Weekendul ce a trecut am gatit pulpe cu varza, dar nu la intamplare…
Am dat curs unei noi provocari Bucatar Curajos initiate de Ama. In cadrul acestei provocari am avut de gatit o reteta delicioasa aleasa de Adela.
Am facut unele modificari la reteta deoarece anotimpul nu mi-a permis sa folosesc toate ingredientele in starea lor proaspata. Asadar am renuntat la ardei, sper sa nu se supere dumnealui dar la bunicii mei – pentru ca acolo am avut ocazia sa gatesc reteta – nu am mai gasit ardei pe nicaieri
Am folosit suc de rosii in loc de rosie – pana la urma cam tot acolo e – ceapa uscata si cimbru uscat in loc de variantele lor verzi si proaspete si nu m-am putut abtine sa nu adaug si putin usturoi pentru un plus de savoare 


Cam atat…aaa, si am marit putin cantitatile pentru ca am gatit pentru mai multe persoane 

Ingrediente
10 pulpe de pui
sare
piper
curry
boia iute
2 verze medii
1 lingurita chimen uscat
3-4 crengute cimbru uscat
150-200 ml de vin roze (de casa, n-am avut alb)
100 ml apa
sare, piper
4 catei usturoi
2 cepe medii
100 ml suc de rosii
2 morcovi medii
1 lingura ulei de masline
Spalam bine pulpele de pui si le condimentam cu sare, piper, boia si curry (daca nu va place puteti renunta la el) pe toate partile.
Varza o taiem grob. Ceapa si usturoiul le tocam marunt. Morcovul il dam pe razatoarea cu gauri mari.
Incingem o tigaie/cratita cu o lingura de ulei, punem ceapa si usturoiul si le calim putin pana devin sticloase. Daca mai este nevoie adaugam si o lingura-doua de apa. Adaugam morcovul si mai calim 1-2 minute dupa care putem sa adaugam varza si putina apa, amestecam bine si lasam la calit pana se inmoaie usor varza. Punem peste varza sucul de rosii, cimbrul si chimenul, apoi condimentam cu sare si piper dupa preferinta.
Incalzim cuptorul la 190 de grade. Peste varza punem pulpele de pui, turnam apa si vinul apoi acoperim cu un capac sau folie de aluminiu si dam la cuptor pentru 50-55 de minute. Dupa jumatate de ora scoatem capacul/folia si mai lasam la cuptor pana cand pulpele sunt frumos rumenite.
Sa aveti pofta!
Stim amandoua cat de bune sunt, nu?
Cred ca sunt delicioase. Ma tenteaza rau combinatia.
Pup
Taaare imi place ce ai gatit tu acolo!
Nu mi-a trecut niciodata prin cap sa asociez pulpele de pui cu varza dar combinatia ta arata delicios.
Ce bine arata!!!!
Tare buna!
Varzuca la cuptor…ce bun esteee!
Oricate feluri de mancare ar fi acum, astea simple pe care le faceau si parintii si bunicii nostrii tot sunt mai bune.
mmmm,ce bunatate!!!!!
ca de obicei, arata super bine
Pupici
ce culori “apetisante”!bune tare tre sa fie
Bune bune aceste pulpe de pui cu varza!!!
Tare buna a fost mancarica asta !
Te pup!!
Ai facut un preparat pe gustul meu.Bravo!
Frumos si gustos!
Seara buna!
Fac inscrieri Oriflame!Discount pana la 40%…arseneandrea@gmail.com