• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Cheesecake / Pear Cheesecake

Cheesecake

Pear Cheesecake

Daca va este pofta de un cheesecake aromat, cu crusta delicioasa de biscuiti facuti in casa…atunci vin eu cu solutia potrivita. Imi era dor de un cheesecake, si daca tot am spart gheata anul asta la prajiturile cu pere, m-am hotarat sa-l fac cu pere…si cu cocos, o combinatie extrem de parfumata si delicata.

Pear Cheesecake_2

Crusta
250 gr biscuiti integrali
120 gr unt
1/2 lingurita scortisoara
1 lingurita zahar vanilat

Crema
800 gr crema de branza
150 ml smantana grasa
100 gr zahar brun
50 gr miere
3 oua
2 pere medii spre mici
2 linguri nuca de cocos
1 lingura cu varf amidon
1 lingurita esenta de vanilie
1 lingura zeama de lamaie

Decor
200 ml smantana pt frisca
1 lingurita zahar vanilat
1 para
fulgi de cocos

Pear Cheesecake_4

Pregatim o tava teflonata de dimensiuni 20-21cm. Poate sa fie si mai mare, dar mie imi place sa fac un cheesecake inalt. O tapetam cu hartie de copt la baza si…cam atat, nu este necesar sa fie unsa. Preincalzim cuptorul la 180 de grade.

Punem in robot biscuitii si-i macinam fin, adaugam peste ei zaharul vanilat si scortisoara si amestecam. Untul il topim la foc mic apoi il adaugam peste biscuiti si omogenizam. Punem biscuitii in forma de tort, presam bine pe fund si ridicam stratul de biscuiti si pe margini. Dam la cuptor pentru 10 minute, apoi lasam deoparte si trecem la umplutura. Miscoram focul la 160 de grade.

Crema de branza o mixam cu zaharul si mierea timp de 3 minute, dupa care adaugam ouale pe rand si mixam bine dupa fiecare, pana la incorporarea completa. Adaugam amidonul si smantana si mixam usor inca un minut. La sfarsit adaugam esenta de vanilie si zeama de lamaie, mixam usor si lasam deoparte.
Perele le taiem felii subtiri si le stropim cu putina zeama de lamaie ca sa nu se oxideze.

Punem jumatate din crema peste baza de biscuiti, asezam feliile de para, deasupra presaram cele doua linguri de cocos, apoi turnam restul de crema. Dam la cuptor pentru o ora. Daca e necesar se poate lasa mai mult sau mai putin in functie de caz. La sfarsit cheesecake-ul trebuie sa fie usor auriu deasupra, in niciun caz maroniu, si trebuie sa aiba un usor tremur la miscare. Eu de obicei las cheesecake-ul o ora, si este suficient.
Lasam in cuptor la racit pentru 2 ore, dupa care il punem la rece pentru cel putin 6 ore, sau peste noapte.
Pear Cheesecake_1

Pentru decor mixam smantana pentru frisca cu zaharul vanilat si decoram cheesecake-ul dupa preferinta. Eu am pus si cateva felii de para stropite cu putina zeama de lamaie si fulgi de cocos. Se face destul de usor, dar mereu este de efect si face ravagii printre degustatori. Pe mine m-a cucerit complet…a fost delicios!! Am pastrat o feliuta si pentru voi.

Enjoy!

Cu aceasta reteta particip la concursul organizat de Pastai de vanilie si Caietul cu retete, concurs de toamna!
Ingredientul folosit este zahar vanilat care il folosesc mereu la retetele mele dulci.

Pear Cheesecake_3

 


54 Comments

« Placinta cu spanac
Rulada de pateu de casa cu unt aromat »

Comments

  1. Monica says

    October 14, 2012 at 5:50 am

    trebuie sa o incerc cat de curand pentru ca arata ffff bine. imi place mult blatul din biscuiti :)

    Reply
  2. mirela says

    October 14, 2012 at 5:58 am

    Nu ma indoiesc de gustul divin,asa ca iau eu feliuta aia tare imbietoare,,yamiii!!!

    Reply
  3. Kyra says

    October 14, 2012 at 6:09 am

    Imi si imaginez textura si prospetimea umpluturii. Normal ca nu a mai ramas nici un pic. Asa o bunatate!

    Reply
  4. Mihaela - mykyduta says

    October 14, 2012 at 7:59 am

    Imi place!!!!!!!
    Delicios!
    Puuup

    Reply
  5. truedelights says

    October 14, 2012 at 8:12 am

    Cat de bine arata! Yamy! :)

    Reply
  6. Simona says

    October 14, 2012 at 9:06 am

    Mi-a venit apa-n gura! :)) Mai… la cate cheesecake-uri faci tu.. ai sa ma convingi pana la urma sa ma apuc si eu de treaba! Nu stiu de ce dar am o reticenta la ele.. poate ptr ca am dat chix odata :)
    Mi-am luat portie si ma duc la shoping :)
    O duminica minunata! Pup

    Reply
  7. catkitchen says

    October 14, 2012 at 9:08 am

    Ador orice combinatie cu cocos !!! 😉 Arata perfect desertul tau !!!
    O duminica superba iti doresc !!!

    Reply
  8. Sara & Miki says

    October 14, 2012 at 11:14 am

    Ultina felie e a mea… Duminica placuta!

    Reply
  9. alinutzika says

    October 14, 2012 at 2:00 pm

    arata minunat!

    Reply
  10. Cristina says

    October 14, 2012 at 2:12 pm

    Super mega delicios!

    Reply
  11. Rita Oarga says

    October 14, 2012 at 4:03 pm

    Excelent cheesecake! Combinatia cred ca e delicioasa. O seara placuta!

    Reply
  12. Daniela says

    October 14, 2012 at 4:33 pm

    Uau, ce minune imi vad ochii… Jumatate e a mea, da ?! Vezi ca nu am spus toata bunatatea, ca m-am gindit ca ingrasa… Pupici !

    Reply
  13. FLORY says

    October 15, 2012 at 4:25 am

    Arata minunat,de gust nici nu ma indoiescc!Pupici

    Reply
  14. Carol says

    October 15, 2012 at 7:25 am

    Fara guvinte… Mi-a lasat gura apa :).

    Reply
  15. Liana10 says

    October 15, 2012 at 7:35 am

    Imi plac tare mult perele, o felie si pt. mine, te rog!!

    Reply
  16. Daniela says

    October 15, 2012 at 8:34 am

    Deliziosa la tua cheese cake con le pere. Buona giornata Daniela.

    Reply
  17. Any says

    October 15, 2012 at 8:42 am

    Inghit in sec, serios!
    Multumesc pentru vizita, am venit si eu la tine cu mare mare placere!

    Reply
  18. Alina Vicu says

    October 15, 2012 at 9:20 am

    Cred ca va trebui sa-mi fac singura ca la cati pofticiosi au fost inaintea mea n-a mai ramas nimic din bunatatea asta :)

    Reply
  19. Anonymous says

    October 15, 2012 at 10:39 am

    Sigur e delicios…Poate scrieti si cate oua sunt necesare.

    Reply
  20. Paula Gafitescu says

    October 15, 2012 at 10:42 am

    Anonim, am corectat, de 3 este nevoie! Multumesc de atentionare :)

    Reply
  21. Anonymous says

    October 15, 2012 at 10:42 am

    buna ziua1nu va suparati dar cate oua folosim,nu sunt trecute pe lista ouale.

    Reply
  22. Anonymous says

    October 15, 2012 at 10:46 am

    multumesc,ca ati fost prompta.nu-i nimic,se mai intampla.:)

    Reply
  23. Anonymous says

    October 15, 2012 at 11:43 am

    Antradevar arata foarte bine si o voi prepara si eu . toate cele bune va doresc!

    Reply
  24. Anamaria Stefana says

    October 15, 2012 at 12:32 pm

    Am mancat si e delicioasa :)

    Reply
  25. Daciana says

    October 15, 2012 at 8:41 pm

    Arata demential! Blatul e super, imi plac la nebunie cele cu biscuiti 😉

    Reply
  26. Delicious Flavours says

    October 16, 2012 at 8:39 am

    Subscriu vorbele Dacianei, arata demential! :)))
    Salvez si eu reteta pe viteza si abea astept s-o incerc 😛
    Pupici

    Reply
  27. The Wandering Oltean says

    October 16, 2012 at 1:34 pm

    Chiar nu am mai mancat cheesecake de ceva timp.. si mi-ai facut pofta! Foarte reusita combinatia!

    Reply
  28. Cătău says

    October 16, 2012 at 4:19 pm

    doamne ….arata super, m-ai inebunit, daca nu ar fi destul de tarziu m-as apuca sa fac ceva cu crema de branza…. o sa ma inspir din retetele tale, abia astepttttt…..spor la gatit gustoseniii

    Reply
  29. Paula Gafitescu says

    October 16, 2012 at 7:43 pm

    Monica, ma bucur mult ca-ti place. Blatul de biscuiti e tare bun si tare usor de facut :)

    Reply
  30. Paula Gafitescu says

    October 16, 2012 at 7:43 pm

    Mirela, ma bucur mult ca-ti place! Pup

    Reply
  31. Paula Gafitescu says

    October 16, 2012 at 7:45 pm

    Kyra, nici macar o bucatica nu a ramas 😛 Pupici

    Reply
  32. Paula Gafitescu says

    October 16, 2012 at 7:45 pm

    Mihaela, multumesc! Pup

    Reply
  33. Paula Gafitescu says

    October 16, 2012 at 7:48 pm

    Truedelights, ma bucur mult ca-ti place!

    Reply
  34. Paula Gafitescu says

    October 16, 2012 at 7:49 pm

    Simo draga, e musai sa faci si tu…sa-mi spui cand te apuci, ca daca nu, am eu grija sa mai postez retete de cheesecake 😛 Pupici
    P.S. Ce ai cumparat frumos?

    Reply
  35. Paula Gafitescu says

    October 16, 2012 at 7:50 pm

    Mgada, si mie imi place mult cocosul. O saptamana frumoasa!

    Reply
  36. Paula Gafitescu says

    October 16, 2012 at 7:50 pm

    Sara, asa sa fie! Pupici

    Reply
  37. Paula Gafitescu says

    October 16, 2012 at 7:51 pm

    Alinutzika, multumesc!

    Reply
  38. Paula Gafitescu says

    October 16, 2012 at 7:51 pm

    Cristina, multumesc! Pup

    Reply
  39. Paula Gafitescu says

    October 16, 2012 at 7:52 pm

    Rita draga,ma bucur mult ca-ti place. Pupici

    Reply
  40. Paula Gafitescu says

    October 16, 2012 at 7:53 pm

    Daniela, cu mare drag te servesc! Ingrasa?? Eu nu cred asa ceva :)))

    Reply
  41. Paula Gafitescu says

    October 16, 2012 at 7:53 pm

    Flory, ma bucur ca-ti place!

    Reply
  42. Paula Gafitescu says

    October 16, 2012 at 7:54 pm

    Carol…deci ti-a placut? 😛 :)

    Reply
  43. Paula Gafitescu says

    October 16, 2012 at 7:55 pm

    Liana, cu mare drag! Pupici

    Reply
  44. Paula Gafitescu says

    October 16, 2012 at 7:56 pm

    Daniela, grazie!!

    Reply
  45. Paula Gafitescu says

    October 16, 2012 at 7:56 pm

    Any, multumesc de vizita, de acum incolo sa te simti ca acasa 😉 Pup

    Reply
  46. Paula Gafitescu says

    October 16, 2012 at 7:57 pm

    Alina draga, din pacate da…dar sa ma chemi si pe mine cand faci :) Pup

    Reply
  47. Paula Gafitescu says

    October 16, 2012 at 7:58 pm

    Aninim, multumesc frumos!

    Reply
  48. Paula Gafitescu says

    October 16, 2012 at 7:58 pm

    Stef, ma bucur ca ti-a placut,pup!

    Reply
  49. Paula Gafitescu says

    October 16, 2012 at 7:59 pm

    Daciana draga, ma bucur ca-ti place. SI eu le ador!

    Reply
  50. Paula Gafitescu says

    October 16, 2012 at 7:59 pm

    Angi draga, ma bucur sa aud asa ceva, sa-mi spui daca ti-a placut 😉 Pup

    Reply
  51. Paula Gafitescu says

    October 16, 2012 at 8:00 pm

    Oltean, multumesc frumos!

    Reply
  52. Paula Gafitescu says

    October 16, 2012 at 8:01 pm

    Catau multumesc frumos, chiar ma bucur ca-ti plac retetele mele. SI eu am ce sa aleg de la tine!! O seara frumoasa!

    Reply
  53. Rocsy Ciobanu says

    October 20, 2012 at 4:21 pm

    Sigur nu mai este, dar cred ca e fost delicios!

    Reply
  54. Raluca Balogh says

    November 22, 2012 at 7:25 am

    superb sicheesecake-u asta!il gasesc foarte sexi:P

    Reply

Leave a Reply to The Wandering Oltean Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316