• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Cheesecake / Banana Cream Cheesecake

Cheesecake

Banana Cream Cheesecake

Fiind un mare fan al cheesecake-urilor am ajuns sa incerc si minunatia asta cu banane. Banana cream cheesecake este un desert foarte iubit in special in America, unde am avut si ocazia sa-mi delectez simturile cu el. A trecut ceva vreme pana l-am pus si eu in practica, dar nu-mi pare rau mai ales ca m-am mai si jucat cu reteta, si l-am facut in combinatie cu lapte de cocos. A fost bun de tot!
 
Banana Cream Cheesecake_3
 
Crusta
250 gr biscuiti digestivi
100 gr nuci macinate
100 gr unt
 
Cheesecake
800 gr crema de branza
200 ml lapte de cocos
50 ml smantana
3 banane mari coapte
3 oua mari
2 linguri amidon
170 gr zahar
1 lingurita extract de vanilie
 
Bavarian cream
150 ml lapte
2 galbenusuri
1/2 baton vanilie
30 gr zahar
2 foi gelatina
250 ml frisca + 2 lingurite zahar vanilat
 
Decor
200 ml frisca + 1 lingurita zahar vanilat
banane
 
Timp de preparare: 90 min. Timp de coacere: 1 ora
 
Banana Cream Cheesecake_4
 
Treaba cu cheesecake-ul stiti ca e simpla de tot. Mai intai luam biscuitii si-i macinam fin, fie cu robotul, fie manual cu sucitorul 😛 Peste ei adaugam nucile macinate si untul topit (la foc mic). Amestecam bine.
 
Punem crusta intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si presam bine cu fundul unui pahar. Urcam usor crusta si pe margini. O dam la rece.
 
Preincalzim cuptorul la 160 de grade. Crema de branza o mixam cu zaharul timp de 3 minute. Adaugam ouale, cate unul pe rand, si mixam bine dupa fiecare adaugare, pana cand oul este complet incorporat – nu ar trebui sa dureze mai mult de 1 minut. Adaugam si amidonul si amestecam din nou, doar pana cand amidonul e incorporat, nu mai mult.
 
Bananele le curatam si le pisam cu ajutorul unei furculite, sau folosind blenderul. Peste ele adaugam smantana si laptele de cocos si omogenizam. 
 
Punem crema de banane si cocos peste branza si mixam din nou pana la omogenizare. Adaugam esenta de vanilie, iar mixam si apoi suntem gata.
 
Punem crema peste crusta si dam cheesecake-ul la cuptor pentru o ora. Cand e gata il mai lasam 2 ore in cuptor cu usa intredeschisa, apoi il introducem la rece pentru minim 6 ore. 
Banana Cream Cheesecake_1
 
Daca tot am facut banana cheesecake, am zis sa fac meniul complet adica sa fie banana CREAM cheesecake si am cautat o reteta pentru ‘bavarian cream’. Am gasit-o aici si am adaptat-o la nevoile mele, si pe langa asta am inlocuit smantana cu laptele…tot bine a iesit si asa :)
 
Banana Cream Cheesecake
 
Laptele il punem pe foc impreuna cu pastaia de vanilie si cu semintele pe care le-am scos in prealabil din ea. Cand e pe punctul de a fierbe oprim focul si lasam vasul acoperit pentru o ora. 
 
Punem gelatina la inmuiat in apa foarte rece. 
Indepartam pastaia de vanilie si punem din nou laptele pe foc mic. Galbenusurile le mixam bine cu zaharul apoi le punem peste lapte si lasam pe foc pana se ingroasa (ca o smantana). In reteta scria ca trebuie la bain-marie, dar eu am pus vasul direct pe foc mic ( dar mic de tot) si a fost bine si asa. Luam vasul de pe foc si adaugam gelatina scursa de apa si amestecam bine.
 
Banana Cream Cheesecake
 
Dam crema la rece. Intre timp smantana pentru frisca o mixam bat cu 2 lingurite de zahar vanilat. Incorporam usor crema racita in frisca. Tapetam cu folie alimentara o forma de copt de diametru mai mic 16-18 cm. Turnam crema bavareza in tava, nivelam si dam la rece. Crema asta e un adevarat deliciu, musai trebuie facuta si daca nu faceti cheesecake-ul….e fina si aromata!
 
Banana Cream Cheesecake
 
Asamblarea este usoara. Cand crema bavareza e suficient de intarita o  transferam usor peste cheesecake. Decoram dupa preferinta cu frisca batuta bat cu o lingurita de zahar pudra. Se pot pune si felii de banane.. Eu nu am pus decat in momentul servirii.
 
Enjoy!
Banana Cream Cheesecake_2


53 Comments

« Calamari prajiti cu sos de smantana
Rulada de cascaval topit cu crema de branza »

Comments

  1. mirela says

    February 17, 2013 at 2:18 pm

    O bunatate!!!!!yamiiii!!puppp!!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 21, 2013 at 6:48 am

      Multumesc mult Mirela! Pup

      Reply
  2. mandala says

    February 17, 2013 at 3:02 pm

    Potrivit pentru orice moment al zilei !!!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 21, 2013 at 6:49 am

      Mandala, asa este 😉

      Reply
  3. Buburuza Bubu says

    February 17, 2013 at 3:06 pm

    doua degete sus :) Si eu vreau!!!!!!!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 21, 2013 at 6:50 am

      Buburuza, ma bucur! Sigur n-o sa-ti para rau 😉 Pup

      Reply
  4. Lilly says

    February 17, 2013 at 3:11 pm

    Si eu ador cheese cake-urile.Arata bine de tot minunatia asta!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 21, 2013 at 6:50 am

      Lilly, si este si tare buna in combinatia asta! Te pup!!

      Reply
  5. Mimmi says

    February 17, 2013 at 3:12 pm

    Cu siguranta voi fi cucerita de aroma lui,il incerc in curand!
    Pupici

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 21, 2013 at 6:51 am

      Mimmi, chiar ma bcuur ca vrei sa-l faci! Te pup

      Reply
  6. Anonymous says

    February 17, 2013 at 3:54 pm

    Ceva dulce si bun la sfarsit de saptamana, o seara frumoasa sa ai Gabriela

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 21, 2013 at 6:52 am

      Gabriela, iti multumesc mult! O zi minunata!

      Reply
  7. Cristina says

    February 17, 2013 at 5:31 pm

    Waaaw! De revista!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 21, 2013 at 6:52 am

      Cristina, iti multumesc :)

      Reply
  8. Simona says

    February 17, 2013 at 6:59 pm

    M-ai omorat cu cheesecake-urile tale.. Dar asta cu banane este la fix pe gustul meu!!
    Pupici

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 21, 2013 at 6:53 am

      Simo :)) Tu esti tare simpatica 😛 Ma bucur ca-ti place! Pup

      Reply
  9. maria mihalache says

    February 17, 2013 at 7:02 pm

    Ce aroma………..mmm.
    Seara minunata!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 21, 2013 at 6:53 am

      Medi, multumesc mult! Pup

      Reply
  10. Anonymous says

    February 17, 2013 at 7:11 pm

    bun, eu n am lapte de cocos,alta sugestie, te rog?
    aurelia

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 21, 2013 at 6:57 am

      Aurelia, in cazul asta ma gandesc ca ai putea sa-l inlocuiesti cu lapte normal – aproximativ 150 ml, la care sa mai adaugi 2-3 linguri de cocos pentru gust.

      Reply
  11. diamond says

    February 17, 2013 at 7:33 pm

    i love you, da? 😀 e super tentanta!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 21, 2013 at 6:58 am

      Diamond, i love you too 😛 Ma bucur ca-ti place!

      Reply
  12. Daniela says

    February 17, 2013 at 7:44 pm

    Arata minunat… frumos si gustos… Feliuta din ultima poza e pentru mine, da ?! Adjudecata si mincata. Pupici !

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 21, 2013 at 7:00 am

      Daniela, normal ca e pentru tine!! Tot ce e mai bun e pentru musafirii ‘casei’! Pup

      Reply
  13. Dohotariu-Avram Alina says

    February 17, 2013 at 8:21 pm

    Cheesecake cu banane chiar că nu am încercat niciodată.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 21, 2013 at 7:00 am

      Alina este chiar bun!!! Sa-l incerci sa vezi 😉

      Reply
  14. Andreea Dianu says

    February 17, 2013 at 8:30 pm

    M-ai nimerit cu cheesecake-ul asta :) Imi plac bananele si imi plac cheesecake-urile, combinatia perfecta. Eu il servesc fara crema, sa ma scad cateva calorii :)

    Te pup!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 21, 2013 at 7:02 am

      Andreea ma bucur ca-ti place!! Dar la crema nu se poate sa renunti, e partea cea mai buna 😛 Macar putin asa de gust, ca restul mananc eu 😉 Pup

      Reply
  15. Danutza says

    February 17, 2013 at 8:34 pm

    Si eu ador cheesecake-urile. Mi-am notat reteta, nu am facut pana acum cu banane dar cred ca e mega delicios.

    Pup!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 21, 2013 at 7:02 am

      Danutza, ma bucur ca-ti place, chiar merita facut! Pup

      Reply
  16. Disturbingly Delicious says

    February 17, 2013 at 8:35 pm

    Wow!!! Ce bunatate! <3

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 21, 2013 at 7:02 am

      Multumesc mult Diana! Pupici

      Reply
  17. Gabriela says

    February 17, 2013 at 8:55 pm

    Bunatate!!! Unde ai gasit lapte de cocos?

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 21, 2013 at 6:46 am

      Gabriela, de la cora am luat. E un fel de cutie ca de conserva, mai inalta. Pup

      Reply
  18. Rita Oarga says

    February 17, 2013 at 9:25 pm

    Delicios e putin spus pentru cheesecakeul tau. Imi place ca esti harnica si combini cremele cu mult bun gust. Pupici!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 21, 2013 at 7:03 am

      Rita, multumesc mult. Nu sunt mai harnica decat tine :) La ce minunatii faci tu! Pup

      Reply
  19. Mihaela Mihalache says

    February 18, 2013 at 6:22 am

    Inca o reteta pe gustul meu 😉 Pupici

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 21, 2013 at 7:04 am

      Mihaela, chiar ma bucur! Pup

      Reply
  20. Cristina says

    February 18, 2013 at 7:08 am

    Daca e vorba de un desert asa de bun, eu nu pot lipsi!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 21, 2013 at 7:04 am

      Cristina, nici nu as fi conceput asa ceva :)

      Reply
  21. Dorina says

    February 18, 2013 at 7:16 am

    Ador cheesecake-urile si-mi plac mult bananele , sigur imi place si ce ai pregatit tu.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 21, 2013 at 7:04 am

      Dorina, e tare buna combinatia! Pup

      Reply
  22. Top Cuisine avec Lavi says

    February 18, 2013 at 9:34 am

    Doamne ce deliciu!!!!!!!! Senzational!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 21, 2013 at 7:05 am

      lavi, multumesc mult de tot! Pupici

      Reply
  23. Dia says

    February 18, 2013 at 11:04 am

    Arata super!!! :*

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 21, 2013 at 7:05 am

      Dia, ma bucur ca-ti place! :*

      Reply
  24. Micul says

    February 18, 2013 at 11:45 am

    Minunat arata, cu siguranta am sa incerc reteta.
    Sa ai o zi faina in continuare.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 21, 2013 at 7:06 am

      Micul, iti multumesc si chiar ma bucur ca vrei s-o incerci 😉

      Reply
  25. Sara & Miki says

    February 18, 2013 at 12:55 pm

    Prezentare minunata…. cat despre gust, precis e tare parfumat de la banane. Imi place, pup!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 21, 2013 at 7:06 am

      Sara, ma bucur mult ca-ti place. Te pup

      Reply
  26. Dana says

    February 18, 2013 at 2:32 pm

    M=ai facut curioasa cu cheesecake-ul asta. Atat de fain!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 21, 2013 at 7:06 am

      Dana, e chiar bun!! Ma bucur ca-ti place 😉

      Reply
  27. Sava Mihaela says

    April 29, 2013 at 1:43 pm

    Uau! Asta de cheescake1

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316