• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Retete de mancare / Calamari prajiti cu sos de smantana

Retete de mancare

Calamari prajiti cu sos de smantana

Calamarii i-am descoperit in vara cand am fost in Grecia. Nu ca n-ar fi existat pana atunci, dar nu stiam ‘cu ce se mananca’ :) Recunosc ca nu sunt un mare fan al fructelor de mare, insa sunt si exceptii iar acele exceptii sunt crevetii si mai nou calamarii. Cine stie, poate treptat o sa ajunga sa-mi placa toate.
Cu crevetii a fost dragoste la prima vedere, si stiu ca n-am inca o reteta cu ei pe blog, dar nu de mult am testat una buna si poate o sa ajung sa v-o si prezint.
In ce priveste calamarii nu a fost chiar asa, la inceput am fost reticenta, dar pe masura ce i-am consumat chiar au ajuns sa-mi placa….atat de mult incat i-am facut acasa :)
Este o reteta destul de simpla de altfel, dar delicioasa.
 Calamari prajiti cu sos de smantana
 
Ingrediente
500 gr calamari congelati (sau nu)
200 ml lapte
1 ou
1 ceasca pesmet
sare, piper
 
Sos
200 gr smantana
6 catei usturoi
1 lingurita marar
1 lingurita oregano
1 lingurita patrunjel
1/4 lingurita piper
1/4 lingurita sare
 Calamari prajiti cu sos de smantana
 
Timp de preparare: 40 min. Timp de prajire: 10 min. 
 
Calamari se lasa la dezghetat la temperatura camerei (se pot folosi si proaspeti). Cand sunt complet dezghetati ii spalam bine in mai multe ape apoi ii lasam la scurs. Pregatim un vas in care turnam laptele apoi punem calamarii scursi de apa. Ii lasam 30 de minute sa se odihneasca :)
 
Calamari prajiti cu sos de smantana
 
Pregatim o farfurie intinsa cu pesmet. Oul il batem bine cu putina sare si piper. Scurgem calamarii de lapte, apoi turnam oul peste ei si amestecam bine.
 
Calamari prajiti cu sos de smantana
 
Incingem o tigaie cu ulei – sa fie din belsug – luam treptat calamari si ii tavalim bine-bine prin pesmet apoi ii punem la prajit in tigaie. Nu trebuie inghesuiti. Ar fi bine ca uleiul sa cuprinda calamarii in totalitate pentru a nu mai trebui intorsi. 
 
Prajim calamarii timp de 2-3 minute pana devin aurii, nicidecum maronii :) Ii scoatem pe servetele absorbante.
 
Pentru sos treaba este si mai simpla. Curatam cateii de usturoi, ii pisam apoi adaugam smantana si mirodeniile :) Amestecam bine de tot si suntem gata sa servim o mancarica delicioasa.
Eu am alaturat si o garnitura de brocolli (fiert si atat) , dar se poate folosi orice alta garnitura, de preferat de legume si cat mai multe :)
 
Pofta buna!
 Calamari prajiti cu sos de smantana
 


26 Comments

« Pancakes cu ciocolata si nuci – Chocolate chip & Walnuts Pancakes
Banana Cream Cheesecake »

Comments

  1. Daniela says

    February 15, 2013 at 8:23 am

    Eu vreau toata farfuria, pentru ca… sint o mare iubitoare a fructelor de mare, iar calamarii sint o nebunie, daca stii sa-i faci… Cine spune ca sint prea tare, dar daca stii sa-i pregatesti, eu ii fac de multe ori salata si mi-o “rade” toata domnisoara, si sint nemaipomenit de buni… Deci pentru astazi, pap calamarii de la tine… Pupici !

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 21, 2013 at 6:40 am

      Eu n-am experimentat foarte multe retete cu ei, dar din ce am facut pana acum mi-au placut. Ma bucur ca iti place platoul meu. Esti invitata la masa 😉 Pup

      Reply
  2. ophelia1983 says

    February 15, 2013 at 8:29 am

    am venit sa vad minunatiile astea! daca i-ar vedea prietenul meu, precis i s-ar face pofta :) ..asa ca ramane secret!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 21, 2013 at 6:40 am

      Ophelia, asa ramane :) 😉 Te pup

      Reply
  3. ReteteSavuroase says

    February 15, 2013 at 10:04 am

    Foarte bine arata! O mancare ce poate intra cu succes in orice dieta.
    Sosul de usturoi si asocierea cu brocoli, un deliciu.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 21, 2013 at 6:41 am

      Chiar a fost buna combinatia. Daca vrem ceva mai light, se poate inlocui smantana cu iaurt, si atunci intr-adevar mancam fara grija 😉

      Reply
  4. Cristina says

    February 15, 2013 at 10:37 am

    Ce bine arata! Tare mult imi plac.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 21, 2013 at 6:41 am

      Cristina, ma bucur! Te pup

      Reply
  5. Cristina says

    February 15, 2013 at 4:10 pm

    Ieri am mancat o portie uriasa de paste cu fructe de mare, dar nu m-am saturat… trec acum la farfuria ta!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 21, 2013 at 6:41 am

      Cristina :)) eu te astept cu mare drag! Te pup

      Reply
  6. Simona says

    February 15, 2013 at 5:01 pm

    Si mie-mi plac foarte tare!!!
    Pupici

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 21, 2013 at 6:41 am

      Simo, ma bucur! :*

      Reply
  7. adnia says

    February 15, 2013 at 5:03 pm

    sa stii ca nici eu nu ma omor dupa fructele de mare…calamarii astia insa arata fantastic!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 21, 2013 at 6:42 am

      Adnia, asa eram si eu pana am inceput sa le prepar acasa. Pup

      Reply
  8. Bucate apetisante says

    February 15, 2013 at 6:29 pm

    Ti-au iesit perfect,eu ador calamari, ii prefer proaspeti stropiti cu lamaie…si serviti pe o terasa pe malul marii :))) dar pana sa ajungem la asta sunt buni oricum. Ce pofta ai reusit sa-mi faci. :))
    Si da, sunt convinsa ca incet -incet o sa-ti placa mai mult fructe de mare. O sa veeezi :))

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 21, 2013 at 6:43 am

      Ma bucur mult ca-ti plac :) Nu suna rau ce zici tu, mereu e bine sa visam :) Sa vedem ce urmeaza sa mai incerc de acum incolo :)

      Reply
  9. Mihaela Mihalache says

    February 15, 2013 at 6:46 pm

    Si eu sunt mare fan al fructelor de mare! Arata tare bine :) pupici

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 21, 2013 at 6:44 am

      Mihaela, multumesc mult! Pup

      Reply
  10. Adriana says

    February 15, 2013 at 8:56 pm

    Ce poftă mi-ai făcut! Cum sunt sigură că nu mai ai, sunt nevoită să dau fuga să-mi cumpăr şi eu . Weekend plăcut!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 21, 2013 at 6:44 am

      Adriana, de unde ai ghicit tu? :) Te pup

      Reply
  11. delabogdana says

    February 16, 2013 at 10:51 pm

    Incearca data viitoare sa ii dai prin faina si atat. Macar cativa 😉

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 21, 2013 at 6:44 am

      Bogdana, am sa incerc si varianta asta. Multumesc!

      Reply
  12. Liana10 says

    February 17, 2013 at 12:26 am

    Foarte bine ti-au reusit!! Imi plac mult calamarii 😉

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 21, 2013 at 6:45 am

      Liana, ma bucur ca-ti place platoul meu :)

      Reply
  13. Lia says

    February 18, 2013 at 8:13 am

    Paula,

    Eu ii luam din comert gata preparati,in crusta ,acasa numai ii prejeam,dar de acum o sa-i iau nuzi :) si-i fac dupa reteta ta . Pup.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 21, 2013 at 6:45 am

      Lia, merita facuti asa acasa. Se fac fff usor si macar stii ca nu au chimcale in plus :) Te pup

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316