• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Muffins/Cupcakes / Cupcakes cu dovleac – Pumpkin cupcakes

Muffins/Cupcakes

Cupcakes cu dovleac – Pumpkin cupcakes

Va place dovleacul? Intreb pentru ca nu este chiar pe placul tuturor. Mie imi place grozav, mai ales in combinatie cu scortisoara. De cand am inceput sa-l folosesc in dulciuri am descoperit ca-mi place mai mult dovleacul in blat decat in crema. II da blatului, pe langa aroma, o textura aparte si oricine il poate consuma, chiar si cei care nu iubesc dovleacul deloc :)
 
Da stiu, am facut tort, cheesecake, pancakes (au fost delicioase, dar din pacate n-au rezistat pana la pozat), placinta iar acum cupcakes…oare ce mai urmeaza? Va spun eu, o inghetata delicioasa si apoi gata cu dovleacul pe sezonul acesta. 
Cupcakes cu dovleac - Pumpkin cupcakes_4
 
Cupcakes – 9 portii
100 gr faina
1/2 lingurita praf de copt
1/4 lingurita bicarbonat
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita scortisoara
1/2 lingurita ghimbir
55 grame unt moale
1 ou mare
60-70 gr zahar (dupa gust)
1 lingurita extract de vanilie
100 gr piure de dovleac
50 ml iaurt gras
 
Decor:
200 gr branza cremoasa
1 lingura cu varf smatana grasa
50 gr unt
70 gr zahar brun pudra
scortisoara
Cupcakes cu dovleac - Pumpkin cupcakes_2
 
Ingredientele sa fie la temperatura camerei, da? Mixam untul bine de tot impreuna cu zaharul (eu am pus 60 de grame) vreo 5 minute, adaugam oul si mixam pana la omogenizare. Adaugam si extractul de vanilie (cu cat mai natural cu atat mai bine) apoi ghimbirul si amestecam din nou.
 
Intr-un bol amestecam cu un tel faina cu praful de copt, bicarbonatul, sarea si scortisoara. Separat amestecam piureul de dovleac cu iaurtul.
 
Peste mixul de unt cu ou adaugam jumatate din ingredientele uscate, mixam (si cand spun mixam ma refer la mixer) incet de data aceasta. Turnam jumatate din amestecul lichid si omogenizam. Procedam la fel si cu restul ingredientelor.
 
Tapetam 9 forme dintr-o tava de briose cu hartie de copt. Prajiturele mele nu au fost foarte mari, daca va plac cupcakes mai mari atunci puteti sa folositi compozitia si pentru 6 forme doar, iar daca doriti mai multe atunci dublati cantitatile si o sa aveti o tava plina de cupcakes mari :)
 
Preincalzim cuptorul la 190 de grade. Punem cate 2 linguri de compozitie in fiecare forma de briosa, astfel incat sa umplem aproximativ 3/4 forma. 
 
Coacem prajiturele timp de 18-20 de minute, dupa care le scoatem din cuptor si le mai lasam 10 minute in tava la racit. Le transferam pe un gratar iar cand sunt racite complet putem trece la decorare.
 
Cupcakes cu dovleac - Pumpkin cupcakes_3
Pentru decor am folosit o crema improvizata (ca de multe ori). 
Punem in blender branza, smantana si untul. Cand au devenit ca o crema trecem la mixer si adaugam zaharul pudra. Lasam crema la rece aproximativ o ora apoi putem sa decoram dupa preferinta. Pudram cu putina scortisoara pentru o aroma si mai grozava!
 
Au fost tare pufoase si aromate, ne-am bucurat de gustul lor la fiecare inghititura. Si…dupa cum observati din poze au fost facute de sarbatori, dar n-am putu sa nu fi le arat. Enjoy!

Cupcakes cu dovleac - Pumpkin cupcakes_1


29 Comments

« Tortellini cu prosciutto crudo si brocolli
Pulpe de pui cu varza la cuptor »

Comments

  1. Nicol says

    January 23, 2013 at 1:50 pm

    Ce dragute sunt! Te pup!

    Reply
  2. Cătău says

    January 23, 2013 at 2:48 pm

    aratoase, delicioase si foarte sanatoase, supeerrr

    Reply
  3. mandala says

    January 23, 2013 at 2:59 pm

    Arata tare bine si cred ca sant si tare bune!

    Reply
  4. Alina Vicu says

    January 23, 2013 at 3:08 pm

    Sper ca ti-a mai ramas un cupcake si pentru mine. Pup

    Reply
  5. FLORY says

    January 23, 2013 at 4:13 pm

    Foarte bune si aromate,iau una de pofta ! 😀

    Reply
  6. mirela says

    January 23, 2013 at 5:05 pm

    dai si la pofticiosi??????

    Reply
  7. Daniela says

    January 23, 2013 at 5:08 pm

    Pentru familia mea, 3 bucati, te rog… Arata foarte bine si sigur sint delicioase… Pupici !

    Reply
  8. Simona says

    January 23, 2013 at 5:13 pm

    Tare frumoase sunt! N-am folosit niciodata dovleacul in dulciuri.. poate doar copt, si-atat!
    Pupici

    Reply
  9. Cristina says

    January 23, 2013 at 5:44 pm

    Sunt fan dovleac, asa ca iata bat la usa sa vad daca a mai ramas una si pentru mine! <3

    Reply
  10. Kyra says

    January 23, 2013 at 6:21 pm

    Numai masura mica ai?
    Pentru mine, va rog, o masura mai mare.
    Pe saturate!
    Mmm!

    Reply
  11. ReteteSavuroase says

    January 23, 2013 at 6:59 pm

    Poftesc si eu la ele, ca-s tare frumoase.

    Reply
  12. Ramona Alina says

    January 23, 2013 at 8:31 pm

    Eu folosesc dovleacul in toate modurile posibile; super apetisatnte cupcake-urile tale<3

    Reply
  13. Dohotariu-Avram Alina says

    January 23, 2013 at 9:46 pm

    Mie îmi place dovleacul așa că nu aș refuza o minunăție din asta mică și dulce.

    Reply
  14. Buburuza Bubu says

    January 24, 2013 at 6:33 am

    Iubesc dovleacul !!!!Yuumy cat de apetisant arata reteta ta! Hugs

    Reply
  15. Anca B. says

    January 24, 2013 at 7:22 am

    Si mie imi place foarte mult dovleacul, voi incerca reteta asta cu siguranta, felicitari pentru prezentare, pozele sunt superbe!

    Reply
  16. Sisters'Kitchen says

    January 24, 2013 at 8:10 am

    Da, ne place si avem dovleac in frigider:D. Frumoase poze!

    Reply
  17. Top Cuisine avec Lavi says

    January 24, 2013 at 8:27 am

    Sunt dragalase foc!

    Reply
  18. Rocsy Ciobanu says

    January 24, 2013 at 8:52 am

    Neatza..Ce frumusele sunt!

    Reply
  19. Monya says

    January 24, 2013 at 9:53 am

    mmm, sunt sigura ca sunt delicioase, mai ales ca si eu sunt fan dovleac 😀

    Reply
  20. Adina says

    January 24, 2013 at 10:04 am

    Esti un real talent nu doar in bucatarie, ci si in fotografie!:)

    Reply
  21. Dana says

    January 24, 2013 at 11:58 am

    Faine tare minunatiile tale!

    Reply
  22. Maria says

    January 24, 2013 at 12:34 pm

    Buna Paula ! In sfarsit te-am gasit si eu :)
    Nu stiu cum de mi-a scapat pana acum blogul tau minunat, am gasit aici multe retete minunate pe care le voi incerca cu siguranta.
    Am adaugat blogul tau in lista mea de bloguri pe care le urmaresc, pentru a nu scapa nicio reteta!
    Iti doresc o zi frumoasa si spor la treaba in bucatarie!

    Reply
  23. Emily says

    January 24, 2013 at 5:52 pm

    super delicioasa combinatia! Felicitari!
    te imbratisez cu drag!

    Reply
  24. Danutza says

    January 24, 2013 at 8:46 pm

    Si eu ador dovleacul in numeroase deserturi! Sunt asa de frumusele cupcakes-urile tale … asa delicate :)
    Pup:*

    Reply
  25. Timea says

    January 24, 2013 at 11:01 pm

    Ce frumos arata!!! Si imi plac si formele acelea de lemn. Pup fata talentata

    Reply
  26. Adriana says

    January 26, 2013 at 10:34 am

    Trebuie să încerc şi eu dovleacul la dulciuri. Cred că ştii de ce. Sunt minunate. Pup!

    Reply
  27. Paula Gafitescu says

    January 29, 2013 at 7:20 am

    Ma bucur ca va plac aceste cupcakes. Sunt tare gustoase, dovleacul face treaba buna in prajituri 😉 Va pup cu drag!

    Reply
  28. Anonymous says

    August 30, 2014 at 10:43 am

    buna! am facut reteta deja de 2 ori si sint foarte foarte bune; o singura nelamurire am ??? cit zahar se pune ??? fiindca eu am pus dupa ochi si o data am pus cam putin iar a doua oara putin cam mult…

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      September 1, 2014 at 8:02 am

      Buna. Imi cer scuze ca am omis cantitatea de zahar in reteta. Am corectat acum, eu am pus 60 de grame. O zi frumoasa!

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316