• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Torturi / Tort cu cocos si mango curd – Mango curd & Coconut Cake

Torturi Dulce Romanie

Tort cu cocos si mango curd – Mango curd & Coconut Cake

De cand am vazut la Diana tortuletul ei superb cu lemon curd, am zis ca musai sa fac si eu asemenea isprava.   Arata prea bine si prea era tentant ca sa nu-l incerc….si de cand eu cu pasiunea mea pentru torturi, atat mi-a lipsit sa-l vad :) Citind cu atentie articolul ei am vazut si sursa originala, de unde am luat si eu blatul doar ca eu am inlocuit o parte din faina cu nuca de cocos (un deliciu, ce sa mai zic). Pentru umplutura si frosting am ales o crema de branza plus un mango curd cu ciocolata alba si mascarpone. Sa va mai spun sau vreti sa trecem la reteta? 😛
 
Mai am ceva de adaugat inainte de asta, ca e unul din cele mai bune torturi mancate/facute de mine, cu toate ca eu sunt o ciocolatoasa inraita…acest tort mi-a ajuns direct la suflet si greu m-am abtinut sa nu-l devorez tot. Ok, gata acum chiar ca ma opresc cu palavrageala, si trec repede la reteta. 
 Tort cu cocos si mango curd_1
Blat
2 cups faina
1/2 cups nuca de cocos
1 plic praf de copt
1/4 lingurita sare
1+ 1/3 cups zahar
2 linguri coaja de lamaie
160 gr unt 80% moale
1 cup lapte integral
5 albusuri mari
1/2 lingurita cream tartar
 
1 cup = o cana de 240 ml
 
Mango Curd
1 mango mare si copt
3 linguri suc de lamaie
1/2 cana zahar brun
3 galbenusuri mari
80 gr unt 80% grasime
 
Cream cheese frosting
250 gr crema de branza
100 gr unt moale 
60 gr zahar pudra
1 lingurita zahar vanilat
 
Decor
150 gr mango curd
50 gr ciocolata alba
100 gr mascarpone
 
Timp de preparare: 2 ore Timp de coacere: 40 min. Nr portii: 12-14
 Tort cu cocos si mango curd_3
Incepem cu mango curd, pentru reteta m-am insiprat de pe Epicurious, cu niste mici modificari. Curatam mango de coaja si de sambure, apoi il taiem cubulete pe care le punem in blender si mixam pana obtinem o pasta. Eu am folosit pasta direct asa, nu am mai dat-o prin sita pentru ca nu am vrut sa pierd nimic. Punem piureul de mango impreuna cu sucul de lamaie intr-o oala pe bain marie. Galbenusurile le mixam bine cu zaharul pana cand isi deschid culoarea, apoi le adaugam peste piureul de mango fierbinte si amestecam bine de tot pana la incorporare. Continuam sa amestecam usor timp de aproximativ 10 minute, apoi luam crema de pe foc si adaugam untul taiat cubulete. Omogenizam si apoi acoperim cu folie alimentara si lasam la rece pentru cateva ore, sau peste noapte.
 
 
Pentru blat eu am folosit o tava de dimensiuni 23/28cm, dar merg si doua forme rotunde de diametru 20cm, asta in caz ca vreti sa-l faceti rotund. Indiferent ce forma ii dam, trebuie sa tapetam fundul cu hartie de copt, iar pe laterale sa ungem cu unt si apoi sa presaram faina. Eu de faina am uitat, si am avut ceva emotii pana l-am scos din tava, dar din fericire totul a fost bine.
 
Buuun, untul moale il mixam cu zaharul si coaja de lamaie pana cand devine cremos. Separat amestecam faina, praful de copt, sarea si nuca de cocos cu o lingura sau un tel. Peste crema de unt punem un sfert din cantitatea de lapte, mixam usor apoi adaugam un sfert din ingredientele uscate. Adaugam in trei reprize restul de lapte si de ingrediente uscate. Mixam doar pana la omogenizare, nu mai mult.
 
Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Incepem sa mixam albusurile (lasate in prealabil la temperatura camerei) pana cand devin usor spumoase. In acest moment adaugam sarea si cream of tartar apoi mixam bine de tot, pana obtinem o spuma bat. 
 
Adaugam un sfert din albusuri in restul compozitiei si amestecam usor cu miscari de jos in sus pana la incorporarea completa. Continuam la fel si cu restul de albusuri, adaugand tot cate un sfert odata si amestecand usor. Turnam compozitia in tava si nivelam cu o spatula. Coacem blatul pentru aproximativ 40 de minute, pana este rumenit frumos la suprafata. Cand blatul este racit complet il taiem in doua, prima data pe verticala, apoi fiecare bucata o taiem in doua pe orizontala. 
 
Pentru crema de branza lucrurile sunt tare simple insa ca sa iasa bine trebuie ca atat branza cat si untul sa fie la temperatura camerei, adica scoase cu doua ore inainte de a ne apuca de treaba din frigider. 
Mixam untul cu branza pana cand amestecul devine cremos si omogen, adaugam treptat zaharul pudra si continuam mixarea pentru cateva minute, pana cand zaharul este complet topit. Dam crema la rece pentru 1-2 ore.
 
Tort cu cocos si mango curd - Mango curd & Coconut CakeTort cu cocos si mango curd - Mango curd & Coconut Cake
 
Bun, acum putem incepe asamblarea. Vom avea in total 4 blaturi – dupa taiere. Luam un blat si-l asezam pe un platou, punem 2-3 linguri de mango curd si nivelam, apoi punem 2 linguri de crema de branza. Procedam la fel cu toate blaturile, in afara de ultimul pe care il vom acoperi doar cu crema de branza. Crema de branza ramasa o vom folosi ca sa acoperim tortul in intregime. Dam tortul la rece si pregatim crema pentru decor.
 Tort cu cocos si mango curd_2
Punem intr-un vas pe foc mic mascarpone si ciocolata alba. Cand compozitia e omogena adaugam si mango curd si amestecam bine, Luam vasul de pe foc si-l lasam 10-15 minute la temperatura camerei. Scoatem tortul din frigider si turnam deasupra crema de mango curd, lasand sa cada si pe laterale. 
 
Dam tortul la rece, preferabil peste noapte. A doua zi este numai bun de savurat, in portii cat mai generoase, sigur nu o sa va para rau!
 
Si pentru ca luna aceasta Ioana de la Pasiune si Culoare ales pentru provocarea Dulce Romanie mango si cocosul, ii trimit si ei repede o feliuta din acest tort. Sper sa-i fie pe plac. Enjoy!
 Tort cu cocos si mango curd_4
 


28 Comments

« Cascaval de casa
Gogosele de cartofi – Cartofi Duchesse »

Comments

  1. Disturbingly Delicious says

    February 27, 2013 at 8:11 pm

    Fantastica reteta asta, Paula. Imi place ideea de mango curd. Yum!

    Reply
  2. Gabriela says

    February 27, 2013 at 8:19 pm

    Foarte bun tortul!

    Reply
  3. mandala says

    February 27, 2013 at 9:34 pm

    Arata grozav de bine !

    Reply
  4. Bianca says

    February 27, 2013 at 10:40 pm

    Limbez aici efectiv, incerc sa- mi imaginez gustul…divin

    Reply
  5. Bogdan Alina says

    February 27, 2013 at 11:41 pm

    Arata senzational! Orice alt cuvant ar fi de prisos.

    Reply
  6. Angelica says

    February 28, 2013 at 3:38 am

    Paula arata bestial de bine…combinatia gusturilor e grozava!felicitari!!!!

    Reply
  7. Cristina says

    February 28, 2013 at 5:52 am

    Tare bine arata! Eu chiar vreau o felie!!

    Reply
  8. Mihaela Mihalache says

    February 28, 2013 at 6:03 am

    intradevar foarte deosebit :) Pupici

    Reply
  9. Anonymous says

    February 28, 2013 at 7:21 am

    Am ramas fara cuvinte cum sta el cumintel acolo pe tronul lui,cred ca e delicios daca spui tu o cicolatoasa ca si mine de altfel minunat.pupicei Gabriela

    Reply
  10. Anonymous says

    February 28, 2013 at 8:06 am

    Tare apetisant si frumusel,cu ce putem inlocui crem tartar sau de unde putem sa gasim.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 1, 2013 at 11:52 am

      Eu am cumparat de pe site-ul http://www.pastaidevanilie.ro.
      In loc de cream of tartar se mai poate pune aceeasi cantitate de zeama de lamaie, sau otet alb…sau se poate renunta complet la el :)

      Reply
  11. Kyra says

    February 28, 2013 at 8:22 am

    De nerefuzat!

    Reply
  12. Micul says

    February 28, 2013 at 9:20 am

    Minunat arata si e total pe gustul meu.
    Sa ai o zi faina.

    Reply
  13. mirela says

    February 28, 2013 at 11:21 am

    Delicios!!!!bravo!!!pupp!!

    Reply
  14. Laura Nechita says

    February 28, 2013 at 12:02 pm

    Paula, a iesit minunat! felicitari!

    Reply
  15. Rocsy Ciobanu says

    February 28, 2013 at 12:22 pm

    Minunat si super delicios.Bravo!

    Reply
  16. FLORY says

    February 28, 2013 at 12:54 pm

    Arata grozav!De gust nici nu ma indoiesc,suna bine combinatia!Pupici

    Reply
  17. stefy says

    February 28, 2013 at 1:54 pm

    mereu reusesti sa ma impresionezi cu torturile pe care le faci!!!

    Reply
  18. Laura @ Transylvanian Kitchen says

    February 28, 2013 at 2:27 pm

    Este superb tortul tau! Mi-a facut o pofta :)

    Reply
  19. Rita Oarga says

    February 28, 2013 at 3:33 pm

    Excelent tortulet! Pe langa faptul ca arata minunat, sunt sigura ca e delicios. Mie-mi ajunge sa citesc ingredientele unei prajituri ca sa stiu exact ce gust are. Asa ca-ti inchipui cum mor de pofta in fata monitorului. :))) Iti doresc o zi minunata!

    Reply
  20. Adina says

    February 28, 2013 at 3:47 pm

    Ma “torturezi” la maxim!:)
    Este fenomenal!

    Reply
  21. Lia says

    February 28, 2013 at 5:55 pm

    Super arata !
    Bravo !

    Reply
  22. Retete Savuroase says

    February 28, 2013 at 7:18 pm

    Tare fain arata, m-ai convins. Trebuie neaparat sa incerc si eu reteta. Imi place atat de mult mango incat e tare greu sa pastrez dar pentru prajiturica asta fina merita sacrificiul.

    Reply
  23. adnia says

    February 28, 2013 at 8:04 pm

    woow! bravo!

    Reply
  24. Mihaela says

    February 28, 2013 at 8:43 pm

    He, he, avem o pasiune comuna : torturile ! Super tort ai facut !

    Reply
  25. Dana says

    March 3, 2013 at 1:04 pm

    Frumos tare, laudele curg de fiecare data pt. ca esti talentata.
    Zi-mi te rog crema asta de branza…ai facut-o tu sau ai folosit ceva existent pe piata. Merci.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      May 30, 2013 at 10:23 am

      Dana, uite cat de tarziu raspund…De multe ori o fac eu, dar mai si cumpar din cand in cand :)

      Reply
  26. Anonymous says

    September 4, 2014 at 1:59 pm

    Am despicat samanta de mango si am gustat din ea. Are un gust pregnant amar ca de chinina, iar dupa consumarea unei mici parti din ea, starea mea de sanatate s-a imbunatatit instantaneu, deodata tonicitatea organismului a crescut. A disparut oboseala.

    Reply

Leave a Reply to Micul Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316