• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Prajituri / Bezea cu alune si zmeura

Prajituri Dulciuri diverse Dulce Romanie

Bezea cu alune si zmeura

Iata-ma in fata unei noi provocari, aceea de a face bezea! Recunosc…n-am facut pana acum, si sincer nici nu cred ca m-as fi apucat degraba daca nu era subiectul principal al acestei luni ales in cadrul provocarii Dulce Romanie gazduita de Monica de la the Foodie Family. Si pentru asta tin sa-i multumesc enorm, am descoperit ceva extrem de bun care desi implica o oarecare munca, duce la un rezultat gingas, delicat ce se topeste in gura pur si simplu. Mai trebuie sa spun ca spun ca tot weekendul am copt bezele?? Da, asta am facut si mi-a placut enorm…m-au prins bezelele astea in vraja lor. Asadar bezea cu alune si zmeura
Bezea cu alune si zmeura_1
Bezele/Meringues
3 albusuri mari de ou
160 gr zahar
1 praf de sare
80 gr alune de padure
 
Umplutura/Filling
200 ml smantana pt frisca
100 ml smatana grasa de gatit
2 lingurite zahar pudra 
fulgi de ciocolata
zmeura
 
Timp de pregatire: 20 min. Timp de coacere: 45 min.
Bezea cu alune si zmeura_2
Alunele de padure le aruncam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 10 minute. Dupa ce s-au racorit putin le frecam bine astfel incat sa eliminam toata coaja. Macinam alunele la robot (sau la masina de macinat nuca).
 
Albusurile la temperatura camerei se bat spuma tare impreuna cu un praf de sare. Cand obtinem o spuma ferma incepem sa adaugam zaharul cate o lingura pe rand si mixam bine dupa fiecare adaugare. La final vom obtine o bezea de toata frumusetea, lucioasa si consistenta.  Incorporam usor si alunele macinate, cu miscari de jos in sus.
 
Tapetam o tava mare cu hartie de copt. Pregatim un pos cu varf de stea. Umplem posul cu bezea cu grija sa nu ne manjim peste tot – un pont pentru umplerea posului este sa-l tinem cu varful intr-un pahar, iar punga sa fie desfacuta peste marginile paharului. 
 
Formam cosulete in tava de cca 6-7cm diametru pornind de la mijloc, apoi baza iar marginile le inaltam usor ca sa le dam forma dorita ( de cosulet ). 
Coacem bezelele in cuptorul preincalzit ( 180 grade sau 160 la ventilatie ) timp de 40-45 de minute pana cand sunt tari si sfaramicioase. Dupa ce oprim focul le mai lasam in cuptor timp de o ora, cu usa intredeschisa. 
 
Pentru umplutura mixam bine smantana pentru frisca cu smantana timp de un minut pana incep sa capete consistenta. Adauga, zaharul pudra si mixam pana se intareste bine. Eu nu am pus mult zahar la frisca, deoarece am considerat ca este suficient de mult la bezea…dar, daca va place mai dulce puteti sa mai adaugati dupa bunul plac :)
 
Umplem fiecare cosulet cu frisca, iar deasupra presaram zmeura (eu am avut congelata) si fulgi de ciocolata. A fost o nebunie!! Sunt extrem de incantata ca am spart gheata la bezea…si mai mult decat atat, sunt bucuroasa ca am ales combinatia aceasta extrem de delicioasa. Va invit sa o incercati, sigur nu o sa va para rau :)
 
Enjoy!!
Bezea cu alune si zmeura_3


26 Comments

« Placinta aperitiv cu sfecla rosie si crema de branza
Terina de pui cu praz »

Comments

  1. mandala says

    December 17, 2012 at 9:56 pm

    Ce bine arata!!!

    Reply
  2. Any says

    December 17, 2012 at 10:03 pm

    Frumoase si bezelele si prezentarea!

    Reply
  3. Dohotariu-Avram Alina says

    December 17, 2012 at 10:23 pm

    Felicitări! Arată minunat!

    Reply
  4. Alina Vicu says

    December 18, 2012 at 6:03 am

    Mmm, cat de bine arata!

    Reply
  5. Cristina says

    December 18, 2012 at 6:17 am

    Un fel de Pavlova. Superbe. Le ador.

    Reply
  6. Buburuza Bubu says

    December 18, 2012 at 6:44 am

    Delicioase!!!

    Reply
  7. Ioana says

    December 18, 2012 at 6:55 am

    Ce nebunieeee! Bravo! :)

    Reply
  8. mirela says

    December 18, 2012 at 7:06 am

    woaaaa,ce bine arata!!!!

    Reply
  9. Alex says

    December 18, 2012 at 7:23 am

    Vreau si eu !!! Cred ca sunt delicioase, iar prezentarea ta , superba!!!

    Reply
  10. Delicious Flavours says

    December 18, 2012 at 7:32 am

    Acelasi cuvant folosit de tine imi vine in minte cand vad aceste bezele: gingase! :)
    Draga Paula eu iti urez de pe acum Sarbatori fericite, deoarece nu stiu cand mai apuc sa intru pe PC 😛
    Pupici!

    Reply
  11. maria mihalache says

    December 18, 2012 at 7:53 am

    Mai ai si pentru mine o portie?

    Reply
  12. Disturbingly Delicious says

    December 18, 2012 at 8:56 am

    Ce frumoase sunt!!!

    Reply
  13. Adina says

    December 18, 2012 at 10:11 am

    Mai ai si pentru mine?Arata bineeeeeeeeee!:)

    Reply
  14. Cristina says

    December 18, 2012 at 10:56 am

    Frumusele foc!!!

    Reply
  15. daniela64 says

    December 18, 2012 at 11:06 am

    Perfette per il Natale , belisima la presentazione. Buona giornata Daniela.

    Reply
  16. Rita Oarga says

    December 18, 2012 at 11:54 am

    Vai, de cand n-am mai facut bezele! Cuiburile astea vad ca sunt un fel de Pavlova. Cu frisca si cu zmeura trebuie sa fie delicioase!
    Bine ca ai avut distractie in weekend. 😉
    Sa ai o saptamana frumoasa!

    Reply
  17. Laura Nechita says

    December 18, 2012 at 12:53 pm

    Superbe! felicitari pt aceste deliciosenii 😉
    te pup cu drag!

    Reply
  18. Mihaela says

    December 18, 2012 at 3:57 pm

    like like like! asta am facut si eu, putin mai altfel 😉

    Reply
  19. Gabriela says

    December 18, 2012 at 5:21 pm

    Sunt superbe bezelele tale, Paula! Trebuie sa fie tare bune!!!

    Reply
  20. Simona says

    December 18, 2012 at 6:00 pm

    Foarte frumoase !!!

    Reply
  21. Adriana says

    December 18, 2012 at 8:19 pm

    Ce bine arată. Foarte frumoasă prezentarea!

    Reply
  22. Rocsy Ciobanu says

    December 19, 2012 at 4:36 pm

    Minunate!!!

    Reply
  23. GelaDumi says

    December 19, 2012 at 4:55 pm

    M-au lasat fara respiratie!
    Iar pozele…wow, wow, wow!

    Reply
  24. Simona says

    December 19, 2012 at 6:12 pm

    Mmm… ce minunat arata!!

    Reply
  25. Mare Maria says

    December 20, 2012 at 8:11 am

    Superbe ! felicitari:X

    Reply
  26. Paula Gafitescu says

    December 28, 2012 at 1:32 pm

    Dragilor, va multumesc mult pentru aprecierile voastre. Va pup cu drag!

    Reply

Leave a Reply to Disturbingly Delicious Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316