• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Retete de mancare / Rulouri de dovlecei cu branza si pui

Retete de mancare

Rulouri de dovlecei cu branza si pui

O reteta simpla si usoara, de vara cu dovlecel – doar nu se putea sa-l fi abandonat asa repede – si cu crema delicioasa de branza cu piept de pui. Foarte repede se face, e potrivita pentru zilele aglomerate, sau cand nu aveti chef de gatit dar ultima parte departe de mine de-a o crede 😛

Ingrediente
2 dovlecei mici
200 gr branza de vaci
100 gr telemea
2 linnguri smantana
1 ardei gras rosu
100 gr cascaval
100 gr piept de pui
sare, piper


Dovleceii ii spalam si-i oparim timp de 10 minute in apa clocotita cu sare, timp suficient pentru a se inmuia.
Ii scoatem din apa, lasam la racit apoi ii taiem pe lungime in felii potrivti de subtiri.

Trecem repede la umplutura. Branza de vaci o sfarmam cu furculita, impreuna cu telemeaua. Adaugam smantana, sare si piper dupa gust si pieptul de pui taiat marunt. Eu am folosit piept de pui fiert ramas de la supica, dar puteti folosi orice fel de carne aveti, insa ar fi bine sa fie gatita putin inaite.

Ardeiul il taiem cubulete, il adaugam in crema de branza, dar pastram cateva bucati pentru ornat.
Punem cate o lingura de umplutura pe fiecare felie de dovlecel, rulam strans si fixam cu o scobitoare.

Ungem o tava termorezistenta cu ulei, asezam rulourile, presaram cascaval ras deasupra, si punem cate o bucata de ardei in varful fiecarui rulou.

Dam vasul la cuptor timp de 30 de minute la temperatura medie. Servim cald cu pofta, cu smantana, sau chiar si asa merge de minune!

Ce scurta am fost, dar asa se face cand nu am prea mult timp de vorbe 😛 Sper sa va placa reteta mea, si sa aveti pofta!!

Sursa de inspiratie: revista Click pofta buna!


10 Comments

« Tort cu mousse de fructe de padure si caramel
Inghetata de vanilie cu cocos si merisoare »

Comments

  1. DiaMar bucataria galbena says

    August 25, 2012 at 8:06 am

    Asta ne trebuie pe canicula.Te pup!

    Reply
  2. Dorina says

    August 25, 2012 at 12:32 pm

    Faina reteta , interesanta .

    Reply
  3. Haplea says

    August 26, 2012 at 6:56 am

    Imi place tare mult przentarea!!

    Reply
  4. Corina Ureche says

    August 27, 2012 at 7:11 pm

    ce mancare colorata si gustoasa!! cum sa nu mananci asa ceva, eu as rade tot din farfurie :))

    Reply
  5. Poliana says

    August 28, 2012 at 5:51 am

    Mihalea, da, e fost o reteta usoara! Pupici

    Reply
  6. Poliana says

    August 28, 2012 at 5:51 am

    Dorina, multumesc!

    Reply
  7. Poliana says

    August 28, 2012 at 5:52 am

    Corina :)) esti mortala, si noi am savurat cu placere!

    Reply
  8. Poliana says

    August 28, 2012 at 5:52 am

    Haplea, multumesc frumos!

    Reply
  9. johanna says

    September 4, 2012 at 9:05 am

    Apetisant rau de tot.E o idee super pt. un aperitiv rapid si nepretentios.

    Reply
  10. Poliana says

    September 6, 2012 at 4:32 pm

    Johanna ma bucur mult ca-ti place!

    Reply

Leave a Reply to Dorina Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316