• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Aperitive / Rulada de pateu de casa cu unt aromat

Aperitive

Rulada de pateu de casa cu unt aromat

Mereu mi-a placut pateul, fie el de porc sau de pui stiu ca il consumam cu placere. Pateul de casa este un adevarat deliciu, mi-a luat ceva vreme pana m-am hotarat sa-l fac, mi se parea ceva…complicat, delicat, si da…imi era frica de nereusita 😀 Pana la urma e normal, sa te sperie ceva ce n-ai mai facut, dar dupa ce se sparge gheata, parca totul devine mai usor…de facut, de mancat…stiti voi 😉 Apoi a urmat practica, am exersat mai multe retete, cu diferite arome, cu sau fara unele ingrediente si am ajuns intr-un final (cel putin momentan) la o rulada cu unt. Si ideea nu-mi apartine, meritul este al unei persoane mare amatoare de paine cu pate + unt neaparat.

Ingrediente
500 gr ficat de curcan
1 ceapa medie
4 catei usturoi
1 lingura coniac
sare, piper
1 lingura smantana
2 linguri ulei de masline
100 gr unt
marar

Asadar, luam 500gr de ficat (eu am vrut sa fie de curcan, si asa a fost) si le fierbem in apa cu sare pentru 20 de minute. Scurgem ficatul de apa si-l lasam putin la odihnit, la racoare ar fi ideal.
Curatam ceapa si usturoiul si le taiem marunt. Incingem intr-o tigaie teflonata cele doua linguri de ulei si calim ceapa cu usturoiul pana devin moi si sticloase.

Punem ficatul in blender impreuna cu ceapa si usturoiul si mixam pana obtinem o pasta fina. Adaugam lingura de smantana, sare si piper dupa gust si mai mixam putin pana la omogenizarea completa. Pasta de ficat nu trebuie sa fie foarte moale, si chiar daca de obicei pun mai mult unt sau smantana, acum am lasat-o asa pentru a putea fi intinsa si, mai important, pentru a putea intinde untul peste ea, fara sa fie riscul sa ne inpotmolim cu cutitul in pasta 😛

Untul il scoatem de la rece si-l lasam sa ajunga la o consistenta numai buna de intins pe paine.
Pentru a obtine rulada ne ajutam de o bucatat de hartie de copt de dimensiuni 20/30. Intindem pasta de ficat uniform, fara sa ajungem pana la margini iar peste ea punem untul moale si incercam sa-l uniformizam pe toata suprafata. Presaram marar/patrunjel tocat marunt si incepem sa rulam pe latura mai mica. Dam rulada la rece.

Am servit rulada cu paine proaspata facuta in casa. Stiu ca lipseste painea din poza, dar asta e pentru ca a trecut asa repede,impreuna cu jumatate din rulada…ca nici n-am observat decat in momentul in care sa fac pozele 😀 Dar va imaginati voi o paine proaspata, aburinda, peste care intindem din abundenta dintr-un pate de casa delicios.

Pofta buna!

 

 


41 Comments

« Pear Cheesecake
Clafoutis cu struguri si migdale »

Comments

  1. DiaMar bucataria galbena says

    October 15, 2012 at 8:08 pm

    Ce rulada frumoasa si aromata!Pupici!

    Reply
  2. Ramona Alina says

    October 15, 2012 at 11:19 pm

    Foarte reusitã, love it 😀

    Reply
  3. ophelia1983 says

    October 16, 2012 at 4:04 am

    cat de bine arata! o idee inedita, intr-adevar!

    Reply
  4. Kyra says

    October 16, 2012 at 5:41 am

    Gata, s-a marcat. Cu prima ocazie voi prepara acest pate. O reteta excelenta!

    Reply
  5. Sidy says

    October 16, 2012 at 6:04 am

    Waw….ce minunatie !!!! Trebuie sa incerc si eu.Bravo tie !
    Eu nu fierb ficatul ci il fac tocanita cu ceapa….trebuie sa incerc si asa cum ai facut tu.
    Te tzuc !

    Reply
  6. Buburuza Bubu says

    October 16, 2012 at 6:24 am

    Eeee asta da delicatese!Hugs

    Reply
  7. Timea says

    October 16, 2012 at 6:33 am

    Arata super si gred ca e delicios! Trebuie sa incerc si eu reteta.

    Reply
  8. Sara & Miki says

    October 16, 2012 at 7:36 am

    Mie imi plac aperitivele si aceasta rulada ti-a iesit senzational. Are tinuta pentru o pasta de pateu, bravo! Pup!

    Reply
  9. Adina says

    October 16, 2012 at 7:50 am

    Si eu vreau sa-l fac,trebuie,arata super!:)

    Reply
  10. Delicious Flavours says

    October 16, 2012 at 7:50 am

    Niciodata n-am facut pateu de casa, cu toate ca si mie-mi place. Sa nu te mai sperie nimica, uite cat de frumoasa ti-a iesit rulada, bravo! :)

    Reply
  11. Simona says

    October 16, 2012 at 10:38 am

    Nici eu n-am facut pate in casa pana acum cateva luni, dar nu se compara cu cel de cumparat!! Foarte frumoasa rulda ta!! Pup

    Reply
  12. gaby_d says

    October 16, 2012 at 10:41 am

    Arata minunat! Si cred ca-i buna tare!

    Reply
  13. Caietul cu retete says

    October 16, 2012 at 11:13 am

    Ce bine arataaa! Ruladele aperitiv sunt preferatele mele, am salvat reteta, o fac cu prima ocazie.

    Reply
  14. The Wandering Oltean says

    October 16, 2012 at 1:33 pm

    Sunt mare amator de pateu… porc, pui, RATA! :)
    Asta al tau arata super!

    Reply
  15. Maya says

    October 16, 2012 at 2:17 pm

    Arata fantastic!

    Reply
  16. Adnia says

    October 16, 2012 at 4:05 pm

    wooow, sa stii ca mi-ai facut pofta…si tocmai cautam o idee:ce sa manac, ce sa manac? te pup!

    Reply
  17. Gabriela says

    October 16, 2012 at 4:57 pm

    Care va sa zica, intai imbatam curcanul cu coniac, apoi ii scoatem ficatelul si-l facem pate cu unt a la Poliana! :)) Buna reteta! Ai fost tare harnica!

    Reply
  18. Adriana says

    October 16, 2012 at 5:37 pm

    Cred că adaosul de coniac în preparat face diferenţa. Trebuie încercat!

    Reply
  19. Any says

    October 16, 2012 at 6:12 pm

    Excelenta! Imi place ce faci, de aceea o sa te urmaresc!
    Any

    Reply
  20. Miha says

    October 17, 2012 at 8:06 pm

    Ce idee grozavaaaaa!

    Reply
  21. Paula Gafitescu says

    October 18, 2012 at 7:50 am

    Diamar, multumesc frumos! Pup

    Reply
  22. Paula Gafitescu says

    October 18, 2012 at 8:08 am

    Ramona, ma bucur ca-ti place, e atat de buna!!! :)

    Reply
  23. Paula Gafitescu says

    October 18, 2012 at 8:11 am

    Ophelia, multumesc frumos! Pup

    Reply
  24. Paula Gafitescu says

    October 18, 2012 at 8:12 am

    Kyra, ma bucur mult ca-ti place, merita facut, chiar nu e greu deloc 😉 Pup

    Reply
  25. Paula Gafitescu says

    October 18, 2012 at 8:54 am

    Sidy, ma bucur ca-ti place! Eu il fierb ca asa sunt obisnuita, si uneori nu prajesc nici ceapa ca sa fie mai dietetic 😀 Pup

    Reply
  26. Paula Gafitescu says

    October 18, 2012 at 8:59 am

    Buburuza, multumesc! pup

    Reply
  27. Paula Gafitescu says

    October 18, 2012 at 9:03 am

    Timea, e intr-adevar foarte buna, sa o incerci si tu! Pupici

    Reply
  28. Paula Gafitescu says

    October 18, 2012 at 9:08 am

    Sara, si mie imi plac aperitivele…si experimentez tot felul de retete, ma bucur ca-ti place rulada mea! O zi frumoasa!

    Reply
  29. Paula Gafitescu says

    October 18, 2012 at 9:08 am

    Adina, sa-l faci…e tare buna 😉 Pup

    Reply
  30. Paula Gafitescu says

    October 18, 2012 at 9:09 am

    Angi, si eu doar anul asta am spart gheata la pateul de casa, si ma bucur ca e tare bun!!! pup

    Reply
  31. Paula Gafitescu says

    October 18, 2012 at 9:10 am

    Gaby, daa…este grozava! Pupici

    Reply
  32. Paula Gafitescu says

    October 18, 2012 at 9:11 am

    Violeta, ma bucur ca-ti place! O zi frumoasa!

    Reply
  33. Paula Gafitescu says

    October 18, 2012 at 9:12 am

    Oltean, si mie imi place pateul de orice fel, acum aveam ficsat de curcan acasa…asa ca i-am gasit destinatia ideala 😉

    Reply
  34. Paula Gafitescu says

    October 18, 2012 at 9:12 am

    Maya, multumesc frumos!! Pupici

    Reply
  35. Paula Gafitescu says

    October 18, 2012 at 9:13 am

    Adnia, ma bucur ca-ti place…merge de minune pe o felie de paine proaspata 😉 Pup

    Reply
  36. Paula Gafitescu says

    October 18, 2012 at 9:14 am

    Gabriela :))) imi place ca ai retinut metoda 😉 Daa, asa se face!! si ma bucur ca-ti place! Pup

    Reply
  37. Paula Gafitescu says

    October 18, 2012 at 9:15 am

    Adriana, mie imi place mult cu coniac, merita incercat si asa!

    Reply
  38. Paula Gafitescu says

    October 18, 2012 at 9:57 am

    Any, ma bucur mult si multumesc!!!

    Reply
  39. Paula Gafitescu says

    October 18, 2012 at 9:57 am

    Miha draga, ma bucur ca-ti place! pupici

    Reply
  40. Paula Gafitescu says

    October 20, 2012 at 1:06 pm

    Simo draga, asta este, pateul de casa este cel mai bun! Pupici

    Reply
  41. Rocsy Ciobanu says

    October 20, 2012 at 4:20 pm

    Arata minunat.Merge de minune pe un platou cu gustari!Bravo!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316