• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Aperitive / Empanadas cu praz si carne de porc

Aperitive Retete de mancare

Empanadas cu praz si carne de porc

Eram datoare sa prezint acest mic aperitiv pe care l-am pregatit pentru pranzul de duminica cu Diana. Este atat de bun ca nu te mai saturi de el, si l-ai putea manca nu doar ca aperitiv, ci si ca fel principal. 

Empanadas cu praz si carne de porc

Aluat
250 gr faina
120 gr unt
1 ou
1 praf sare
1 lingurita zahar
30 ml apa rece

Umplutura
100 gr carne de porc tocata
1 praz mare
1 lingura ulei
50 gr spanac
1 ou
50 gr cascaval
50 gr branza de capra
200 gr crema de branzade vaci
busioc
3 catei usturoi
sare, piper

1 ou + o lingura lapte pentru uns

Timp de preparare: 1 ora. Timp de coacere: 40min.

Empanadas cu praz si carne de porc

Mai intai si mai intai pregatim aluatul. Cernem faina iar in mijloc punem untul taiat cubulete, sarea, zaharul si oul. Amestecam cu varfurile degetelor pana cand obtinem un aluat omogen. La sfarsit adaugam apa rece (de la frigider) si mai amestecam de cateva ori pana cand e incorporata complet. Dam aluatul la rece pentru o ora.

Prazul il taiem rondele si il calim pentru cateva minute intr-o tigaie cu o lingura de ulei. Cand este inmuiat adaugam si carnea de porc (tocata) si lasam pe foc pana se patrunde putin. Daca mai este cazul adaugam si putina apa. Spanacul (eu am avut congelat) il tocam marunt si-l adaugam in tigaie. Usutoiul si busuiocul tocate marunt le punem si pe ele in amestec, punem un capac, apa daca este cazul, si lasam 2-3 minute pe foc sa se inabuse.

Luam tigaia de pe foc si lasam compozitia putin la racit. Separat amestecam cascavalul razuit cu branza de capra, branza de vaci si cu oul. Adaugam crema de branza peste compozitia din tigaie si amestecam bine. Potrivim de sare si piper dupa gust.

Empanadas cu praz si carne de porc

Scoatem aluatul de la rece si intindem o foaie subtire de 2-3mm grosime, din care decupam cercuri cu diametru de 10cm. Pe fiecare cerc punem o lingura de compozitie, apoi pliem aluatul si apasam bine pe margini cu degetele. Procedam la fel pana terminam tot aluatul.

Preincalzim cuptorul la 200 de grade. Punem toate ’empanadas’ intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le coacem pentru 35-40 de minute. Dupa 10 minute reducem focul la 180 de grade si continuam coacerea pana cand sunt bine rumenite. Le servim calde cu smantana. Cu siguranta sunt bune si reci, dar cand sunt proaspat scoase din cuptor nu le poate rezista nimeni.

Pofta buna!

Empanadas cu praz si carne de porc


26 Comments

« Cheesecake cu dovleac copt – Pumpkin Cheesecake
Prajitura acoperis – cabana »

Comments

  1. Any says

    January 7, 2013 at 8:26 pm

    Cu siguranta eu l-as manca si ca fel principal. Foarte frumos prezentat, arata bine de tot.

    Reply
  2. adnia says

    January 7, 2013 at 8:58 pm

    ce bine arata! o sa fac si eu!

    Reply
  3. Simona says

    January 7, 2013 at 9:12 pm

    Ce bine arata!!!!

    Reply
  4. Kyra says

    January 7, 2013 at 10:01 pm

    Bine te-am regasit si Lamulti ani!
    Esti neobosita!
    Minutele tale harnice mesteresc fara oprire.
    Felicitari pentru retetele minunate.
    PS Multumesc muuuult pentru premiu. :)
    Sint tare bucuroasa sa stiu ca exista si altcineva in afara familiei mele care imi apreciaza retetele.
    Nu am avut timp sa il iau dar promit sa ma ocup.

    Reply
  5. Gabriela says

    January 7, 2013 at 11:09 pm

    Foarte bun! De retinut reteta!

    Reply
  6. Buburuza Bubu says

    January 8, 2013 at 6:51 am

    Felicitari!Arata tare yuumy!!! pup

    Reply
  7. Anonymous says

    January 8, 2013 at 6:56 am

    Asteptam reteta,astazi fac te tin la curent pe gustul meu.pupici Gabriela

    Reply
  8. mirela says

    January 8, 2013 at 8:12 am

    Paula, oare cine le poate rezista,ca eu nici reci nici calde nu le pot refuza,,,,,sunt un deliciu!!!!!o zi frumoasa!

    Reply
  9. ama says

    January 8, 2013 at 2:18 pm

    tare apetisante :)

    Reply
  10. Simona says

    January 8, 2013 at 4:57 pm

    Cum sa refuz?! Doua portii va rog!! :))
    Pupici

    Reply
  11. Mihaela Velicu says

    January 9, 2013 at 8:34 am

    Arata super!

    Reply
  12. Rita Oarga says

    January 9, 2013 at 8:37 am

    Tocmai am vrut sa ma laud ca de data asta nu m-ai prins la serviciu. Asa ca in mod normal, n-as fi murit de pofta. Dar, da! Arata bestial! Zilele urmatoare fac si eu neaparat minunatiile astea. Cred ca o sa aiba un mare succes la barbatii mei. :))))

    Reply
  13. hapleablog says

    January 9, 2013 at 9:23 am

    Le-as manca si ca aperitiv, si ca fel principal, si ca desert :)) Mi-ai facut o pofta teribila

    Reply
  14. Rocsy Ciobanu says

    January 9, 2013 at 11:13 am

    Cu siguranta sunt foarte bune!

    Reply
  15. Irina (Bucataria Irinei) says

    January 9, 2013 at 11:35 am

    Paula cum sa le reziste cineva??!!! Mai ales daca le servesti in farfuriile acelea dragute foc! Imi plac tare!

    Reply
  16. Cristina says

    January 9, 2013 at 1:51 pm

    pare tare bun!!!

    Reply
  17. Maya says

    January 9, 2013 at 7:06 pm

    Mmmm, ce bien arata! Mi-e foame!

    Reply
  18. Daniela says

    January 9, 2013 at 7:32 pm

    O portie vreau si eu… Ce bine arata si ce frumoasa prezentarea… Pupici !!!

    Reply
  19. Cristina says

    January 10, 2013 at 2:12 pm

    Ce deliciu! Le trec pe lista. 😀

    Reply
  20. Anonymous says

    January 10, 2013 at 4:29 pm

    Bune putin spus, era sa le pap singura pe toate,te pupici.GABRIELA

    Reply
  21. GelaDumi says

    January 14, 2013 at 5:56 pm

    Of ce foame mi s-a facut instantaneu!
    Fiindca intotdeauna gasesc pe blogul tau cu ce sa mi-o potolesc, ti-am dat si-un mic premiu virtual si de suflet. Te asteapta la mine pe blog.

    Reply
  22. Paula Gafitescu says

    January 15, 2013 at 6:52 am

    Ma bucur mult ca v-au placut, au fost si super delicioase, abia astept sa le refac 😉 Pupicei

    Reply
  23. Mirela Goleanu says

    January 16, 2013 at 5:56 am

    Ce bine arata ! :)

    Reply
  24. Paula Gafitescu says

    January 17, 2013 at 7:12 am

    Mirela, multumesc!!

    Reply
  25. eric says

    June 10, 2013 at 9:05 am

    Cool ! I like it.

    Reply
  26. Vernell says

    July 12, 2013 at 2:06 am

    This is cool!

    Reply

Leave a Reply to Anonymous Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316