• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Prajituri / Brownies cu menta

Prajituri

Brownies cu menta

Dragii mei, pentru ca maine e sarbatoare, azi vin cu o propunere delicioasa, un brownie cu crema de menta…dement nu alta 😉 Desi l-am facut inainte de Craciun, nu am avut ocazia sa-l postez mai repede, dar merge de minune pentru un desert de weekend racoros. 
Brownies cu menta
 
Brownies
130 gr unt
130 gr ciocolata neagra (70%)
150 gr zahar brun
1 lingurita extract de vanilie
2 oua mari
1 praf sare
80 gr faina
 
Crema
200 gr crema de branza
50 gr unt
80 gr zahar brun
1 lingurita esenta/sirop.lichior de menta
1 strop colorant alimentar verde (optional)
 
Glazura
100 gr ciocolata neagra (70% cacao)
50 ml smantana grasa
8 bucati de ciocolata ‘After Eight’
 
Timp de preparare: 30 min. Timp de coacere: 25 min.
Brownies cu menta_3
Ingredientele pentru brownies sa fie la temperatura camerei. Ciocolata si untul le topim la foc mic (sau bain marie). Cand sunt topite complet adaugam zaharul, omogenizam si lasam deoparte compozitia.
 
Ouale le batem usor cu furculita si adaugam extractul de vanilie. Intr-un bol separat cernem faina cu sarea. 
 
Peste crema de ciocolata adaugam ouale si amestecam bine (putem folosi telul sau lingura de lemn) apoi adaugam si faina. Amestecam din nou, usor, pana la omogenizare.
 
Tapetam o tava (24/24cm) cu hartie de copt si preincalzim cuptorul la 180 de grade. Turnam compozitia in tava si dam la cuptor pentru 25-27 de minute, nu mai mult pentru ca se usuca. Lasam prajitura in tava la racit pentru cateva ore.
 
Pregatim crema – pentru ca nu sunt un mare fan al cremelor de unt incerc pe cat posibil sa-l inlocuiesc, asa ca am ales o crema cu mai multa branza decat unt :) 
Branza si untul la temperatura camerei se mixeaza pana la omogenizare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o crema pufoasa. La final punem si esenta de menta si un strop de colorant (optional) pentru o mica pata de culoare.
Cand prajitura e rece complet o acoperim cu crema si dam la rece pentru 2-3 ore. 
 
Pentru glazura punem smantana si ciocolata la topit pe bain-marie si amestecam usor. Cu aceasta glazura acoperim uniform prajitura. Cele 8 bucati de ciocolata ‘After Eight’ le rupem in doua pe la jumatate si le punem peste glazura cu coltul in sus, astfel incat sa iasa 16 portii de prajitura. Dam la rece preferabil peste noapte. A doua zi o putem servi brownies cu menta cu mare pofta pentru ca e o combinatie dementa!!
 
Enjoy!
Brownies cu menta_2


23 Comments

« Blogul anului 2012 – Blog of the year 2012
Cheesecake cu dovleac copt – Pumpkin Cheesecake »

Comments

  1. stefy says

    January 5, 2013 at 12:41 pm

    imi ploua in gura de pofta!!! arata tare bine!!!

    Reply
  2. Mihaela - mykyduta says

    January 5, 2013 at 1:04 pm

    divina!!!!!!
    trebuie sa o incec si eu .
    puup

    Reply
  3. diamond says

    January 5, 2013 at 1:19 pm

    cea mai draga culinareasa pt inima mea! Un An Nou bun iti urez!

    Reply
  4. Anamaria Cook says

    January 5, 2013 at 1:24 pm

    Arata incredibil, trebuiesc incercate!!!

    Reply
  5. Disturbingly Delicious says

    January 5, 2013 at 1:25 pm

    Yum!Yum!Yum! Combinatia menta si cioco e mortala!!!

    Reply
  6. Rocsy Ciobanu says

    January 5, 2013 at 4:07 pm

    Deja salivez cand ma gandesc ce delicioasa este!

    Reply
  7. mirela says

    January 5, 2013 at 4:15 pm

    Un an nou bun iti doresc si La multi ani!!!
    Excelenta prajitura!!!

    Reply
  8. Alyson says

    January 5, 2013 at 5:23 pm

    my translator failed me – so I have no idea what you have written – but I don’t mind – I am quite happy drooling over your photos – the brownies look amazing!!!!!!!!

    Reply
  9. maria mihalache says

    January 5, 2013 at 6:42 pm

    Wow……………frumos si delicios!

    Reply
  10. Dohotariu-Avram Alina says

    January 5, 2013 at 7:04 pm

    Apetisante rău de tot!

    Reply
  11. Kyra says

    January 6, 2013 at 7:42 am

    Un desert impecabil!

    Reply
  12. Ghiocel07 says

    January 6, 2013 at 8:18 am

    Ce-mi place…..daca este cu menta vreau si eu :)

    Reply
  13. adnia says

    January 6, 2013 at 8:55 am

    minunata prajitura asta! de fapt, tot ce e cu menta e perfect!

    Reply
  14. Danutza says

    January 6, 2013 at 4:47 pm

    Wow, ce super arata!

    Reply
  15. GelaDumi says

    January 6, 2013 at 4:51 pm

    Combinatia de menta si ciocolata e si preferata mea, n-am mai pus-o in practica de asta vara, ce pofta imi faci cu aratoasa ta! :))

    Reply
  16. Gabriela says

    January 6, 2013 at 7:12 pm

    O bunatate de prajitura!

    Reply
  17. Simona says

    January 6, 2013 at 7:37 pm

    Pana acum n-am folosit deloc menta in prajituri.. dar trebuie sa-i fac loc cumva :)

    Reply
  18. Liana10 says

    January 6, 2013 at 7:46 pm

    Cred si eu ca e parfumat 😉

    Reply
  19. Corina Ureche says

    January 6, 2013 at 8:32 pm

    combinatia perfecta, zic eu!

    Reply
  20. The Wandering Oltean says

    January 7, 2013 at 7:57 pm

    Imi place combinatia! Like Like!

    Reply
  21. Paula Gafitescu says

    January 8, 2013 at 6:46 am

    Ma bucur mult ca va place, e o combinatie super asa cum am mai zis. Va imbratisez pe toti! :)

    Reply
  22. Diana Oana says

    January 9, 2013 at 8:59 am

    Yum, ce bunatate! Am facut-o si eu anul trecut, trebuie sa o refac!
    Pupici :*

    Reply
  23. Anca Lasan says

    January 9, 2013 at 7:19 pm

    Tare bine arata , de fapt tot ceea ce faci arata bine :)

    Reply

Leave a Reply to Corina Ureche Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316