• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Dulciuri diverse / Salam de biscuiti cu inghetata de banane

Dulciuri diverse Dulciuri de post Inghetata

Salam de biscuiti cu inghetata de banane

In timpul postului obisnuiesc sa fac tot felul de dulciuri, dar simt lipsa inghetatei. Asa ca ieri ma tot gandeam cum as putea sa fac si o inghetata de post. Aveam la dispozitia lapte de cocos, soia si banane (vazusem eu pe mai multe bloguri inghetata de banane) si trebuia sa gasesc si ceva ce ar lega compozitia. Intr-un final am gasit si solutia, asa ca pot sa va prezint azi o inghetata delicioasa de post, dar nu asa simpla, ci acompaniata de o rulada de biscuiti – aka ‘salam’ – delicioasa.

Salam de biscuiti cu inghetata de banane_2

Ingrediente salam de biscuiti
280 gr biscuiti
120 ml apa
70 gr margarina
2 linguri zahar
50 gr rahat
50 gr merisoare uscate
50 gr nuci
2 linguri nuca de cocos
3 linguri cacao
1 lingurita zahar vanilat
1 lingurita esenta de rom
nuca de cocos pt presarat

Salam de biscuiti cu inghetata de banane_1
Cu salamul de biscuiti treaba e simpla, stiti voi. Mie imi place sa pun de toate in el, asa incat am adaugat si rahat, nuca si merisoare uscate (acestea tin cu succes locul stafidelor, eu le prefer pentru ca sunt putin mai acrisoare) Puteti sa eliminati ce nu va place din lista de ingrediente, insa sa aveti grija la cantitatea de lichid, s-ar putea sa nu fie nevoie de tot.
Merisoarele le punem la macerat in putina apa, si le lasam asa cel putin jumatate de ora.

Biscuitii ii rupem cu mana, nu foarte marunt, ii punem intr-un castron. Adaugam rahatul taiat bucatele, merisoarele si nuca maruntita, apoi nuca de cocos si le amestecam bine.

Punem apa cu zaharul si zaharul vanilat pe foc, cand e bine incalzita adaugam si margarina si amestecam bine pana cand e topita complet. Adaugam cacaoa si esenta de rom.

Turnam compozitia lichida peste amestecul de biscuiti si ‘framantam’ putin pana ajungem la o compozitie legata. Eu nu aloc mult timp acestui pas pentru ca imi place sa simt bucati mai mari de biscuiti.
Pregatim o folie alimentara, punem amestecul de biscuiti, ii dam o forma de sul, presaram cocos pe deasupra, si-l introducem la frigider pentru cel putin doua ore.

Ingrediente inghetata de banane
4 banane mari coapte
200 ml lapte de cocos
100 ml lapte de soia
3 lingurite amidon
1 lingura miere

Laptele de cocos si cel de soia il punem pe foc, adaugam lingura de miere si lasam putin la incalzit. Amidonul il punem intr-un castron mic, peste el punem 2 linguri de lapte caldut si amestecam bine pana la omogenizare. Turnam compozitia peste laptele ramas, punem din nou pe foc (mic) si lasam sa fiarba putin pana se ingroasa. Dam deoparte compozitia si o lasam la racit. Cand a ajuns la temperatura camerei putem sa ne apucam de banane.

Bananele le punem in blender si le facem pasta. Peste ele turnam compozitia de lapte cu amidon si amestecam usor cu telul. Turnam amestecul intr-un vas si dam la congelator. Din jumatate in jumatate de ora scoatem vasul si amestecam pentru a sparge acele de gheata. Repetam aceasta operatiune de 3-4 ori.

Cand inghetata e intarita suficient putem sa portionam dupa preferinta rulada de biscuiti, iar peste ea punem un glob de inghetata. E o combinatie delicioasa, o multitudine de arome te invaluie la fiecare inghititura!

Initial am vrut sa fac doar inghetata, dar pentru ca am primit cerinte de salam de biscuiti, nu am putut sa refuz…iar in final vedeti si voi, a iesit o bunatate.

Sunt convinsa ca acest desert se poate face si in varianta normala si ar fi extrem de delicios, dar va las pe voi sa incercati si poate imi spuneti cum a iesit.

Enjoy!

Salam de biscuiti cu inghetata de banane_3


20 Comments

« Inghetata cu lemon curd si afine
Placinta cu dovlecel si morcovi »

Comments

  1. Adela Zilahi says

    August 9, 2012 at 7:21 pm

    Hmmmm ce bnatate aici!!! Super idee! Imi place inghetata iar salamul de biscuiti la nebunie! Cred ca este o combinatie reusita!! Pupici!

    Reply
  2. DiaMar bucataria galbena says

    August 9, 2012 at 8:47 pm

    Super,super bun.Mai ales ca este si cu inghetata.Pup!

    Reply
  3. FLORY says

    August 10, 2012 at 5:47 am

    Imi place tare mult ce-ai combinat tu aici,cu siguranta a fost delicios!Pupici!

    Reply
  4. Buburuza Bubu says

    August 10, 2012 at 5:47 am

    Mmmmmm ce bunatate ai facut!!!!Iubesc laptele de cocos!hugs

    Reply
  5. catkitchen says

    August 10, 2012 at 6:26 am

    O grozavie de bunatati aici la tine !!! 😉 Super combinatie !!!

    Reply
  6. Cristina says

    August 10, 2012 at 7:48 am

    Yammy, ce deliciu!

    Reply
  7. Delicious Flavours says

    August 10, 2012 at 8:16 am

    O idee delicioasa 😉
    Weekend placut, pupici!

    Reply
  8. mirela says

    August 10, 2012 at 8:38 am

    Nu m-as fi gandit sa servesc salamul cu inghetata,delicios,yamiiii,,,,,,,pup!!

    Reply
  9. Laura Nechita says

    August 10, 2012 at 11:27 am

    Si de post, si gustos, si aratos, si …pofticios :))) te-am pupacit

    Reply
  10. Simona says

    August 10, 2012 at 6:34 pm

    Inghetata ca inghetata, dar de salamul de biscuiti mi-ai facut o pofta…
    Pupici

    Reply
  11. Poliana says

    August 11, 2012 at 8:16 pm

    Adela, multumesc!! A fost o combinatie reusita, un desert prea bun pentru post 😛 Pupici

    Reply
  12. Poliana says

    August 11, 2012 at 8:16 pm

    Mihaela, eram sigura ca tu preferi inghetata! Pup

    Reply
  13. Poliana says

    August 11, 2012 at 8:17 pm

    Flory, ma bucur ca-ti place. A fost o combinatie delicioasa, o simfonie de arome care mai de care 😛 Pup

    Reply
  14. Poliana says

    August 11, 2012 at 8:18 pm

    Buburuza, multumesc frumos! Si mie imi place, il folosesc deseori in deserturi! :*

    Reply
  15. Poliana says

    August 11, 2012 at 8:18 pm

    Magda, multumesc frumos!! A fost tare buna intr-adevar! Pup

    Reply
  16. Poliana says

    August 11, 2012 at 8:18 pm

    Cristina, multumesc! Pup

    Reply
  17. Poliana says

    August 11, 2012 at 8:19 pm

    Angela, ma bucur ca-ti place. Weekend placut si tie!

    Reply
  18. Poliana says

    August 11, 2012 at 8:19 pm

    Mirela, si pentru mine a fost prima incercare de genul asta…dar a fost un deliciu! Pup

    Reply
  19. Poliana says

    August 11, 2012 at 8:20 pm

    Laura, multumesc frumos!! Pupici

    Reply
  20. Poliana says

    August 11, 2012 at 8:20 pm

    Simo, si mie imi era tare dor, de aia l-am si facut 😉 Pup

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316