• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Ovo-lacto-vegetarian / Rulada de cascaval topit cu crema de branza

Ovo-lacto-vegetarian Aperitive

Rulada de cascaval topit cu crema de branza

Un aperitiv la casa omului nu strica niciodata :) Cam asta e motto-ul dupa care ma ghidez eu, si mereu se face ca am cate un aperitiv numai bun de pus pe masa.  Rulada asta se face chiar usor, mai delicata (si poate putin ciudata) e partea cu topitul cascavalului, dar cu putina incredere totul va iesi cum trebuie.
Rulada de cascaval topit cu crema de branza
 
Ingrediente
400 gr cascaval
200 gr branza de vaci
100 gr telemea
1 ardei mic
3 cepe verzi mici
2 oua fierte tare
2 linguri smantana
sare
piper
cateva fire patrunjel
 
Timp de preparare: 30 min.
Rulada de cascaval topit cu crema de branza
 
Pregatim crema de branza, care trebuie sa fie numai buna de intins in momentul in care cascavalul e topit.
Ardeiul il taiem marunt. La fel procedam si cu ceapa, cu ouale fierte si cu firele de patrunjel.
Amestecam branza cu telemeaua rasa, cu ardeiul, ceapa, ouale si patrunjelul. Punem smantana si potrivim de gust adaugand sare si piper. Lasam crema deoparte si trecem la cascaval.
 
Punem o oala cu 2 litri de apa la fiert. 
Cascavalul (care ar fi bine sa fie mai moale) il taiem cubulete si-l impartim in doua pungi mai micute. Cand fierbe apa, punem cele doua pungi cu cascaval in apa, miscoram flacara si lasam cascavalul acolo pana cand este complet topit. Din cand in cand mai intoarcem pungile, ca sa ajunga apa fierbinte peste tot.
 
Pregatim o folie de aluminiu lunga de aproximativ 45-50 cm. Scoatem cu grija cascavalul din apa, taiem pungile (atentie la aburi) si rasturnam cascavalul pe folia de aluminiu. Cu ajutorul unei linguri il intindem cat mai repede si bine posibil.
 
Punem umplutura peste cascaval si o intindem uniform apoi incepem sa rulam cat mai strans posibil. O invelim in folie si o dam la rece pentru cateva ore. Cand e suficient de intarita o portionam dupa preferinta si servim 😉
 
Enjoy!
 
Rulada de cascaval topit cu crema de branza


24 Comments

« Banana Cream Cheesecake
Brownie cupcakes cu menta si capsune »

Comments

  1. Maria says

    February 18, 2013 at 9:47 pm

    Un aperitiv foarte gustos, imi place fiindca este asa de colorat, parca te duce cu gandul la primavara :) Iti doresc o saptamana cat mai placuta!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 25, 2013 at 1:00 pm

      Maria, eu chiar vreau sa vina primavara si ma gandeam sa ii dau un impuls cu acest aperitiv :) Te pup

      Reply
  2. Mihaela Mihalache says

    February 19, 2013 at 6:54 am

    imi place ideea cu acest aperitiv! Suna tare bine si arata demential :) Pupici

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 28, 2013 at 1:55 pm

      Ma bucur ca-ti place Mihaela. Te pup!

      Reply
  3. Kyra says

    February 19, 2013 at 7:31 am

    Am mai vazut o reteta asemanatoare la Miha dar nu am incercat-o niciodata.
    Pare un aperitiv delicios, asa ca, cu prima ocazie voi presta reteta. :)

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 28, 2013 at 1:55 pm

      Da, sunt convinsa ca are si ea si la fel de buna. Eu zic sa o incerci, nu e deloc greu de facut;) Pup

      Reply
  4. mirela says

    February 19, 2013 at 8:19 am

    Foarte buna!!!!!pupp!!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 28, 2013 at 1:56 pm

      Multumesc mult Mirela, te pup!

      Reply
  5. Daniela says

    February 19, 2013 at 8:20 am

    Ce frumos colorata e rulada… iar dupa ingrediente, delicioasa… Pupici !

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 28, 2013 at 1:56 pm

      Daniela, ma bucur ca-ti place! :*

      Reply
  6. Cristina says

    February 19, 2013 at 11:21 am

    Un aperitiv gustos si elegant

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 28, 2013 at 1:56 pm

      Cristina, multumesc mult!Pup

      Reply
  7. Haplea says

    February 19, 2013 at 6:31 pm

    Delicioasa rulada!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 28, 2013 at 2:04 pm

      multumesc mult Haplea!

      Reply
  8. Simona says

    February 19, 2013 at 7:23 pm

    De foarte mult timp vreau sa fac o rulada cu cascaval.. dar tare sunt reticenta la modul de topire.. Tare frumos arata rulada facuta de tine..
    Pupici

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 28, 2013 at 2:05 pm

      Simo,nu e greu deloc.Incearca odata si o sa vezi ca dup-aia treaba va merge struna 😉 Pup

      Reply
  9. Adina says

    February 20, 2013 at 9:46 am

    Am facut si eu de sarbatori,este super buna si o poti umple cu ce-ti pofteste inimioara!:)
    Bine arata!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 28, 2013 at 2:05 pm

      Adina, ai mare dreptate! Pup

      Reply
  10. Sara & Miki says

    February 20, 2013 at 10:17 am

    Imi place mult acesta rulada cu cascaval. Am facut-o si eu de sarbatori, dar am subtiat prea tare cascavalul, de aceea nu am postat-o. De mancat s-a mancat insa fara probleme. Pup!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 28, 2013 at 2:06 pm

      Sara, ma bucur ca-ti place. Cred si eu ca s-a mancat, doar noi suntem mai pretentiosi cu aspectul :) Pup

      Reply
  11. Laura says

    February 20, 2013 at 11:10 am

    Pare o reteta destul de complicata si la care iti trebuie multa rabdare 😛

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 28, 2013 at 2:07 pm

      Laura, nu este atat de complicata. Crema se face simplu iar topirea cascavalului nu e deloc grea, trebuie doar pus in apa fierbinte pe foc si de intins, aproape ca se intinde singur :)

      Reply
  12. Anonymous says

    March 5, 2013 at 7:43 am

    Este o reteta foarte aspectoasa,am sa o incerc cu prima ocazie.Eu fac acasa cascavalul si sper ca o sa iasa bine rulada.

    Reply
  13. Mihaela Peptenatu says

    March 26, 2013 at 9:25 pm

    Ce bunatate…si ce bine arata!!!!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316