• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Tarte/Placinte sarate / Placinta cu dovlecel si morcovi

Tarte/Placinte sarate Aperitive

Placinta cu dovlecel si morcovi

Este a doua oara cand fac aceasta placinta, si pot sa spun doar atat: este extrem de gustoasa. M-a cucerit de cand am vazut-o pe blogul Laurei Adamache, asa ca am fost nevoita sa o fac. Am mai umblat eu la gramaje, la ingrediente, dar ideea a ramas aceeasi: contine morcov si dovlecel.

Ingrediente:
5 oua
600 gr dovlecel
200 gr morcov
150 gr faina
1/2 praf de copt
1 lingura sare
piper
1 ceapa mare
100 gr cascaval
100 gr cas
100 ml ulei

Pregatim din timp morcovul si dovlecelul: ii curatam, ii spalam si-i dam pe razatoarea cu gauri mari.
Intr-un castron amestecam faina cu sarea si praful de copt.

Separat dam casul si cascavalul prin razatoare. Ceapa o taiem marunt si o punem peste branzeturi. Tot acolo adaugam si dovleceii si morcovii scursi de apa.
Ouale le batem putin cu furculita, adaugam uleiul si le turnam peste amestecul de branzeturi cu legume si omogenizam.

Adaugam si faina cernuta in compozitie, si amestecam bine pana la omogenizare. Adaugam piper dupa gust si sare daca mai este nevoie.

Preincalzim cuptorul la 190 de grade si pregatim o tava de dimensiuni 24/24cm. Ungem tava cu unt iar baza o tapetam cu hartie de copt.

Dam tava la cuptor pentru 30-35 de minute pana este rumenita frumos deasupra.
Eu am lasat-o sa se raceasca dupa ce am scos-o din cuptor, apoi am servit-o cu mare pofta!

Este o reteta foooarte usor de facut, numai buna pentru zilele cand aveti multa treaba prin casa, sau cand vi se anunta musafiri. Eu am pregatit cele mai frumoase bucati pentru voi. 😉

Pofta buna!


16 Comments

« Salam de biscuiti cu inghetata de banane
Cupcakes cu mure – Blackberry cupcakes »

Comments

  1. Gabriela says

    August 10, 2012 at 9:32 pm

    Cred ca este buna si calda si rece. Arata bine.

    Reply
  2. Angelica says

    August 11, 2012 at 4:44 am

    Arata foarte bine,rumena,aurie si santoasa!
    Te pup.

    Reply
  3. DiaMar bucataria galbena says

    August 11, 2012 at 1:52 pm

    Ce frumoasa este,parca a fost la solar.Pupici!

    Reply
  4. mirela says

    August 11, 2012 at 3:00 pm

    Super arata,de mult nu am facut ceva sarat,mi-ai facut o poftaaaaaaa,,,,,,,,,,,,pusiii!!

    Reply
  5. Sara & Miki says

    August 12, 2012 at 5:53 pm

    Ti-a iesit bine si frumos rumenita. Pup!

    Reply
  6. Poliana says

    August 12, 2012 at 7:17 pm

    Gabi, asa este, ma bucur ca-ti place! Pup

    Reply
  7. Poliana says

    August 12, 2012 at 7:18 pm

    Angelica, ma bucur ca-ti place, pup si eu!

    Reply
  8. Poliana says

    August 12, 2012 at 7:18 pm

    Mihaela, pai asa a si fost, a stat acolo vreo 40 de minute 😛 Pup

    Reply
  9. Poliana says

    August 12, 2012 at 7:19 pm

    MIrela, ma bucur ca te tenteaza, e super buna placintica!! Pup

    Reply
  10. Poliana says

    August 12, 2012 at 7:19 pm

    Sara&Miki, ma bucur ca va place placintica mea! Pupici

    Reply
  11. Maya says

    August 12, 2012 at 8:42 pm

    Ador tot ce e cu dovlecei! Arata super!

    Reply
  12. Andreea says

    August 13, 2012 at 6:57 am

    Pfffuuuiii ce bine arata! Trebuie neaparat sa o incerc si eu!

    Reply
  13. Poliana says

    August 14, 2012 at 5:06 am

    Maya, ma bucur mult ca-ti place!!! Pupicei

    Reply
  14. Poliana says

    August 14, 2012 at 5:07 am

    Andreea, n-o sa-ti para rau, si e atat de usor de facut!

    Reply
  15. Anonymous says

    October 15, 2012 at 8:04 pm

    grozava!cu un pahar de sana langa a fost cina perfecta,atat ca m-am limitat la doar trei bucatele.:)o sa repet experienta cat de curand.:)

    Reply
  16. Paula Gafitescu says

    October 15, 2012 at 8:26 pm

    Anonim ma bucur mult! Si mie imi place mult in combinatie cu iaurt! O seara frumoasa!

    Reply

Leave a Reply to Andreea Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316