. Punem fiecare sul rezultat intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
 
 
Incingem cuptorul la 200 de grade. Ungem fiecare sul de aluat cu oul batut. Cand cuptorul este incins introducem tava si o lasam acolo pentru 15 minute.  Scoatem tava din cuptor si oprim focul, lasand usa cuptorului inchisa.
 
Fiecare sul il taiem cu un cutit (zimtat ar fi bine, dar eu n-am avut) pe diagonala in felii de aproximativ 2cm grosime. Punem fiecare biscuite inapoi in tava cu taietura in sus.
 
Dam inapoi tava la cuptor si o lasam acolo timp de 10 minute ca sa se usuce biscuitii.  
 
Sunt deliciosi acesti cantuccini iar eu sunt foarte bucuroasa ca am gasit reteta pe blogul unei mari gospodine Laura Laurentiu. Pana nu demult mancasem doar cumparati, si chiar imi doream sa-i fac si in bucataria mea :) Acum am reusit si va invit si pe voi sa-i incercati, merita!! Enjoy!
Cantuccini - biscuiti cu migdale_1


16 Comments

« Cosulete cu somon afumat si crema de branza
Tort cu mousse de ciocolata »

Comments

  1. mandala says

    February 23, 2013 at 2:48 pm

    Arata grozav !

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 4, 2013 at 11:54 am

      Mandala, multumesc mult! Pup

      Reply
  2. Buburuza Bubu says

    February 23, 2013 at 3:35 pm

    O Da!!!Cateva felii langa o cana de cacao cu lapte!!!!Delicios!!!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 4, 2013 at 11:54 am

      Loredana asta este….sunt un deliciu cu lapte!! Pup

      Reply
  3. Mihaela Mihalache says

    February 23, 2013 at 5:56 pm

    am auzit de acesti biscuiti, cred ca sunt tare buuuni! Pupici

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 4, 2013 at 11:55 am

      Miahela, intr-adevra sunt deliciosi, ma bucur ca am gasit reteta pentru ei :) Te pup

      Reply
  4. Rocsy Ciobanu says

    February 23, 2013 at 8:05 pm

    Am facut si eu o data dar cu cacao si nuci..Sunt grozavi.Foarte frumosi sunt.Seara frumoasa!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 4, 2013 at 11:56 am

      Rocsi, multumesc mult! Pup

      Reply
  5. Gabriela says

    February 23, 2013 at 8:20 pm

    Ce bine arata! SUnt foarte interesanti:)

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 4, 2013 at 11:56 am

      Gabriela ma bucur mult ca-ti plac! Pup

      Reply
  6. Liana10 says

    February 24, 2013 at 1:02 am

    Cat de buni sunt!! Am mancat si eu originali, de la mama lor, din Italia, numai ca italienii ii inmuiau intr-un vin licoros, Santa Maria, parca, de m-au luat niste dureri de cap de la el, de numa’numa. 😛 Ii am si eu pe lista, dar nu stiu cand le vine randu’ …puup

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 4, 2013 at 11:58 am

      Liana, sunt tare buni cei originali…cu vin nu i-am incercat 😀 Abia astept sa-i vad si la tine 😉 Pup

      Reply
  7. Paradis says

    February 24, 2013 at 1:24 am

    Yumyum lînga o cafeluta!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 4, 2013 at 11:59 am

      Paradis, asa este 😉 Pup

      Reply
  8. Cristina says

    February 24, 2013 at 10:01 am

    Buni!!! ce as rontai si eu unul…

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 4, 2013 at 11:59 am

      Cristina, te astept la o cafea 😉 Pup

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316