• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Ovo-lacto-vegetarian / Gogosele de cartofi – Cartofi Duchesse

Ovo-lacto-vegetarian

Gogosele de cartofi – Cartofi Duchesse

Nu stiu daca denumirea de ‘gogosele’ este cea mai buna, dar sincer va spun ca nu am stiut ce nume mai potrivit sa aleg 😛 Uite asa s-a facut ca am ramas la gogosele (sau nu) care de altfel sunt tare bune, usor de facut dar mai ales de mancat. 
Ca imi plac cartofii cred ca am spus eu pe undeva, acum vin cu o confirmare (din nou ) insa cu o alta prezentare – am inceput sa fac si rime pare-se.
Cartofi Duchesse
Ingrediente
300 gr cartofi
2 linguri smantana
2 oua
sare
nucsoara
4 linguri parmezan ras
susan
ulei de masline
Cartofi Duchesse
 
Cartofii ii curatam si ii fierbem in apa cu sare, ca si pentru piure. Cand sunt fierti ii scurgem de apa si ii pasam din nou ca si pentru piure. Adaugam ouale batute usor, smantana, sare, nuscoara (dupa gust) si parmezanul ras. Amestecam bine pana obtinem o compozitie cremoasa. 
 
Luam un sac a poche si spritam compozitia de cartofi intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Formam mici turnulete. Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Coacem gogoselele timp de 30 de minute. Dupa 20 de minute scoatem tava din cuptor, stropim cartofii cu putin ulei de masline si presaram susan, apoi reintroducem tava la cuptor pentru inca 10 minute, sau pana cand cartofii se rumenesc frumos.
 
Daca va abtineti sa nu le mancati toate dupa ce le-ati scos din cuptor (pentru ca sunt tare bune si exista mari sanse sa nu rezistati ) le puteti servi ca garnitura alaturi de o mancare de pui, peste sau porc. Enjoy!!

Cartofi Duchesse


29 Comments

« Tort cu cocos si mango curd – Mango curd & Coconut Cake
“Dulce Romanie” – Provocarea lunii Martie »

Comments

  1. Dohotariu-Avram Alina says

    February 28, 2013 at 9:07 pm

    Frumoasă prezentare!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 1, 2013 at 7:09 pm

      Multumesc Alina! Pup

      Reply
  2. Laura says

    February 28, 2013 at 9:18 pm

    Ho hooooo, ce bine arata!!!!!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 1, 2013 at 7:10 pm

      Laura iti multumesc de vizita si ma bucur ca-ti plac :) Te pup

      Reply
  3. Alina Vicu says

    March 1, 2013 at 5:10 am

    Foarte bune! Am facut si eu acum ceva timp, dar n-am apucat sa postez reteta :)
    Pup

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 1, 2013 at 7:11 pm

      Alina, asa este…sa nu uiti sa o postezi merita 😉

      Reply
  4. mirela says

    March 1, 2013 at 5:43 am

    Nu conteaza cum se numesc,cu siguranta sunt delicioase!!!!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 1, 2013 at 7:11 pm

      Mirela, asa este :) Pana la urma am aflat ca sunt cartofi duchesse 😛 Pup

      Reply
  5. Buburuza Bubu says

    March 1, 2013 at 6:54 am

    Delicioase gogosele! pup

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 1, 2013 at 7:11 pm

      Multumesc Loredana! Pup

      Reply
  6. Liana@Transylvanian Kitchen says

    March 1, 2013 at 8:21 am

    Foarte faină reţeta ta!
    Şi mie îmi plac foarte mult cartofii. Aş mânca numai cartofi dacă s-ar putea 😀

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 1, 2013 at 7:12 pm

      Liana, te inteleg…si eu as manca in fiecare zi :) Te pup

      Reply
  7. Dorina says

    March 1, 2013 at 9:05 am

    Ineresanta reteta , de retinut !

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 1, 2013 at 7:12 pm

      Dorina, ma bucur mult ca-ti place!Te pup

      Reply
  8. Disturbingly Delicious says

    March 1, 2013 at 11:02 am

    Bune gogoselele tale. Aici se numesc “patate duchesse” dar cred ca sunt fara smantana. Le fac si eu des. Pupici si o primavara minunata!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 1, 2013 at 7:12 pm

      Diana, daa…numele asta mi-a scapat, stiam eu ca le-am vazut pe undeva cu alta denumire :) Multumesc mult, te pup!

      Reply
  9. Rita Oarga says

    March 1, 2013 at 11:14 am

    Arata exceptional pentru niste gramajoare de cartofi! Ar fi podoaba mesei festive. Abia astept sa-i surprind pe ai mei cu frumusetile astea.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 1, 2013 at 7:13 pm

      Multumesc mult Rita. De multe ori incerc sa scot din banalitate mancarea si ii dau alt aspect :) Te pup

      Reply
  10. Cristina says

    March 1, 2013 at 1:02 pm

    Frumusele!!! Iti doresc o primavara frumoasa!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 1, 2013 at 7:13 pm

      Multumesc frumos Cristina, si eu iti doresc acelasi lucru! Te pup

      Reply
  11. Lia says

    March 1, 2013 at 1:29 pm

    Paula ,

    Am inteles ca preiei provocarea pentru luna Martie.
    Tare mi-ar placea sa o preiau eu pe cea din Aprilie .
    Daca se poate bineinteles.
    Daca nu se poate ,no problem.
    Pup .

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 1, 2013 at 7:09 pm

      Lia draga, din pacate nu cred ca se poate, luna aprilie e data deja. Mai multe detalii afli aici: http://mihaelapd.blogspot.ro/p/dulce-romanie.html. Daca vrei sa fii si tu gazda provocarii va trebui sa-i scrii Mihaelei :)

      Reply
  12. Mihaela Mihalache says

    March 1, 2013 at 2:25 pm

    super aceste gogosele :) si pozele minunate 😉 Pupici

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 1, 2013 at 7:09 pm

      Multumesc mult Mihaela! Pup

      Reply
  13. Bogdan Alina says

    March 1, 2013 at 10:32 pm

    mmm ce bine arata! si se fac asa usor…o idee f buna

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 5, 2013 at 6:10 am

      Alina ma bucur ca-ti plac. Intr-adevar sunt tare usor de facut, dar si de efect 😉 :*

      Reply
  14. Lia says

    March 2, 2013 at 9:09 am

    Multumesc pentru raspuns Paula .
    Pup.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 5, 2013 at 6:11 am

      Lia, cu multa placere! Pupici

      Reply
  15. Anonymous says

    October 3, 2014 at 5:01 pm

    Ce bine arata…cred ca sunt o nebunie

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316