• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Inghetata / Inghetata de dovleac copt cu nuci

Inghetata

Inghetata de dovleac copt cu nuci

Nu am uitat in ce anotimp suntem, chiar deloc….si tocmai pentru ca inca se mai gaseste dovleac prin piete m-am hotarat sa va prezint bunatatea asta de inghetata. Vara…de unde sa mai luam dovleac?? Asa ca uitati de frigul de afara si rasfatati-va cu o inghetata delicioasa.
Inghetata de dovleac copt cu nuci_2
 
Ingrediente
350 gr piure de dovleac copt
200 ml lapte de cocos
300 ml lapte condensat
50 gr miere 
1 lingurita esenta de vanilie
2 linguri zahar pudra
50 gr nuci taiate grob
200 ml smantana grasa
 
Timp de preparare: 20 min.  Timp de congelare: 4h  Nr. portii: 10
 
Inghetata de dovleac copt cu nuci_3
Luam o bucata buna de dovleac, o taiem felii poitivite si o punem la cuptorul preincalzit la 200 grade pentru o ora. Dupa ce s-a copt frumos dovleacul nostru cantarim 350 grame de pulpa si o facem piure cu blenderul.
 
Peste piureul de dovleac turnam laptele condensat, mierea, laptele de cocos, esenta de vanilie si amestecam bine. Pentru operatiunea aceasta avem nevoie de tel, nimic mai mult.
 
Separat mixam smantana impreuna cu zaharul vanilat pana cand devine cremoasa, nu e nevoie sa o batem ‘bat’. Incorporam usor smantana in amestecul de dovleac, apoi punem si nucile taiate grob.
 
Turnam toata compozitia intr-o cutie/caserola/forma termorezistenta si o bagam la congelator (sau la masina de inghetata cine are). De 3-4 ori, la distanta de 30-40 minute, scoatem recipientul din congelator si mixam bine ca sa spargem acele de gheata. Lasam la congelator minim 4 ore apoi o putem savura. 
  
Se poate servi cu dulceata de nuci verzi, este dementiala!!! Nici prea dulce, nici prea incarcata…ci plina de arome grozave. O incearca cineva?
Inghetata de dovleac copt cu nuci_1


27 Comments

« Placinta cu spanac si oua de prepelita
Friptura de pui cu lapte si usturoi »

Comments

  1. Kyra says

    January 31, 2013 at 3:22 pm

    Imi place la nebunie!
    O experienta inedita!
    Pare o reusita. Cred ca merita incercata.

    Reply
  2. Anca Lasan says

    January 31, 2013 at 4:26 pm

    wooow ce bine arataaaa !!! o sa incerc si eu :))cred ca este tare buna

    Reply
  3. mirela says

    January 31, 2013 at 4:52 pm

    Paula,eu pun dovleac la congelator si fac dulceata,iar inghetata ta sigur am sa o fac si eu,yamiiii!!!!pupp!!

    Reply
  4. stefy says

    January 31, 2013 at 5:49 pm

    sigur e o inghetata delicioasa..si chiar daca e frig afara ma incumet sa pap o portie!!:P

    Reply
  5. Cristina says

    January 31, 2013 at 8:42 pm

    Yammy, cred ca e delicioasa!

    Reply
  6. Dohotariu-Avram Alina says

    January 31, 2013 at 9:24 pm

    Nici nu are cum să nu fie bună având în vedere aroma dovleacului.

    Reply
  7. DiaMar bucataria galbena says

    January 31, 2013 at 10:06 pm

    Mie nu-mi lipseste din congelator inghetata indiferent de cat de frig este.Doar nu o mananc afara.La mine inghetata este cafeaua de dimineata.
    Trebuie musai incercata.
    Pupici!

    Reply
  8. Top Cuisine avec Lavi says

    February 1, 2013 at 7:48 am

    Vai de mine, Paula, ce-ai gatit aici! Chiar imi era pofta de o inghetata, dar de dovleac copt nu am incercat niciodata! Ma autoinvit!

    Reply
  9. Irina (Bucataria Irinei) says

    February 1, 2013 at 8:03 am

    Paula e minunata… Mi-ai facut o pofta si de dulceata de nuci, mai ales ca anul trecut nu am apucat sa fac! Trebuiesti pedepsita pentru asta! :). Te pup.

    Reply
  10. pansy says

    February 1, 2013 at 8:37 am

    wowww, ce inghetata!Asta-i musai de incercat !

    Reply
  11. Nicoleta - Agenda di Nico says

    February 1, 2013 at 9:22 am

    Deosebita aceasta inghetata..imi place foarte mult!
    Trebuie neaparat incercata!
    te pup ..weekend placut!

    Reply
  12. Adina says

    February 1, 2013 at 3:21 pm

    O nebunie,sunt terminata,trebuie sa o fac!:)
    Puuup!

    Reply
  13. Adriana says

    February 1, 2013 at 4:39 pm

    Vreau si eu. Mai ai? Weekend plăcut!

    Reply
  14. Haplea says

    February 1, 2013 at 6:12 pm

    Delicioasa trebuie sa fie inghetata!!!

    Reply
  15. Mihaela - mykyduta says

    February 1, 2013 at 6:32 pm

    Vreau si euuuuuuuuuuuu!!!!!!
    Doamne cum salivez.
    Trebuie incercata neaparat!

    Reply
  16. Danutza says

    February 1, 2013 at 7:44 pm

    Am si eu niste dovleac copt pus la congelator, mi-ai dat o idee excelenta!

    Arata senzational inghetata!!!

    Reply
  17. Laura says

    February 1, 2013 at 7:58 pm

    Super !!!
    Arata nemaipomenit :)

    Reply
  18. Simona says

    February 1, 2013 at 8:28 pm

    Inghetata de dovleac nu am mancat niciodata!! Cum sa fac sa primesc o portie?! :)
    PUpici

    Reply
  19. Teobucatar says

    February 1, 2013 at 8:35 pm

    Doamne, ce iti veni? Mi-ai facut o pofta…

    Reply
  20. Micuta bucatarie says

    February 1, 2013 at 8:44 pm

    In casa am cald, nu conteaza ca este frig afara, asa ca vreau si eu o portie! Arata delicios, mai ales cu dulceata de nuci!

    Reply
  21. Gabriela says

    February 1, 2013 at 9:44 pm

    Ce bunatate! Mi-e dor de inghetata!

    Reply
  22. Bucate apetisante says

    February 1, 2013 at 9:58 pm

    Tentanta combinatia si chiar nu mi-ar pasa ca e iarna, inghetata tot as manca.
    Sa sti ca dupa reteta ta de inghetata ar merge minunat si o crema de tort/prajitura, cu unul sau doua ingrediente in plus.
    Asta face sa fie si mai valoroasa reteta.
    Weekend placut !

    Reply
  23. catkitchen says

    February 4, 2013 at 7:46 pm

    O combinatie interesanta care sunt convinsa ca a fost un deliciu ptr iubitorii de inghetata ! 😉

    Reply
  24. coco says

    February 5, 2013 at 11:25 am

    placinta , supa..mmm… dar la inghetata chiar nu m-am gandit…tare curioasa sunt !!!!

    Reply
  25. Sad Smile says

    October 23, 2013 at 11:25 am

    de unde cumparati lapte condensat?

    Reply
  26. Anonymous says

    October 23, 2013 at 11:28 am

    de unde cumparati lapte condensat?

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      October 23, 2013 at 1:31 pm

      Buna. Lapte condensat cumpar de aici: http://www.delatte.ro/lapte_condensat/?page_id=16

      Reply

Leave a Reply to Laura Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316