• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Muffins/Cupcakes / Briose cu struguri

Muffins/Cupcakes Dulciuri de post

Briose cu struguri

O reteta de briose cu struguri, parfumata, usor de executat si chiar de post…asta e ceea ce am pregatit eu azi pentru voi. Cine posteste maine, poate sa se rasfete putin cu un dulce fructat. Cei care nu postesc, nici nu-si vor da seama ca au de a face cu un dulce de post. 
 Briose_cu_Struguri_3
Ingrediente
270 gr faina
260 ml lapte de soia
80 ml ulei
110 gr zahar brun
1 lingurita esenta de vanilie
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita bicarbonat
1 lingurita praf de copt
48 boabe de struguri.
 
Timp de preparare: 20 min. Timp de coacere: 18 min.
 Briose_cu_Struguri_2
Preincalzim cuptorul la 190 de grade. Pregatim tava cu hartiute pentru briose si trecem repede la struguri. Numaram 48 de boabe de struguri – cata precizie!! – adica pentru fiecare briosa vom folosi cate 4 boabe de struguri, la spalam si le lasam la scurs.
 
Intr-un bol amestecam cu ajutorul unui tel faina cernuta, zaharul, praful de copt, sarea  si bicarbonatul de sodiu. Separat masuram laptele de soia si uleiul si turnam usor peste amestecul de ingrediente uscate. Amestecam folosindu-ne de tel pana la omogenizarea compozitiei.
 
Turnam cate o lingura de compozitie in fiecare forma, punem 4 boabe de struguri si mai completam cu compozitie astfel incat sa umplem 3/4 din capacitatea formei de briosa. Dupa ce am terminat compozitia introducem tava la cuptor si coacem briosele pentru 18-20 de minute. Le scoatem din cuptor si le lasam 10 minute in tava, dupa care putem sa le trasferam pe un platou.
 
Cand sunt reci le servim cu mare pofta!!Ar fi bine ca boabele de struguri sa fie fara samburi, altfel o sa va dea putin de cap la degustare :) Am fost rapida azi, ca si reteta de altfel 😉
 
Enjoy!! 
 Briose cu struguri_1


54 Comments

« Mini Lemon Curd Cheesecakes
Rulada de curcan cu bacon si branza »

Comments

  1. Anamaria Cook says

    November 2, 2012 at 12:01 am

    Ti-au iesit frumusele rau, parca simt miros de struguri :d. Felicitari.

    Reply
  2. Cristina says

    November 2, 2012 at 3:17 am

    Foarte dragute briosele si super prezentarea. Imi plac tare mult cosuletele de hartie. Eu nu gasesc decat simple, albe.

    Reply
  3. Cătău says

    November 2, 2012 at 5:56 am

    superbeeee nu incape indoiala, o sa stau toata ziua cu gandul la ele

    Reply
  4. Gabriela says

    November 2, 2012 at 6:05 am

    Buna Paula.Minunate briosele,ca tot ce faci.Imi plac foarte mult torturile tale,sunt pasionata de torturi si o ciocolatoasa.In curand e ziua mea.Vreau sa fac un tort de ciocolata,dar vreau sa contina si o crema de vanilie.Ce imi recomanzi?Multumesc anticipat.

    Reply
  5. Alina Vicu says

    November 2, 2012 at 6:24 am

    Arata tare bine! Serversc si eu una la cafea 😉
    Pup!

    Reply
  6. mirela says

    November 2, 2012 at 7:06 am

    La cum arata,tare bune trebuie sa fie,yamii!

    Reply
  7. Olguta says

    November 2, 2012 at 7:37 am

    Tare frumusele sunt… si de sezon. Felicitari!!

    Reply
  8. Irina (Bucataria Irinei) says

    November 2, 2012 at 7:45 am

    Un dulce de post minunat!

    Reply
  9. Mihaela says

    November 2, 2012 at 9:29 am

    mama mia , ce poze reusite…….iar briosele, arata intr-un mare fel !
    mi-ai facut pofta!
    pup!

    Reply
  10. Daniela says

    November 2, 2012 at 9:44 am

    Vreau si eu o briosa mica, ca sint tare cumintica… Si cu struguri,,, yamiii.
    Iubita, daca te rog sa lasi un mesaj la Alina http://bucatarealalaplesneala.blogspot.ch/ , ma ajuti ?! Scrie-i sa scoata literele alea de la comentarii, ca la mine calculatorul nu le ia, chiar daca le scriu corect… Multumesc anticipat ! Pupici !

    Reply
  11. coco says

    November 2, 2012 at 11:00 am

    am struguri :) sper sa am si chef…daca nu…fur una de aici :)))

    Reply
  12. FLORY says

    November 2, 2012 at 12:38 pm

    Un deliciu de sezon! :) Pupici

    Reply
  13. Simona says

    November 2, 2012 at 1:27 pm

    De post sau nu, tare frumoase si gustoase sunt!

    Reply
  14. Adina says

    November 2, 2012 at 1:44 pm

    Am servit briose si la alta masa :))dar nici pe infuriatele astea nu le refuz!:)

    Reply
  15. Adela Zilahi says

    November 2, 2012 at 1:52 pm

    Tare bine arata!! BNici nu par de post si cred ca sunt pufoase si aromate! Pupici!

    Reply
  16. Truedelights says

    November 2, 2012 at 2:01 pm

    Aspectul este impecabil! asa cum ne-ai obisnuit:) Chiar gust si eu una, ca tot e post astazi:)

    Reply
  17. DiaMar bucataria galbena says

    November 2, 2012 at 3:24 pm

    Cat de frumoase sunt!Si cu siguranta sunt si foarte bune si aromate!
    Pupici!

    Reply
  18. Cristina says

    November 2, 2012 at 4:01 pm

    Yammy!!!

    Reply
  19. Any says

    November 2, 2012 at 4:14 pm

    Poze minunate ca de obicei si o reteta usor de executat!

    Reply
  20. Dorina says

    November 2, 2012 at 4:45 pm

    Ce dragalase sunt …

    Reply
  21. Licuta Marin says

    November 2, 2012 at 7:19 pm

    Foarte frumoase au iesit si desigur ca tare delicioase!!!Yummy!Pupici!

    Reply
  22. Paula Gafitescu says

    November 2, 2012 at 10:03 pm

    Anamaria draga, multumesc frumos! Pupici

    Reply
  23. Paula Gafitescu says

    November 2, 2012 at 10:04 pm

    Cristina draga, ma bucur mult ca-ti plac! Eu oriunde vad hartiute dintr-astea iau cate un set :) De obicei la gasesc la hipermarketuri. Pupici!

    Reply
  24. Paula Gafitescu says

    November 2, 2012 at 10:05 pm

    Catau draga, multumesc frumos!! Pup

    Reply
  25. Paula Gafitescu says

    November 2, 2012 at 10:17 pm

    Gabriela draga, iti multumesc pentru cuvintele frumoase! Cat despre tort, pot sa-ti spun ca imi place foarte mult cum se comporta blatul de aici:
    http://enjoydessert.blogspot.ro/2012/07/blueberry-black-white-chocolate-cake.html
    apoi cel de aici:
    http://enjoydessert.blogspot.ro/2012/06/chocolate-strawberry-buttercream-cake.html
    Daca vrei sa faci o crema de vanilie iti recomand o crema simpla si buna: 1 cana de lapte se pune pe foc cu 2 linguri zahar si semintele unei pastai de vanilie, se incalzeste foarte bine. 3 galbenusuri se freaca bine cu 2 linguri amidon, ca sa nu ramana cocoloase. Se toarna usor laptele fierbinte peste galbenusuri amestecandu-se energic ca sa nu se tranforme in omleta, iar apoi se tranfera toata compozitia intr-un vas pe foc mare, amestecand incontinuu cam 2-3 minute pana se ingroasa. Se lasa la racit, si e delicioasa 😉

    Reply
  26. Ramona Alina says

    November 2, 2012 at 11:22 pm

    Frumusele si delicioase:)

    Reply
  27. Timea says

    November 3, 2012 at 5:11 pm

    Ce bine arata si ce bune sunt! Chiar azi ma gandeam sa fac si eu ceva cu struguri, dar in final am facut cu pere si gutui :) . Pup

    Reply
  28. Rocsy Ciobanu says

    November 4, 2012 at 9:15 am

    Ce frumos au crescut!

    Reply
  29. johanna says

    November 5, 2012 at 10:34 am

    Cat de bine arata, as manca si eu una.Mi-ai facut o mare pofta de struguri de tara:(.N-am mai mancat de ceva ani.

    Reply
  30. Paula Gafitescu says

    November 5, 2012 at 1:18 pm

    Alina, ma bucur ca-ti plac! Pupicei

    Reply
  31. Paula Gafitescu says

    November 5, 2012 at 1:18 pm

    Mirela, multumesc frumos! Pup

    Reply
  32. catkitchen says

    November 5, 2012 at 8:01 pm

    Ce bine crescute sunt !!!! 😉 La combinatia cu struguri nu m-am gandit pana sa le vad la tine !!! :)

    Reply
  33. Paula Gafitescu says

    November 6, 2012 at 5:53 am

    Olguta, multumesc frumos!

    Reply
  34. Paula Gafitescu says

    November 6, 2012 at 6:20 am

    Irina, asa este…multumesc! Pupici

    Reply
  35. Paula Gafitescu says

    November 6, 2012 at 8:25 am

    Ela, ma bucur mult ca-ti plac! Pup

    Reply
  36. Paula Gafitescu says

    November 6, 2012 at 8:26 am

    Daniela, ma bucur mult ca-ti place briosele! Am rezolvat si cu problema cu Alina! Pupici

    Reply
  37. Paula Gafitescu says

    November 6, 2012 at 10:18 am

    Coco, daca nu…si strugurii sunt tare buni 😉

    Reply
  38. Paula Gafitescu says

    November 6, 2012 at 10:19 am

    Flory, multumesc! Pup

    Reply
  39. Paula Gafitescu says

    November 6, 2012 at 1:31 pm

    Simo, multumesc frumos!

    Reply
  40. Paula Gafitescu says

    November 7, 2012 at 7:59 am

    Adina, ma bucur mult ca-ti plac! pup

    Reply
  41. Paula Gafitescu says

    November 7, 2012 at 7:59 am

    Adela au fost extrem de bune, nici la gust nu ai fi zis ca sunt de post!

    Reply
  42. Paula Gafitescu says

    November 7, 2012 at 8:00 am

    Truedelights, multumesc frumos pentru aprecieri! Pupici

    Reply
  43. Paula Gafitescu says

    November 7, 2012 at 8:00 am

    Diamar,chiar asa au fost, extrem de aromate! Pupici

    Reply
  44. Paula Gafitescu says

    November 7, 2012 at 8:01 am

    Cristina, multumesc! :)

    Reply
  45. Paula Gafitescu says

    November 7, 2012 at 8:10 am

    Any, multumesc frumos! Pup

    Reply
  46. Paula Gafitescu says

    November 7, 2012 at 8:57 am

    Dorina, ma bucur ca-ti plac! Pup

    Reply
  47. Paula Gafitescu says

    November 7, 2012 at 12:02 pm

    Licuta, multumesc frumos! Te pup

    Reply
  48. Paula Gafitescu says

    November 7, 2012 at 12:13 pm

    Ramona, ma bucur ca-ti plac! pup

    Reply
  49. Paula Gafitescu says

    November 7, 2012 at 12:13 pm

    Timea, si combinatia ta e grozava! Facem schimb? :)

    Reply
  50. Paula Gafitescu says

    November 7, 2012 at 12:13 pm

    Rocsi, asa este…au crescut fara jena 😛

    Reply
  51. Paula Gafitescu says

    November 7, 2012 at 12:14 pm

    Johanna, ma bucur ca-ti plac! Si eu ador parfumul strugurilor de tara…e super!

    Reply
  52. Paula Gafitescu says

    November 7, 2012 at 12:14 pm

    Magdam sunt delicioase!! Eu ma bucur ca le-am incercat asa 😉

    Reply
  53. Carol says

    November 9, 2012 at 1:20 pm

    Ce bine ca sunt de post. Minunat arata.
    Weekend placut.

    Reply
  54. Paula Gafitescu says

    November 13, 2012 at 7:57 am

    Carol, ma bucur mult ca-ti plac! Pupicei!

    Reply

Leave a Reply to Simona Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316